Dobré odpoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Po dvou odehraných kolech MSFL mají prostějovští fotbalisté již zítra, tj. v úterý 15. srpna před sebou výzvu, v níž mohou pouze příjemně překvapit. V druhém kole domácího poháru MOL Cup totiž přivítají na svém hřišti druholigovou Opavu. A pro ty, kteří by snad tohoto soupeře nepovažovali za dostatečně atraktivního, doporučujeme exkurzi do minulého ročníku...

V prvním kole tehdy vyřadili Slezané vcelku povinně tehdejšího třetiligového nováčka Petřkovice, v druhém naprosto jednoznačně divizní Šumperk. Ale už ve třetím si vyšlápli na prvoligové Slovácko, přes které přešli v prodloužení, a to ještě nebylo zdaleka všechno. Na jejich kopačkách skončila v osmifinále dokonce Plzeň, na jaře pak brněnská Zbrojovka a v semifinále i obhájce prvenství Mladá Boleslav!

Že na Hanou nepřijedou žádná fotbalová ořezávátka, prokázala už tři odehraná kola FNL. Po úvodní remíze ve Frýdku-Místku smetla Opava doma Vítkovice 6:2 a v pátek podobným poměrem 5:2 deklasovala Ústí nad Labem. Potvrdili tím slova klubového předsedy představenstva Marka Hájka z předsezónní tiskové konference, že letošním cílem je útok na postup do nejvyšší soutěže.

V Prostějově bychom tedy v úterý od 17:00 hodin mohli vidět třeba takovouto sestavu: Fendrich - M. Helebrand, Simerský, Žídek, Stříž - Schaffartzik - Kayamba, Zavadil (Jursa), Zapalač - Smola, Kuzmanović.

Domácí eskáčko taktéž nebere souboj na lehkou váhu, byť klubové ambice nesahají vysoko. Před slušnou návštěvou, která se v areálu SCM Za místním nádražím očekává (2000-3000), nechtějí svěřenci kouče Machaly odevzdat kůži lacino. „Půjdeme se o to na hřiště porvat,“ slibuje nový lodivod prostějovských fotbalistů. 

pdfpozvanka_fotbal_15_8_2017_opava.pdf  

Policie je na Opavu připravena

Na nedávné tiskové konferenci prostějovského Územního odboru Policie ČR se živě debatovalo o bezpečnostních rizicích při sportovních utkáních v Prostějově. Podle vedení policie se nejsložitější bezpečnostní opatření zajišťuje při hokejových utkáních Jestřábů v derby s Přerovem. Kam se hrabe jarní fotbalový zápas s Baníkem Ostrava! Večerník se ovšem zeptal i na to, zda policisté očekávají nějaké komplikace před zítřejším duelem MOL CUPu s Opavou, jejíž fanoušci jsou rovněž vyhlášení raubíři...

„Při sportovních utkáních v Prostějově zaznamenáváme poměrně často různé incidenty. Nejedná se o kriminalitu v pravém slova smyslu, my však tyto události máme spojeny se zvýšeným bezpečnostním rizikem a takto to rovněž vnímáme,“ poznamenal Tomáš Adam, zástupce vedoucího Územního odboru Policie ČR Prostějov. „Také veřejnost v posledních letech určitě zaregstrovala, že policisté často zasahují při zdejších hokejových utkáních. Zejména se jedná o zápasy s Přerovem, které tradičně patří mezi vyhrocené ze strany fanoušků obou táborů. V této souvislosti policie eviduje zvýšenou aktivitu tvrdého jádra ultras a samozřejmě těmto skutečnostem věnuje pozornost. Velice negativně vnímáme skutečnost, že se na stadiony přesunulo násilí a další bezpečnostní rizika, když na sportovní utkání chodí i rodiče s dětmi. To pro ně není dobrý příklad, jak by se měli na stadionech chovat,“ konstatuje Adam s tím, že zatím se veškerá hokejová utkání obešla bez kriminálních excesů, prohřešky fanoušků se vždy zatím řešily nanejvýš v přestupkové rovině. „Bohužel, prostějovští fanoušci patří k těm nejhorším v soutěži, kterou hokejové mužstvo hraje. A jsou nejradikálnější,“ podotkl šéf prostějovské policie Miroslav Spurný.

Aktuálně Večerník zajímala jiná věc. Už v úterý 15. srpna sehrají prostějovští fotbalisté na svém hřišti druhé kolo MOL CUPu s Opavou. A Slezští fanoušci jsou rovněž kvítka... „O tomto zápase samozřejmě víme a rovněž chystáme přísná bezpečnostní opatření. Jarní utkání proti Baníku Ostrava jsme zvládli naprosto bez problémů i díky tomu, že hostující fanoušci se až na drobné výstřelky chovali poměrně vzorně. To samé ale očekáváme od těch opavských. Jednáme s vedením opavského klubu i zástupci fanoušků a zjišťujeme všechny podrobné informace. Na jejich základě doplníme potřebná bezpečnostní opatření. Musím ale podotknout, že to není tak dávno, co tady Opava už v rámci druhé ligy hrála, a nedošlo k sebemenšímu incidentu. Ale samozřejmě nechceme a nebudeme nic podceňovat. Myslím si, že už nyní jsme na toto pohárové utkání připraveni,“ hlásí dopředu zástupce vedoucího Územního odboru Policie ČR Prostějov Tomáš Adam.

„Musím ocenit spolupráci opavského klubu, který avizoval příjezd maximálně sto padesáti fanoušků. Podle vyjádření soupeře neočekávají žádné problémy. Zápas bude zabezpečen na standardní úrovni první či druhé ligy, tedy s pořádkovou jednotkou Policie ČR,“ uvedl před pohárovou bitvou Tomáš Čepa, hlavní pořadatel 1.SK Prostějov.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...