Dobré odpoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Fotbal je někdy krutý. V úvodním kole Okresního přeboru PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku se na nezamyslickém trávníku odehrál paradoxní zápas. Posílení a nabuzení hosté z Otaslavic předváděli celých devadesát minut kvalitní hru, soupeři moc míč nepůjčili, ale z bodového zisku se radovala Haná. K výhře stačily domácím tři přímé střely na bránu, ze kterých padly dvě branky. Otaslavice sice poslaly mezi tři tyče devět pokusů, ale ani jeden se za záda domácích brankářů nedostal...

Stav před výkopem

Situace v obou táborech byla před vstupním derby uplynulou sobotu diametrálně rozdílná. Domácí loňský účastník I.B třídy Olomouckého KFS se topí v problémech, přičemž hlavně ho souží nedostatek hráčů. Otaslavičtí naopak v letní přestávce mohutně posilovali, kuloáry se neslo, že letos míří hodně vysoko. Jenže, ouha, hned v úvodním kole nejvyšší okresní soutěže dostali políček.

Vývoj zápasu

Otaslavičtí se od úvodních minut vůbec nechovali jako uctivá návštěva. V prvních deseti minutách nepůjčili soupeři prakticky míč a nepustili ho za půlící čáru. Avšak vaz jim srazila již zmíněná produktivita. Otaslavičtí byli jednoznačně fotbalovějším týmem. Hýřili kreativitou, hráči si dokázali vyhovět. Předváděli pěkné kombinace, zdobil je i rychlý přechod do útoku. Jediné, co jim chybělo, bylo více štěstí při zakončení. Směrem na domácí bránu vyslali dvacet střel, což je na okresní poměry neuvěřitelné číslo. Že nedali ani jeden gól, je pak v takovém množství unikát. Nezamysličtí se zachovali přesně opačně. Z minima vytěžili maximum. Zhruba osmdesát minut měli na svém kontě dva přímé střelecké pokusy, ale oba gólové. Zkrátka fotbal není krasobruslení a body se berou za góly, ne umělecký dojem.

Zásadní okamžiky

Vstupní nápor hostů vyvrcholil hlavičkou Šubrta a střelou Hrazdíry. V obou případech však chyběla potřebná razance a brankář Buriánek neměl problém s pacifikací míče. První tutovku zápasu vypracoval Chvojka, jenž utekl po levé straně, dal pod sebe na Kalába a jeho pokus tečovaný obráncem proletěl kousek vedle tyče. Zanedlouho se opět připomenul agilní Chvojka. Opět provedl výpad po své straně hřiště, poslal centr na Rušilovu hlavu, ale Buriánek byl opět na místě. Většinu času pouze bránící se Nezamysličtí se dostali k ohrožení Orálkovy svatyně až po půlhodině hry. Pokus Ondry Dostál však tečoval bránící hráč do zámezí.  Pohyblivější hosté bušili do defenzivy Hané, vytvářeli si palebné pozice, ale gól nepřicházel. Nestalo se tak ani po krásné akci Kalába, jenž našel Smékala, ale jeho střela opět skončila v Buriánkových rukavicích.  Překonat se domácího brankáře podařilo až v závěru poločasu Chvojkovi. Ten se prodral do šance, poslal míč podél gólmana, ale ten zastavila tyč. Dobíhající Hon pak odražený míč nezpracoval a z metrové vzdálenosti ho poslal mimo!

Zahájení druhého poločas obstarala střela hostujícího Drmoly zpoza šestnáctky, kterou však zastupující gólman Fialka kryl. Jako blesk z čistého nebe pak přišla odpověď na druhé straně. Po dlouhém nákopu se otaslavická obrana dopustila několika přehmatů, které potrestal vymetením šibenice z malého čtverce Zdeněk Moravec - 1:0. Šokovaní hosté toužili alespoň po vyrovnání. Šubrtovu bombu z dvaceti metrů však Fialka kryl. Obdobně dopadl přímý kop Chvojky přes zeď a přišla opět řada na domácí.  Dlouhý nákop doběhl v hraniční ofsajdové pozici Špička, udělal kličku vyběhnuvšímu Orálkovi a dopravil míč do zívající brány - 2:0. Otaslavickou střeleckou mizérii doložil i závěrečný pokus o korekci výsledku. Nejprve poslal po rohu Hrazdíra hlavou míč těsně nad. Dobře kopnutý volný kop Chvojkou pak vytáhl z pod horní tyče Fialka…

Osobnost utkání

Posila otaslavické sestavy Jakub Chvojka hrál v novém dresu s nebývalou chutí. Vysokého záložníka s plnovousem bylo plné hřiště. Takový elán, jaký předvedl „Chvojas“, u něj fanoušci jeho předchozího klubu z Brodku u Prostějova snad neviděli. Rozjížděl akce, pokoušel se o častou střelbu. Chyběl akorát vstřelený gól. 

