Dobrý podvečer, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Favorit herně tápal. Souboj prvního pohárového kola mezi Brodkem u Konice a Plumlovem měl být papírově jen otázkou konečného skóre. Realita na trávníku však byla zcela jiná. Snaživý nováček okresního přeboru se proti obhájcům pohárové trofeje vytáhl a sahal po senzační remíze. Čest účastníka I.A třídy Olomouckého KFS zachránil dvěma přesnými trefami kanonýr Adam Hladký. „Představoval jsem si to jednodušší. Pánbůh zaplať za výhru,“ oddechl si Pavel Voráč, nový kouč Plumlova.

TJ Jiskra Brodek u Konice – TJ Sokol Plumlov 1:2 (0:1)

Branky: 58. A. Burget – 37. a 72. A. Hladký.

Rozhodčí: Petrásek – Lizna, Weiser. Žluté karty: 34. A. Hladký, 70. Vysloužil. Diváků: 50.

sestavy týmů:

Brodek u Konice: Janků – L. Koudelka, Barták, Možný, Mach – P. Grepl, Z. Koudelka, P. Koudelka, Zapletal (75. Vičar) – A. Burget, Kolář (46. K. Grepl). Trenér: Patrik Müller.

Plumlov: Melichárek – Vysloužil, Fabiánek (68. T. Hladký), Gryglák, J. Kiška – Křupka, Aujezdský, Hrstka (61. O. Voráč), Klváček – A. Hladký, Kotlán. Trenér: Pavel Voráč.  

V oficiálním rozlosování měl mít výhodu domácího prostředí Brodek u Konice. Po dohodě obou mužstev se ale nakonec hrálo v Krumsíně, tedy na náhradním hřišti plumlovského Sokola.

Ani jedno z mužstev nenastoupilo k soutěžní premiéře letošního ročníku kompletní. Mnohem citelnější absence měl plumlovský favorit, v jehož základu chybělo hned pět stabilních opor.

Brodečtí vstoupili do zápasu bez respektu a plumlovská defenziva měla zpočátku hodně práce se zachytáváním útočných snah Jiskry. Větší šance však měli jako první borci Plumlova. Konkrétně Kotlán, jenž nejprve pálil zpoza šestnáctky nad a následně po svém uvolnění za obranou orazítkoval horní tyč. Brodečtí mohli jít do vedení zásluhou standardní situace. Petr Koudelka napálil míč z přímého kopu takovým způsobem, že ho zastavilo až břevno Melichárkovy svatyně.

Na druhé straně mohl otevřít skóre Hladký, ale z dobré pozice poslal míč mimo. Polepšil se krátce před poločasem, když zužitkoval krásnou přihrávku Vysloužila utěšenou střelou pod horní tyč - 0:1.

Brodečtí vstoupili do druhé půle s velkou aktivitou. Nejprve pálil těsně nad Grepl, aby následně utekl po levé straně Aleš Burget a chladnokrevně obstřelil Melichárka – 1:1. Plumlov začal bít na poplach a zvýšil obrátky. Vysvobození přišlo z kopačky Adama Hladkého, jenž se individuálně uvolnil a poslal míč za záda brankáře Janků – 1:2. O chvíli později mohl pečetit Tomáš Hladký, ale trefil pouze brankovou konstrukci. V posledních pěti minutách se Jiskra vrhla do zoufalého náporu. Několik dlouhých nákopů a závarů nakonec s trochou štěstí plumlovská defenziva odvrátila a Sokol mohl slavit postup do druhého kola. Ke cti brodským hráčům však slouží, že se zvučnějšího soka nezalekli a v rámci svých možností sehráli s o dvě třídy výše postaveným protivníkem vyrovnanou partii.

POHLEDEM TRENÉRŮ:

Patrik MÜLLER - Brodek u Konice:

„Utkání hodnotím kladně. Jsem potěšený nejen hrou mých svěřenců, ale i přístupem Plumlova. Moji hráči se k tomu postavili zodpovědně, sáhli si na dno svých sil. Celkově se mi zápas líbil. Od penalt jsme byli blízko i daleko. Rozdíl dvou tříd byl chvílemi vidět, ale my jsme se dobře připravili takticky.“

Pavel VORÁČ – Plumlov:

„Naše vítězství bylo hodně utrápené. Příčinou bylo, že nám chybělo pět hráčů základní sestavy. Největší problém nám dělal přechod do útoku a zakončování. Na adresu soupeře řeknu, že nás trochu zaskočil bojovností. Ti kluci bojovali, snažili se a nám to dělalo problémy. Hráli dobře.“

DALŠÍ VÝSLEDKY 1. KOLA:

TJ Sokol Klenovice na Hané – FC Kralice na Hané 0:6 (0:3), TJ Sokol Mostkovice - TJ Sokol Určice 3:1, Sokol Konice – TJ Sokol Čechovice 2:1 (1:0) PK

PROGRAM 2. KOLA – ČTVRTEK 28. ZÁŘÍ 2017:

TJ Sokol Plumlov – FC Kralice na Hané, TJ Sokol Mostkovice – Sokol Konice. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...