Dobrý podvečer, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tři body a čisté konto. Jeden z celkových favoritů I.A třídy, skupiny „A“ zvládl důležitý první krok. Koničtí dokázali na hřišti nebezpečných Haňovic udržet koncentraci a v nervózním duelu rozhodli dvěma zásahy v poslední čtvrthodině. „Oboustranně to bylo hodně nervózní. Hrálo se na úzkém hřišti a bylo hodně soubojů. Byli jsme ale lepším celkem a výhra je zasloužená,“ komentoval Petr Ullmann, trenér Konice.

 SK Haňovice - Sokol Konice 0:2 (0:0)

Branky: 74. Kořenek, 80. P. Tichý.

Rozhodčí: Habermann - Chládek, Molík. Žluté karty: 77. P. Tichý, 82. Kořenovský (oba K). Diváků: 116.

Sestava Konice: Vévoda - Knoll, Rus, F. Bílý, Drešr - Kořenek (88. Jurník), Kořenovský, Širůček, P. Tichý - Žondra (83. Mohelník), Kamený. Trenér: Petr Ullmann.  

Hostující tým vstupoval do utkání bez tří opor. Chyběli nemocní či zranění Ladislav Bílý, Petr Bross a Ladislav Blaha. Od prvních minut byli ale Koničtí více na míči a soupeři toho moc nedovolili. „Minutu před koncem poločasu šel Roman Kamený sám na brankáře, ale neproměnil,“ poznamenal k první půli trenér Ullmann.

Po změně stran přibylo bojovnosti, vyspělejší tým Konice měl mírně navrch, ale své útoky nedokázal dotáhnout do konce. Haňovičtí hrozili standardkami a z jedné z nich mohli vstřelit první gól. „Kopali trestňák, kdy se míč odrazil od spojnice, sklouzl po tyči a po lajně utekl naštěstí ven,“ oddechl si Petr Ullmann.

Domácí pak následně mohli žehrat na nepřízeň osudu, protože vzápětí inkasovali sami. „Založili jsme rychlý protiútok, Roman Kamený dal krásně pod sebe a Martin Kořenek uklidil z jedné míč k tyči,“ popsal rozhodující moment konický lodivod. Pět minut nato opět utekl Kamený nacentroval a Petr Tichý hlavičkou zpečetil osud Haňovic - 0:2. „Těžká pozice, ze které Peťa Tichý skóroval. Soupeř se zlomil a mohli jsme přidat ještě třetí gól. Roman Kamenný však z metru netrefil prázdnou branku,“ dodal Ullmann.

S plným bodovým ziskem a předvedenou hrou byl hostující kormidelník pochopitelně spokojený. „Myslími, že jsme vyhráli zaslouženě. Soupeř byl bojovný, měl mladý tým, doplněný hráči z Mohelnice. Zápas měl náboj. Rozhodly maličkosti a možná naše trochu větší zkušenost,“ hodnotil utkání trenér Ullmann a pokračoval: „Začátek sezóny je důležitý. Fantasticky zachytal Jara Vévodů, předvedl dva těžké zákroky. Defenzíva nám fungovala, udrželi jsme čisté konto. To se počítá!“

Jestli dokážou Koničtí potvrdit plavé body v domácím prostředí, se ukáže v neděli 13. srpna. Na domácím pažitu hostí výběr SK Řetězárna, který dokázal v úvodním kole skolit na penalty favorizovanou Litovel. Utkání se hraje od 17:00 hodin na konickém stadionu.   

Výsledky - FGP Studio 1.A třída skupina „A“

1.kolo: Bělkovice – Hlubočky 1:2 (1:1), Sklenář Tomáš – 2x Strýček Jakub, Bohdíkov – Paseka 3:1 (2:0), 2x Šárník Petr, Hatoň Jaroslav – Popelka Jan, Řetězárna – Litovel 1:1 (1:1) Pen: 4:3, Obšil Adam – Dragon Petr, Chválkovice – Slavonín 2:3 (0:2), Štefek Radek, Štrbík Lubomír – Markaj Gjoni, Zabák Martin, Semjon Martin, Haňovice – Konice 0:2 (0:0), Kořenek Martin, Tichý Petr, Bohuňovice – Maletín 1:2 (1:0), Šmirják Jan – Kožela Jaroslav, Heidenreich Aleš, Náměšť na Hané – Moravský Beroun 6:2 (2:1), Heil David, Zajíček Ladislav, Fišara Miroslav – 2x Pohanka Petr

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...