Dobré odpoledne, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Skvělá reprezentace. Žákovský fotbalový výběr Sokola Olšany získal prestižní trofej. Na pětidenním fotbalovém festivalu v polské Svídnici si došli svěřenci trenéra Michala Uhříka pro prvenství, když za sebou nechali špičkové domácí celky a z devíti zápasů jich sedm vyhráli, jednou remizovali a pouze jedinkrát odešli ze hřiště poraženi!

Silný ročník 2005, jenž kraloval v okresním přeboru, ovládl domácí mezinárodní turnaj a dobyl i krajské finále dané kategorie, se prosadil i v zahraničí. Dominanci olšanského celku stvrdily i individuální ceny. Adam Špangr se stal s jedenácti brankami nejlepším střelcem turnaje, jako nejlepšího gólmana vybrali pořadatelé Ondřeje Lobodáše. „Vnímám to jako další velký úspěch tohohle výjimečného ročníku. Turnaj měl výbornou fotbalovou úroveň a náš výkon měl vzestupnou tendenci,“ usmíval se kouč Michal Uhřík.

Cesta za pozdějším triumfem začala pozvolně středečními třemi zápasy. Nejprve si Olšanští poradili s domácím Polonia-Stal Świdnica 2:0, následovala porážka 1:2 s AP Żyrardów a bezbranková remíza s GKS I Bełchatów. O den později už se hráči z Hané aklimatizovali a své soupeře přejeli rozdílem třídy: GKS II Bełchatów 3:0 a běloruský FK Smorgon 5:1. V pátek přišly další dva duely, tentokrát bez inkasované branky: MKS Żory 1:0 a Gryf Świdnica 6:0. Shodou okolností se s oběma těmito soupeři utkali Olšanští i o den později v medailových bojích. V semifinále zopakovali šestibrankovou výhru s Gryf Świdnica a v titulovém utkání porazili MKS Żory 3:0!

V Polsku hájil barvy Olšan i mladší tým ročníku 2006. Ten skončil na deváté příčce, když měl bilanci čtyř výher, dvou remíz a dvou porážek. Na úvod si kluci zastříleli, když rozdrtili MKS Żory I poměrem 8:0. Ve čtvrtek se z výhry neradovali. Nejprve těsně podlehli týmu GKS I Bełchatów 3:4, následně remizovali s ukrajinským Černomorcem Oděsa 2:2 a stejným výsledkem skončil i duel s krajany z Hranic. O den později začali porážkou s poslkým Piotrcovia Piotrków Tryb. 1:3, následně přestříleli MKS Żory III 8:3 a rekordním poměrem vyprovodili MKS Żory I – 20:0! Turnaj završili výhrou 4:1 s domácím Gryf Świdnica.

Olšany v Polsku reprezentovali následující hráči: Lobodáš, Pán, Adamík – L. Uhřík, Kořenovský, Svoboda, Novotný - J. Zapletal, Špangr, Komišák, Otruba, Gábor, Koláček, Šindler, T. Kesel, Zifčák – J. Uhřík, L. Kesel, Parák a Dočkal. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...