Dobré odpoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Také druhý podzimní souboj fotbalistů Kralic na Hané musely rozseknout až pokutové kopy. Před týdnem se takto podařilo souboru Ivo Lošťáka zvítězit na půdě Medlova, tentokrát naopak stejným stylem podlehl Velkým Losinám. Opět se tedy radovalo hostující mužstvo a Kraličtí tak přišli o dva plusové body.

FC Kralice na Hané - TJ Sokol Velké Losiny 1:2 PK (1:1)

Branky: 38. Cibulka – 2. Zatloukal. Rozhodčí: Pospíšil – Perutka, Dokoupil. ŽK: 54. Krobot, 84. Martinka – 42. Tejkl, 56. Žídek. ČK: 84. Ondráček (VL). Diváci: 156.

Sestava Kralic: Šarman – Petržela, Krobot, Prokop, Martinka – Blahoušek (69. Moštěk), Neoral, Nečas, Vogl – Kováč, Cibulka. Trenér: Ivo Lošťák.

„Bod je málo. Ještě v poslední minutě jsme měli šanci, ale brankář nás vychytal, předvedl fantastický zákrok. Poté jsme nezvládli penalty, to se ale někdy stává. Hatala je zkušený a vysoký gólman, strašák pro hráče. A my je dvakrát špatně kopli a jednou netrefili bránu,“ vracel se domácí kouč k rozstřelu, jenž skončil výsledkem 2:3.

Průběh zápasu velice ovlivnila již situace ze druhé minuty, kdy se míč dostal k losinskému kapitánovi Jakubu Zatloukalovi a hosté tak šli velice záhy do vedení. „V kabině jsem mužstvo upozorňoval, že si musíme dát pozor na začátek, jenže přišel odražený míč, který stoper nakopl. Obrana tuto situaci podcenila a brankář trochu zaspal. Naštěstí jsme se rychle otřepali a po zbytek první půle jsme hráli velice dobře,“ vracel se Lošťák k nešťastnému úvodu.

Kralická odpověď přišla v závěru úvodního dějství a do kabin se tak přeci jen odcházelo za nerozhodného stavu. „Krásný centr od Ondry Petržely a ještě hezčí zakončení Pepy Cibulky, trefil se nádherně z voleje. Po zásluze jsme vyrovnali a měli jsme i další závary. Vyloženou šanci sice ne, ale s hrou jsem byl velice spokojen,“ pochvaloval si vstupních pětačtyřicet minut.

Po přestávce už šla úroveň zápasu trochu níž a skóre se již na jednu ani druhou stranu nepřeklopilo. „Nepodařilo se nám přetavit mírnou územní převahu ve více gólů a ztratili jsme dva body. Byli jsme silnější na míči, což mě až trochu překvapilo, a jsem moc rád, že kluci pokračovali v poctivém výkonu z Medlova. Hra již ale neměla takový spád a byla rozkouskovaná, nemohli jsme se tolik dostat do tempa,“ přibližoval děj.

Mohl tak být spokojen, tedy až na samotný výsledek. „Kluci pochopili, co po nich chci, a jejich přístup k tréninkům je stoprocentní. A přináší to už první ovoce, i kluci mají větší radost ze hry. Zahrají si fotbal a nemusejí jen nakopávat a srážet se,“ upozornil na odlišnosti.

Pro další body si chtějí Kraličtí zajet do Želatovic, souboj začíná v sobotu od půl páté. „Nedíváme se na soupeře, cílem je pokaždé bodovat. Viděl jsem je v neděli ráno proti Holici, takže jsem si soupeře zmapoval. Taktiku si nechám pro sebe, budeme chtít urvat ztracené body,“ pravil rázně Ivo Lošťák.

Clean4you KRAJSKÝ PŘEBOR

2. kolo: Kralice na Hané – Velké Losiny 1:1 (1:1) Pen: 2:3, Cibulka Josef – Zatloukal Jakub, Hněvotín – Všechovice 2:2 (1:1) Pen: 4:2, Hořava Patrik, Kobylík Petr – Merta Zdeněk, Hrabovský Erik, Viktorie Přerov – Černovír 1:3 (0:1), Chuda David, 2x Kundrt Petr, Zachar Jakub, Dubicko – Medlov 3:4 (2:3), Burian Marek, Hymr Jakub, Novák Pavel, Kuchta Karel, Klos Petr, HFK Olomouc – Želatovice  2:0 (2:0), Němec Erik, Tilkeredis Erik, Dolany – Lutín 3:6 (1:1), 2x Čapek Michal, Kubeček Václav – 2x Los Tomáš, 2x Šoupal Vojtěch, Brázdil Petr, Körner Tomáš, Rapotín – Zábřeh 2:2 (1:2) Pen: 4:2, Kocourek Martin, Šlesinger Radek – Sládek Tomáš, Lepka Martin

Průběžná tabulka po 2. kole:

1.         Lutín   2          2          0          0          12:3    6          0

2.         HFK Olomouc           2          2          0          0          4:1      6          0

3.         Černovír         2          2          0          0          5:3      5          1

4.         Hněvotín        2          2          0          0          4:3      5          1

5.         Velké Losiny 2          2          0          0          3:2      5          1

6.         Medlov           2          1          0          1          6:5      4          0

7.         Rapotín          2          1          0          1          4:4      3          1

8.         Všechovice   2          1          0          1          4:4      3          1

9.         Kralice n./H.   2          1          0          1          3:3      3          1

10.      Zábřeh           2          0          0          2          3:4      1          0

11.      Dolany           2          0          0          2          5:8      1          0

12.      Viktorie Přerov          2          0          0          2          2:5      0          0

13.      Želatovice      2          0          0          2          1:4      0          0

14.      Dubicko         2          0          0          2          3:10    0          0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...