Dobrý podvečer, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Hluboké oddechnutí a rachot jako v kamenolomu od šutrů spadlých ze srdce muselo být v sobotu v podvečer slyšet na hony daleko v podhůří Jeseníků. Favorit z Prostějova sice nakonec nováčka v prvním kolem FORTUNA MSFL udolal, ale hodně se přitom nadřel. Možná i víc se sebou než se soupeřem. Domácí hráli to, co se od nich čekalo, čemuž se eskáčko ochotně, ale nevhodně přizpůsobilo.

To, co skalní fanoušci u svého týmu dobře znají, se stalo trenérovi Oldřichu Machalovi při jeho prostějovském angažmá poprvé, takže dost nevěřícně kroutil hlavou. A to dal příležitost těm momentálně nejlepším.

Už ve čtvrtek určil brankáře pro nadcházející utkání a tím de facto i pozici jedničky týmu. Trochu podle očekávání dostal příležitost nováček Jícha, který v prostějovském dresu udělal strmou kariéru. Jak se ale mohli všichni přesvědčit, tým v klíčových okamžicích podržel. Obrana nastoupila v očekávaném složení, na pravém beku dostal přednost Machynek, hrající momentálně v dobré formě, před nedávno uzdraveným Hirschem. Sus se posunul na místo defenzivního záložníka, uprostřed záložní formace operoval Pančochář, před ním Hapal a z krajů měli hrozit mladíci Píchal se Šteiglem. Na hrotu pak byl jako štít Kroupa.

Pokud snad někdo očekával aktivní hru a nepříjemný presink hostí od úvodních minut, byl trochu zaskočen. Agresivita byla ta tam a hodně pokulhával i pohyb po hřišti a rychlá kombinace. Když se domácí brzy dostali do vedení, leckdo si vzpomněl na zápasy druhé ligy. Jenže rozdíl tady přece jenom byl. Rychlonohá křídla dostávala mnohem víc prostoru, zvlášť když obrana Jiskry přílišnou akcelerací nevynikala. Píchal se zejména v úvodních pasážích dostal do slibných šancí a nakonec jednu i využil. „V prvním případě jsem viděl solidní prostor, který brankář nechal mezi nohama, jenže místo po zemi jsem míč trochu nadzdvihl a gólmana jsem trefil někam do břicha. Pak mě našel skvěle před brankou Hapal a musel jsem trochu zrychlit, abych míč dostihl, zasekávačka hodně pomohla a trefit pak nebyl problém,“ popsal své šance autor vyrovnávací branky.

Do druhé půle poslal Machala na hřiště Langera místo Ruse, u něhož by opakování podobného faulu jako těsně před přestávkou znamenalo jistý červený kartonek. Langer spolu s Hirschem a Fládrem hru oživili a prvně jmenovaný v nastaveném čase rozhodl. Jasně tak ukázal, že rozhodnutí na sebe může vzít opravdu úplně každý, nikoli jen hráč základní sestavy. Důležité bude beze zbytku odpracovat svůj čas na hřišti a vymýtit jakékoli náznaky alibismu.

Všechny hlasy z eskáčka se shodují v tom, že otočení výsledku v takto odbojovaném utkání je pro další psychiku týmu mnohem přínosnější než hladké přejetí soupeře. Přesvědčit o tom budou moci své příznivce před domácím publikem už v sobotu 12. srpna od 17:00 hodin proti Hlučínu.

FORTUNA MSFL

1. kolo: Otrokovice - HFK Olomouc 2:5, Hlučín - Velké Meziříčí 1:3, Rýmařov – 1. SK Prostějov 2:3, Mohelnice - Petřkovice 0:1, Hulín - Líšeň 2:4, MFK Vyškov - Valašské Meziříčí 2:1, Uherský Brod - Hodonín 0:1, Uničov - Kroměříž 2:3. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...