Dobrý podvečer, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

O dramatičnost nebyla nouze. Loňská sezóna byla v Okresním přeboru PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku-II. třídy  hodně zajímavá. O postup se v průběhu ročníku rvaly tři týmy a definitiva byla stvrzena až v posledním kole. Pád do pralesa se pak akutně dotýkal téměř poloviny startovního pole a nakonec zbyl černý Petr na tři mužstva. Prakticky v každém kole se tak hrálo do poslední minuty, každý z týmů potřeboval body jako sůl.

Haná prodala zkušenosti

Startovní pozice zelenobílých nebyla s ohledem na posílenou konkurenci předem jasně daná. Zvláště Vrahovice a Horní Štěpánov disponovaly solidními kádry a měly být největšími konkurenty při předpokládaném vítězném tažení Hané. Borci z Prostějova ale prvenství a postup uhájili. Dílem to bylo jejich nejstabilnější formou, nahrála jim ale i nečekaná zaváhání největších protivníků. Haná se prezentovala nejstabilnější formou, a i přes pár nečekaných klopýtnutí Hanáci dokázali, že umí zabrat v pravý čas.

Od startu sezóny se zdál být největším konkurentem konečného lídra Horní Štěpánov. Tým složený ze zkušených harcovníků byl neustále ve vedení a po jarní výhře na Hané měl nakročeno k prvenství. Následovaly však nečekané porážky a postupné vyklizení čelních pozic.

Opačně na to šli ve Vrahovicích. Papírově nejkvalitnější tým soutěže nabral v první polovině sezóny obrovskou jedenáctibodovou ztrátu. Na konci podzimu začali Vrahovičtí vyhrávat a přenesli to i do jara. Jejich skvělá stíhací jízda však stačila pouze na druhou příčku, když zaostali za první pozicí o pouhé dva body.

Velmi dobře rozehraný ročník mělo i určické béčko. Po první polovině se zdál právě rezervní tým účastníka krajského přeboru nejvážnějším aspirantem prvenství. Problémy prvního mužstva se však promítly i v rezervě. Několik hráčů bylo povoláno nahoru a kostra úspěšného mužstva doznala nezacelitelných trhlin. Třetí místo tak bylo maximem.

SOUČÁSTÍ AKTUÁLNÍHO TIŠTĚNÉHO VYDÁNÍ PROSTĚJOVSKÉHO VEČERNÍKU JE 32 STRÁNKOVÁ PŘÍLOHA FOTBAL JE ZPÁTKY, JEHOŽ SOUČÁSTÍ JSOU KOMPLETNÍ INFORMACE Z FOTBALOVÉHO DĚNÍ REGIONU VČTENĚ LOSŮ VŠECH KRAJSKÝCH A OKRESNÍCH SOUTĚŽÍ! 

Spokojené kvarteto

Silný střed tabulky tvořila čtveřice Vícov, Brodek u Prostějova, Otaslavice a Výšovice. Nejvyšší předsezónní ambice měli stoprocentně Brodečtí. Těm se výborně vydařil podzim, ale s vědomím jisté záchrany se promítlo do mužstva uspokojení. Slabší docházka, kdy kolikrát pomalu neměl trenér k dispozici ani jednoho náhradníka, vyústila ke konečné šesté příčce a smíšeným pocitům.

V euforii mohou být naopak ve Vícově. Nováček se po pomalejším rozjezdu, kdy dlouho figuroval na sestupových příčkách, aklimatizoval a sérií vítězství se vyšvihl do horní poloviny tabulky. Pátá příčka je jistě lichotivým vysvědčením pro jednoho z papírových outsiderů.

Podzimní trápení Otaslavic bylo po předchozí úspěšné sezóně nemilým překvapením. Klubové vedení se rozhodlo odvolat trenéra Valného a nahradit ho Jiřím Honem. Mužstvo se pak na jaře semknulo a díky bojovnosti a nasazení se odpoutalo ze sestupových vod a dostalo se do lepší poloviny tabulky.

Výkonnost Výšovic měla naopak sestupnou tendenci. Prvotní nováčkovský elán katapultoval tým na nejvyšší příčky. Následoval logický pozvolný sestup níže, jenž znamenal konečnou osmou pozici. S dosaženým výsledkem ale mohou být ve Výšovicích stoprocentně spokojeni.

Rozpačitý dojem

Umístění ve druhé polovině tabulky bylo pro dvojici Skalka a Čechovice „B“ nepříjemným překvapením. Celky, které byly v uplynulých sezónách zvyklé na pohyb v horních patrech, se v sezóně příliš nevyznamenaly.

Skaloňům nevyšel vstup, kdy čekali předlouho na první tříbodové vítězství a drželi se zcela nečekaně na posledním místě. Tým však nehodil flintu do žita a postupně se drápal směrem nahoru. Kvalitou dokázal stejně ohrožené protivníky přehrávat a bez větších nervů se zachránil.

Čechovičtí prošli ročníkem zcela v opačném duchu. Po solidním podzimu, kdy většinou doma vyhrávali a venku body rozdávali, přišlo jarní vystřízlivění. Několik nečekaných domácích ztrát tým psychicky srazilo a tři kola před koncem ještě neměl jistotu záchrany. Mobilizace v podobě povolání fluktuantů z áčka však nakonec okresní přebor zachránila.

Ruleta zachránila Ptení

Po letech, kdy šel zpravidla dolů pouze jeden tým, se tentokrát hrozba sestupu dotkla hned trojice týmů. Dramatická koncovka ročníku nakonec srazila hlavu dlouholetým záchranářům z Přemyslovic, na jejichž úkor se smálo Ptení. Osud dalších dvou sestupujících byl zpečetěn již dlouho před koncem. Olšany a Zdětín za zbytkem okresu výkonnostně výrazně zaostávali a na záchranu na rovinu neměli. Přemyslovické pak opustilo v závěru i štěstí, když kolo před koncem nečekaně padli doma s nekompletním Vícovem. Nabídnutou šanci pak Ptenští využili a po snadné výhře v posledním kole s Olšany slavili záchranu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...