Dobrý večer, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE V posledním přípravném utkání eskáčko v horkém sobotním dopoledni porazilo divizní Břeclav, byť generálku nezačalo vůbec dobře. Gól v první minutě evokoval některá druholigová vystoupení, přesto Hanáci zápas postupně ovládli, brzy srovnali díky Fládrově střele. Vítěznou branku vstřelil srbský forvard Petrović.

Jak avizoval trenér Machala v kabině před utkáním, základní sestava v Břeclavi nemusí nutně nic vypovídat o tom, kdo nastoupí v prvním mistrovském utkání v Rýmařově. Je koneckonců zřejmé, že absentující Kroupa a Sus do základní sestavy nejspíš zasáhnou, tentokrát přijeli do Břeclavi pouze v roli diváků. A sotva dosedli, už se měnilo skóre. Rychlý brejk domácích zakončil Netopilík a bylo úplně lhostejné, jestli brance předcházel dvoumetrový ofsajd či nikoli. Takováto nekoncentrovanost od úvodních minut se už několikrát hrubě nevyplatila - 1:0. Prostějov se ale v tomto případě nenechal vyvést z rovnováhy a kombinace Hapala se Šteiglem, který zpětnou přihrávkou do vápna hledal nabíhající spoluhráče, předpovídala brzké srovnání. To zařídil po čtvrthodině hry Fládr, který se za hranicí šestnáctky opřel do míče a trefil přesně k tyči domácí svatyně - 1:1. Co se v druhé lize často stávalo eskáčku, předvedli teď Píchal a Langer na druhé straně. Po rohovém kopu domácích založili rychlý kontr, který ztroskotal na domácím brankáři. Píchala naopak našel dlouhým pasem Fládr, mladý útočník ovšem zblízka přestřelil. Zapotil se ale také Jícha, který pět minut před přestávkou musel konečky prstů vytáhnout na břevno nebezpečnou střelu zprava, na druhé straně měl vedoucí branku na kopačce Langer, zblízka ovšem napodobil spoluhráče Píchala. Další útok domácích těsně před hvizdem sudího řešil vyražením balónu na roh Jícha.

Chvíli po přestávce vystřídal Machynka Hirsch, což oživilo ofenzivu. Pravý bek se brzy prezentoval křížnou střelou těsně mimo. Do kombinací se dobře zapojoval Zapletal a výsledku dal nakonec definitivní podobu Petrović, kterého našel v ideální pozici Pančochář – 1:2. Domácí si vypracovali ještě jednu příležitost k vyrovnání, v samém závěru kopali z nebezpečné vzdálenosti nepřímý volný kop, Neoral nicméně vytěsnil míč mimo branku.

Pozápasové hodnocení trenéra: Oldřich Machala - trenér 1.SK Prostějov:

„Generálku jsme si udělali těžkou. Když odhlédnu od okolností, branku v první minutě bychom neměli dostat v žádném případě. Koncentrace na zápas nebyla taková, jaká musí být. Zápas jsme pak zvládli, vytvářeli si šance, ale opět nás trápila nízká produktivita. Už do poločasu jsme zápas měli otočit a po přestávce mohli přidat další dvě až tři branky. Takto jsme museli výsledek držet až do devadesáté minuty, soupeř si šanci také vytvořil. Pevně věřím, že se to v soutěžních zápasech otočí.

MSK Břeclav – 1.SK Prostějov 1:2 (1:1)

Branky: 1. Netopilík – 15. Fládr, 77. Petrović

Sestava 1.SK Prostějov: Jícha (60. Neoral) – Machynek (58. Hirsch), Schuster, Rus (59. Pernackij), Sečkář – Šteigl, Fládr, Pančochář, Píchal (62. Zapletal) – Langer (59. Petržela) – Hapal (62. Petrović). Trenér: Oldřich Machala

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...