Dobrý podvečer, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Mužstvo z Kralic, které bylo nejvýše nasazeným týmem letošního poháru na Prostějovsku, změřilo síly v úvodním dějství oresního poháru síly s Klenovicemi. Utkání se hrálo na neutrálním bedihošťském hřišti, kam zavítala také stovka nadšených diváků. Ač výsledek hovoří za vše, nebyla to jednoznačná záležitost. Postup si ale po tenisovém kanáru zajistili favorizovaní kraličtí plejeři.

TJ Sokol Klenovice na Hané – FC Kralice na Hané 0:6 (0:3)

Branky: 5., 20., 38. a 56. Cibulka, 73. a 80. Kováč.

Rozhodčí: Peřina – Spurný, Milar. Žluté karty: 42. César – 30. Prokop M., 50. Répal. Diváků: 100.

Sestavy týmů

Klenovice: Klimeš – César (65. Popelka), Pospíšil, Šlézar, Grepl (58. Cibulka M.) – Prokop R., Dadák, Dreksler, Rozehnal, Prášil (59. Spálovský) – Štěpánek. Trenér: Vladimír Horák.

Kralice: Šarman – Petržela (46. Répal), Prokop M., Hlačík (46. Moštěk), Martinka – Troneček (46. Halenka), Blahoušek (60. Vincourek), Nečas, Kawij (77. Neoral) – Kováč, Cibulka. Trenér: Ivo Lošťák.

Obrovské parno se ve včerejším podvečeru sneslo i na bedihošťský fotbalový stánek, přesto hráči obou mužstev hned od úvodu zvolili vysoké tempo, které nijak nepolevovalo po celý zápas. Klenovice se svého soka nezalekly a snažily se o přímočaré kombinace, první šance se ale zrodila na straně druhé. A byla to rovnou šance gólová. Kralický Cibulka využil zaváhání klenovické obrany a poslal svůj tým do vedení - 0:1. I nadále to však byly Klenovice, které svého soupeře zaskočily včasným presinkem. Žádnou ze svých nadějných šancí však nedokázali svěřenci trenéra Horáka dotáhnout do zdárného konce. O další vzrušení se postaral opět kralický snajpr Cibulka, jenž se nemýlil podruhé - 0:2. Od té chvíle se hra Kralic uklidnila, hráči více drželi míč na svých kopačkách, hrozili především přesnými nákopy špílmachra Nečase. Klenovice byly blízko ke snížení po rohovém kopu zásluhou hlavičky Césara, na brankové čáře byl ale dobře postavený kralický zadák. Když se neujala ani střela Štěpánka či přímý kop Dadáka, udeřilo do poločasu ještě jednou na straně druhé. Svůj hattrick dokonal nezastavitelný Josef Cibulka - 0:3.

Klenovickým tak vyvstal obrovský problém do druhé půle. Zbraně však samotní hráči předem nesložili, i když se zdálo být rozhodnuto. Desetiminutovku se snažili vzdorovat nájezdům svěřenců Ivo Lošťáka, tomu se ale opět probudil střelec Cibulka a svou čtvrtou brankou dal Klenovickým najevo, kdo v září bude bojovat v dalším pokračování okresního poháru – 0:4. I po tomto direktu se hrál útočný fotbal, nejblíže ke snížení byl kapitán Rozehnal, jehož střelu zneškodnil Šarman. Ještě výhodnější pozici měl střídající Popelka, který se po několika vteřinách ocitl ve vápně. Jeho lob však zamířil nad branku. A tak se projevilo pověstné – nedáš, dostaneš. Na centr z pravé strany si naběhl Kováč, který nedal Klimešovi šanci – 0:5. Stejný hráč se dokázal prosadit deset minut před koncem ještě jednou a dokonal tak půltucet přesných zásahů kralického mužstva - 0:6! Stav se již do konce utkání neměnil, za zmínku však stojí nastřelená tyč Josefa Cibulky, v klenovickém dresu se dvakrát v dobré pozici objevil Tomáš Dadák. První střela mířila nad, druhou zblokoval stoper Kralic.

POHLEDEM TRENÉRŮ

Vladimír Horák - TJ Sokol Klenovice:

„Čekali jsme velice těžké utkání, ale výsledek je pro nás až moc krutý. Kralice byly určitě vyzrálejším mužstvem, byla tam vidět zkušenost z vyšší soutěže, ale myslím si, že jsme herně rozhodně nezklamali. Byly tam dokonce okamžiky, kdy jsme hráli, a soupeř dával branky. Je to rozdíl dvou tříd, muselo to tam být vidět. Děláme až moc individuálních chyb, za což nás soupeř potrestal. Chtěli jsme ale hrát za každého stavu, nechtěl jsem nic zabetonovat, stále to bylo bráno jako přípravný zápas. I když bychom za postup byli samozřejmě rádi. Trápí nás obranná fáze, nejsme stále v kompletním složení. Přesto je ale vidět, že kluky to baví, tak doufám, že nám to nadšení vydrží i do nového ročníku.“

Ivo LOŠŤÁK - Kralice na Hané:

„Byl to náš teprve druhý zápas, ten první nám výsledkově nevyšel, což jsme dnes rozhodně nechtěli připustit. Hráči k zápasu ale přistoupili zodpovědně. Jsem spokojený jak s výsledkem, tak se samotnou hrou. Ta ani po poločase a prostřídání neztratila na kvalitě. Budu rád, když nám střelecká forma vydrží i v úvodním kole, pak by to bylo perfektní.“ (úsměv)

DALŠÍ VÝSLEDKY 1. KOLA:

TJ Jiskra Brodek u Konice - TJ SOKOL Plumlov 1:2, TJ Sokol Mostkovice - TJ Sokol Určice 3:1, Sokol Konice – TJ Sokol Čechovice 2:1 (1:0) PK

PROGRAM 2. KOLA – ČTVRTEK 28. ZÁŘÍ 2017:

TJ Sokol Plumlov – FC Kralice na Hané, TJ Sokol Mostkovice – Sokol Konice.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...