Dobrý večer, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTO+VIDEO Počasí v Čechách promluvilo do organizace předposledního přípravného utkání prostějovských fotbalistů, když se den předem ukázalo, že hřiště v Ústí nad Orlicí není kvůli deštivému počasí způsobilé. Operativně byl zápas přesunut na půdu eskáčka, azyl našli jeho hráči tentokrát v Držovicích. O vítězi středečního utkání se rozhodlo až v poslední dvacetiminutovce.

Prostějovský trenér Oldřich Machala dal v základní sestavě příležitost těm, kteří nezasáhli do pohárového utkání v Mohelnici. Mezi testovanými hráči byla dvojice Ukrajinců - stoper Pernackij a záložník Žykov.

V úvodních fázích utkání se Neoral potkal s několika pokusy hostů, které většinou směřovaly doprostřed brány, jednou musel míč vyrazit na roh. Na druhé straně byl aktivní Hirsch, viditelně hladový po fotbale, který sršel náběhy po pravé straně i pokusy o zakončení. Nováček ČFL z Ústí nad Orlicí ovšem také ladil hru směrem dopředu a při jednom závaru musel Rus vykopávat míč z odkryté branky. Zapletalův centr adresáta nenašel a po Sečkářově vybídnutí pálil Hirsch přes hlavu nad břevno. Těsně před přestávkou musel Neoral likvidovat ústeckou hlavičku po předchozím volném kopu.

Druhý poločas pokračoval vyrovnanou hrou, drobné zaváhání obrany musel řešit Neoral. Situace na hřišti se zásadněji měnila s počtem střídání, zatímco na domácí straně střídali kvalitní hráči, na opačné straně tomu přece jen tak nebylo. Dvacet minut před koncem vypálil Fládr a míč s drobnou tečí Petroviće skončil v ústecké brance - 1:0. Ofenzivu táhl po levé straně vystřídavší Šteigl a za svou snahu byl konečně odměněn. Čtvrt hodiny před koncem posadil od rohového praporku míč na jeho hlavu Fládr a bylo 2:0. I pozdější Šteiglova hlavička zaváněla akutním nebezpečím pro hostujícího gólmana. Pět minut před koncem po Machynkově individuální akci pečetil skóre vydařenou střelou do šibenice Petržela - 3:0.

Pozápasové hodnocení trenéra:

Oldřich Machala - trenér 1.SK Prostějov:

„Jsem spokojený jak s výsledkem, tak především hrou. Hlavně druhá půle byla z naší strany velmi povedená, kvalitní, vypracovali jsme si dostatek šancí. Soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili. Všichni kluci, co hráli, odvedli maximum, s takovým výkonem jsem spokojen. V presinku, aktivní hře a vytváření šancí musíme pokračovat. Od začátku nastoupili ti, co nehráli v poháru. Jednotlivé posty máme zdvojené, což je jedině dobře. Klukům jsem říkal, že nikdo nemá nic jistého, a na hřišti to bylo poznat.“

1.SK Prostějov - TJ Jiskra Ústí nad Orlicí 3:0 (0:0)

Branky: 68. Fládr, 75. Šteigl, 85. Petržela

Sestava 1.SK Prostějov: Neoral - Hirsch, Pernackij, Rus (55. Machynek), Sečkář (72. Schuster) - Petrović, Žykov (55. Pančochář), Petržela, Fládr, Zapletal (72. Šteigl) - Hapal (65. Píchal). Trenér: Oldřich Machala

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...