Dobré odpoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Solidní premiéra. V sobotním dopoledni byl na hřišti v Horním Štěpánově nový ročník okresního přeboru PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. Utkání mezi zkušenou domácí jedenáctkou a nadšenými čechovickými mladíky nepostrádalo tempo ani dramatičnost. Po devadesáti minutách slavili plný bodový zisk štěpánovští matadoři, kteří snaživého soupeře předčili hlavně zkušeností.

Těžko dobytná severní fotbalová tvrz odolala i tentokrát. Štěpánovští dokázali hned v úvodu skórovat, když se prosadil po rohovém kopu hlavou Ščudla – 1:0.
Čechovičtí ale vůbec nepůsobili dojmem obětního beránka. Svou běhavostí činili domácím problémy. Chyběl jim ale větší klid v koncovce, a když už se prosadili, zastavil jejich jásot ofsajd.
Otázkou druhé půle bylo, jestli ustojí starší sestava Štěpánova fyzicky náročnou hru hostů. Vsadili tak všechno na vstřelení druhého gólu. Bombu Klimeše Zelinka vyrazil, následně přežili Čechovičtí i několik nebezpečných rohů. Na druhé straně selhal v tutovce rychlík Jansa, domácí Gryc ho napodobil. V obou případech byli úspěšnější gólmani.
Blízko ke gólu byl hostující Němeček, ale jeho střela na zadní tyč proletěla kousek mimo. Když už se zdálo, že hosté přebírají otěže, došlo k minele Kupky, který trefil čelem přesně do vlastní sítě – 2:0.
Jiskérku naděje vykřesal ještě Jansa, když sebral na půli míč a udělal z obrany Štěpánova slalomové tyče – 2:1.
Závěr duelu pak okořenila potyčka Kupky s Žilkou, která však nebyla odměněna červenými kartami, ale arbitr Odehnal vše vyřešil žlutým kartonkem a otcovskou domluvou.
Emoce pak vzplály ještě jednou, když se po úmyslném faulu Vybírala divže oba celky neservaly. Vše se ale obešlo bez vylučování a po zklidnění vášní byl zápas k radosti domácích ukončen.


II. TŘÍDA, 2. KOLO

TJ Horní Štěpánov - TJ Sokol Čechovice „B“ 2:1 (1:0)

Branky: 10. Ščudla, 65. vlastní Kupka – 78. Jansa. Rozhodčí: Odehnal – Knoll, Raplík. Žluté karty: 88. Žilka, 90. Rychnovský – 62. Jansa, 88. Kupka, 90. Vybíral. Diváků: 120.

Horní Štěpánov: Havlíček – Rychnovský, Janíček, Ščudla, Sígl – Fojt, Deutsch (89. Svoboda), Tyl, Němec – Klimeš (68. Žilka, 90. Červinka), R. Bašný (46. Gryc). Trenér: neobsazen. 

Čechovice B: Zelinka – Kupka, Jano (46. F. Hanák), Bilík, Frys – Foret (77. Hluštík), Muzikant (88. P. Bašný), Jančík, Němeček (77. Vybíral) – Jansa, Halouzka. Trenér: Rudolf Valný.
POHLEDEM TRENÉRŮ

Lukáš Tyl – hráč TJ Horní Štěpánov:
„Z mého pohledu se jedná o něco nového. Hrajeme úplně jiným stylem, než jsem byl zvyklý. Teprve se seznamujeme. Oboustranně byl ten zápas takový splašený. Hrálo se nahoru dolů. Já bych to ale moc nerozebíral, jedná se o první zápas, nepřísluší mi moc hodnotit. Výhra ale samozřejmě těší, i když já se svým výkonem moc spokojený nejsem. Nedostal jsem se ke střele, ale to přijde.“
Rudolf Valný – TJ Sokol Čechovice „B“:
„Věděli jsme, co nás čeká, byli jsme připravení. Soupeř byl lepší v kombinaci, zkušenost tam hraje roli. My jsme měli ve hře dost nepřesností. Škoda vlastního gólu. Domácí si to asi zasloužili, byli o ten kousek lepší, ale spravedlivější by asi byla remíza. Štěpánovští hráči jsou ale chytří fotbalisté a na naše mladíky to platilo. Nasazení hráčů ale bylo dobré, chyběl jen větší klid ve finální fázi.“

Přebor OFS Prostějov – II.třída

1.kolo: Čechovice „B“ – Horní Štěpánov 1:2 (0:1), Jansa Petr – Ščudla Ondřej, Kupka Petr (vl.), Nezamyslice – Otaslavice 2:0 (0:0), Moravec Zdeněk, Špička Zdeněk, Určice „B“ – Ptení  5:1 (3:1), 3x Vodák Petr, Kouřil Jaroslav, Dračka Jaroslav – Dospiva Oldřich, Vícov – Tištín 2:0 (1:0), Šobr Martin, Baránek Michal, Výšovice – Brodek u Konice 3:3 (2:0) Pen: 4:3, Koukal Kristián, Křížek Filip, Olbert Luděk – 2x Koudelka Zdeněk, Grepl Pavel, Brodek u Pv – Hvozd 7:4 (1:1), 2x Piňos Petr, 2x Typner Jan, Soldán Petr, Rakáš Patrik, Ličman Roman – 3x Krása Jaromír, Vánský Jiří, Vrahovice – Dobromilice 9:1 (5:0), 3x Studený Jan, 2x Bukovec Svatopluk, Schwarz Richard, Závodský Michal, Ryška Jaroslav (vl.), Rochla Michal (vl.) - Rochla.




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...