Zajímavost duelu

Záskok na jedničku. Domácí mužstvo mělo problém, když gólmanská jednička Tomáš Buriánek musel v poločase sundat rukavice a zamířil do zaměstnání. Alternativou se ukázal hráč z pole Radek Fialka, jenž se o svém údělu dozvěděl až na předzápasové rozcvičce. Svého předchůdce však nahradil plnohodnotně, když udržel čisté konto.

Atmosféra střetnutí

Přestože se hrálo v Nezamyslicích, měli v hledišti překvapivě převahu fanoušci hostujícího týmu. Těch se vyskytovalo v areálu okolo tří desítek a s hrou svých hráčů byli přes porážku spokojení. „My jsme jako Sparta. Máme výborné hráče, hrajeme dobře, ale potřebujeme čas,“ pravil například přihlížející Petr Motal.

Pozápasové hodnocení trenérů

Drahomír CRHAN - TJ Haná Nezamyslice:

„Otaslavice mě překvapily, protože byly celý zápas herně lepší než my. Vyložené šance ovšem nedaly, my využili dva brejky a pak jsme to ubránili. Naše hra není pořád taková, jak by měla být. Pochválit musím Arnošta Matouška, nastoupil do zápasu v pětačtyřiceti letech a odehrál si své. Když už nic jiného, tak chválím kluky za bojovnost. Přístup byl dobrý, herně to nešlo, ale kluci se rvali a makali.“

Jiří HON - TJ Sokol Otaslavice:

„Dáváme mužstvo dohromady a nějaký čas bude trvat, než si to sedne. První poločas jsme byli výrazně lepší. Akorát jsme neproměnili šance, což je u fotbalu základ. Druhý poločas už jsme se dostali do křeče. Soupeř se dostal do dvou šancí a proměnil. Druhý gól byl z dvoumetrového ofsajdu. Naše koncovka byla špatná, musíme být trpěliví. Myslel jsem, že nás soupeř přehraje, ale překvapivě jsme byli lepší.“ 

TJ Haná Nezamyslice – TJ Sokol Otaslavice 2:0 (0:0)

Branky: 54. Moravec, 69. Špička. Rozhodčí: Horák – Pitner, Kopřiva. Žluté karty: 58. Král - 69. Drmola. Diváků: 84

Nezamyslice: Buriánek – Moler, Lakomý, Král, Fialka – Přikryl, Mariánek, Dostál, Musil - Z. Moravec, Vévoda. Střídání: 46. Matoušek za Buriánka, 46. Špička za Vévodu, 80. D. Moravec za Z. Moravce, 85. Hradil za Musila. Trenér: Drahomír Crhan.

Otaslavice: Orálek – Hrazdíra, Rušil, Vogl, Šubrt – Zatloukal, Drmola, Smékal, Chvojka – Kaláb, M. Hon. Střídání: 75. Frehar za M. Hona, 80. Skalický za Šubrta. Trenér: Jiří Hon

Přebor OFS Prostějov – II.třída

1.kolo: Čechovice „B“ – Horní Štěpánov 1:2 (0:1), Jansa Petr – Ščudla Ondřej, Kupka Petr (vl.), Nezamyslice – Otaslavice 2:0 (0:0), Moravec Zdeněk, Špička Zdeněk, Určice „B“ – Ptení  5:1 (3:1), 3x Vodák Petr, Kouřil Jaroslav, Dračka Jaroslav – Dospiva Oldřich, Vícov – Tištín 2:0 (1:0), Šobr Martin, Baránek Michal, Výšovice – Brodek u Konice 3:3 (2:0) Pen: 4:3, Koukal Kristián, Křížek Filip, Olbert Luděk – 2x Koudelka Zdeněk, Grepl Pavel, Brodek u Pv – Hvozd 7:4 (1:1), 2x Piňos Petr, 2x Typner Jan, Soldán Petr, Rakáš Patrik, Ličman Roman – 3x Krása Jaromír, Vánský Jiří, Vrahovice – Dobromilice 9:1 (5:0), 3x Studený Jan, 2x Bukovec Svatopluk, Schvarz Richard, Závodský Michal, Ryška Jaroslav (vl.), Rouchla Michal (vl.)

Průběžná tabulka po 2. kole:

1.         Vrahovice      1          1          0          0          9:1      3          0

2.         Určice „B“       1          1          0          0          5:1      3          0

3.         Brodek u Pv  1          1          0          0          7:4      3          0

4.         Nezamyslice 1          1          0          0          2:0      3          0

5.         Vícov  1          1          0          0          2:0      3          0

6.         Horní Štěpánov        1          1          0          0          2:1      3          0

7.         Výšovice        1          1          0          0          3:3      2          1

8.         Brodek u K.   1          0          0          1          3:3      1          0

9.         Čechovice „B“           1          0          0          1          1:2      0          0

10.      Otaslavice     1          0          0          1          0:2      0          0

11.      Tištín  1          0          0          1          0:2      0          0

12.      Hvozd 1          0          0          1          4:7      0          0

13.      Ptení   1          0          0          1          1:5      0          0

14.      Dobromilice   1          0          0          1          1:9      0          0

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ Z 14. SRPNA 2017.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...