Dobrý podvečer, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Týden po úspěšném pohárovém vystoupení v Mohelnici čekaly na pomalu se stabilizující kádr 1.SK Prostějov před startem MSFL poslední dva přípravné zápasy. Přestože si počasí trochu zahrálo s organizací a ani jeden se nekonal podle původního plánu, výsledkový a především herní projev týmu to v žádném případě nenarušilo. Po domácím vítězství s Ústím nad Orlicí následovala rovněž vydařená generálka v Břeclavi.

Hlavním úkolem nového trenéra prostějovského týmu Oldřicha Machaly bylo konečně uzavřít kádr pro podzimní sezónu, i když ani jména vstupující do soutěže samozřejmě nemusí být definitivní. Z tohoto pohledu se jednalo především o testování dvou ukrajinských fotbalistů, kteří by měli posílit spíše defenzivní řady. „Právě doladění smluv s těmito hráči chybí k definitivnímu uzavření soupisky,“ avizoval už v průběhu týdne trenér Machala. Jestliže v případě stopera Pernackého je vše na dobré cestě, hráč samotný se v obou zápasech jevil velmi dobře a může být platným ekvivalentem na místě stopera, s jeho kolegou v záloze je situace komplikovanější.

Dmitrij „Dymo“ Žykov nastoupil pouze v domácím utkání na necelou hodinu a silně jej ovlivňovaly zdravotní problémy, protože uprostřed zálohy byl téměř neviditelný. To potvrdily i zdroje zevnitř týmu a následná absence v Břeclavi. „Žykov půjde v pondělí na lékařské vyšetření a to definitivně rozhodne. Pokud nebude šance na rychlé vyléčení, budeme se muset jeho služeb vzdát,“ objasnil po zápase v Břeclavi Machala.

Všeho všudy tedy můžeme počítat s maximálně pěticí nově příchozích. Z nich je stoprocentní jistota u brankáře Jíchy a útočníka Hapala, kteří už jsou kmenovými hráči Prostějova. S velkou pravděpodobností zůstanou i útočník Petrović, který si jel v neděli do Srbska vyřídit potřebné formality, a stoper Pernackij, jak bylo řečeno výše.

Poslední přípravné zápasy také zřetelněji profilovaly novou osobnost týmu, která se rodí nenápadně, ale zcela po zásluze. Už v závěru nevydařené jarní části totiž záložník Josef Pančochář bojoval do úmoru a byl to právě on, koho v závěrečném hodnocení vyzdvihl předseda klubu František Jura. Pančochář dospěl do fáze, kdy se hráč nemusí soustředit pouze na svůj výkon, ale je schopen organizovat hru, a hlavně vymýšlet pro soupeře překvapivé situace. V tom je „Panča“ na dobré cestě převzít bývalý post Lukáše Zelenky, který týmu v druhé lize zoufale chyběl.

Jak byla úspěšná, a jak na tom Machalovi svěřenci s přípravou skutečně jsou, to definitivně zhodnotí až samotné „mistráky“...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...