Dobrý podvečer, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dvěma plusovými body do tabulky pravdy vstoupili do nového ročníku krajského přeboru fotbalisté Kralic na Hané. Tým Ivo Lošťáka zajížděl do Medlova, a přestože domácí po půli vedli, podařilo se jeho souboru utkání otočit a až do samotného závěru sahal po třech bodech. Soupeři ze Šumperska se sice ještě podařilo srovnat, penaltový rozstřel však rozhodl o tom, že více bodů se stěhovalo na střední Moravu.

TJ Medlov - FC Kralice na Hané 2:3 PK (1:0)

Branky: 15 Klabačka, 88. Kuchta – 58. Martinka, 80. Nečas. Rozhodčí: Sedláček – Šteier, Slota. Diváci: 100.

Sestava Kralic: Šarman – Petržela, Krobot, Prokop, Martinka – Blahoušek (35. Troneček, 80. Répal), Neoral, Nečas, Kawij (86. Vincourek) – Kováč, Cibulka. Trenér: Ivo Lošťák.

„Závěr mě sice trochu mrzel, zvládli jsme ale penalty a celkově odehráli výborný zápas venku. Byl jsem velice rád, že to kluky bavilo a že dodrželi taktiku,“ liboval si po vítězné premiéře v novém působišti sedmačtyřicetiletý lodivod.

Úvodní gól střetnutí vsítil v závěru první čtvrthodiny Radek Klabačka, přibližně stejný časový úsek druhé půle stačil hostům na vyrovnání v podání Libora Martinky. Deset minut před koncem dokonal obrat Jan Nečas, jenže domácím se ještě v samotném závěru podařilo díky Karlu Kuchtovi srovnat. V poměru 3:2 ale vyzněl následný rozstřel pro Kralice a stejným výsledkem tedy celé utkání získaly pro sebe.

„Domácím chybělo několik hráčů, neměli nikoho na střídání a využili jsme toho. Soupeř odcházel fyzicky a byli jsme lepší, měli jsme i další šance, ale nedokázali jsme je proměnit,“ přibližoval dění Lošťák.

Také on příliš nesahal do sestavy, s výjimkou Lukáše Tronečka, který musel již v pětatřicáté minutě nahradit Michala Blahouška. „Okysličit jsem mohl, nechtěl jsem ale příliš zasahovat, kluci hráli dobře. Střídal jsem až ke konci, až už někteří nemohli,“ vysvětlil.

Obranu si dirigoval Lukáš Krobot, navrátilec z Ostrovů, který na Prostějovsku hrál soutěžní zápas naposledy před téměř patnácti lety. „Jsem velice rád, že se nám jeho příchod podařilo dotáhnout. Tvoří důležitý článek naší sestavy, je zkušeným hráčem, který organizuje hru, mluví. Obranná čtveřice zůstala až na odchod Dočkala beze změny a Lukáš nám vnesl do defenzivy i konstruktivitu,“ ocenil někdejší ligový fotbalista.

Radost měl nejen z dvou bodů, ale také ze způsobu, jakým k nim jeho svěřenci dokráčeli. „Byl jsem mile překvapen, za jak krátkou dobu hráči pochopili, co mají hrát. Byla to úplně jiná hra, než jakou se Kralice prezentovaly v minulé sezóně. Drželi jsme míč, hráli po zemi, takže Medlovu rychleji docházely síly,“ chválil Lošťák. A odměna navíc přišla na půdě týmu, od nějž se body příliš nevozí. „Mám z toho dobrý pocit, trénujeme teprve tři týdny a už to nese výsledky. U kluků byl sice znát smutek, že to nevyšlo za tři body, díky penaltám hned ale opět byli radostnější. Současně se ale jednalo o teprve první zápas, takže úspěch ani nepřeceňuji,“ zůstává nohama pevně na zemi.

V tomto týdnu si kraličtí hráči odbudou domácí premiéru, v sobotu se od 17 hodin utkají doma s Velkými Losinami. Ty si na úvod poradily se Želatovicemi v poměru 2:1. A do zápasu možná vkročí hostitelé v ještě silnějším složení. „Stále vyhlížím doplnění do zálohy i útoku, mám příslib, že by se jeden hráč mohl objevit v tomto týdnu. Pokud se tak stane, budu jen rád,“ pousmál se Ivo Lošťák.

Ostatní výsledky: 1. kolo: Viktorie Přerov – HFK Olomouc 1:2 (1:1), Václavíček Ondřej – 2x Ďurina Lukáš, Černovír – Rapotín 2:2 (1:1) Pen: 5:4, Kundrt Petr – Valenta Tomáš, Indra Tomáš, Lutín – Dubicko 6:0 (1:0), 2x Šoupal Vojtěch, Los Tomáš, Brázdil Petr, Volf Zdeněk, Burian Marek (vl.), Medlov – Kralice na Hané 2:2 (1:0) Pen: 2:3, Klabačka Radek, Kuchta Karel – Nečas Jan, Martinka Libor, Zábřeh – Hněvotín 1:2 (0:1), Lepka Martin – 2x Benýšek Lukáš, Velké Losiny – Želatovice 2:1 (1:0), Hegner Hugo, Kováč Lukáš – Mackovík Michal, Všechovice – Dolany 2:2 (1:1) Pen: 6:5, Merta Zdeněk, Hrabovský Erik – Jíša Filip, Kvapil Jakub

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...