Dobrý večer, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTO+VIDEO Souboj dvou špičkových celků I.A třídy přilákal do Dzbele solidní návštěvu, která neodcházela zklamána. Konice si to s Čechovicemi rozdala na férovku, hrálo se v solidním tempu, kdy každý chvilku tahal pilku. První půle patřila domácím a získali jednobrankový náskok. Hosté hru i skóre následně srovnali a musely rozhodovat pokutové kopy. V nich svěřenci Evžena Kučery totálně vyhořeli a z postupu se tak radovali Koničtí.

Stav před výkopem
Obě mužstva před sezónou posilovala. V domácích barvách se představili Adam Širůček a Martin Kořenek. Na straně hostů dirigoval obranu zkušený Lukáš Koláček, po levé straně jezdil Ondřej Maděrka, na pravém beku operoval Jan Veselý. Postup do další fáze byl zajímavý pro oba, což se promítlo i do nasazení obou týmů.

Vývoj zápasu
Vstup do zápasu patřil jednoznačně domácím, kteří nastoupili s obrovskou motivací. Agresivním napadáním a důrazem nenechávali soupeři prostor a nutili ho k chybám, které přicházely. Čechovičtí vyrobili několik minel, které však k jejich štěstí zůstaly nepotrestány. František Bílý například netrefil zpoza šestnáctky prázdnou bránu. Filip Drešr pak po svém uvolnění nedal své střele patřičnou razanci. Skóre otevřel konický kanonýr Roman Kamený, jenž dostal míč za obranu a chladnokrevně ho poslal z pravé strany ke vzdálenější tyči – 1:0. Právě Kamený byl nejnebezpečnějším hráčem Konice, jeho další střela však v bráně neskončila.
Čechovičtí se trochu dostali do hry až v závěru poločasu. Po Hatleho přímém kopu stačilo útočícím spoluhráčům jen líznout míč, ale chyběly centimetry. Po Maděrkově hezké akci na jeho křížný pas z levé strany také nikdo nedosáhl. Marné pak bylo Haluzovo volání po penaltě, když byl sestřelen gólmanem Laštůvkou, ale až poté, co zakončil střelou vedle.
Do druhé půle vběhl na hřiště v bílých čechovických dresech úplně jiný tým. Výsledkem byla převaha ve středu pole a také vyrovnání. Po hezké akci si naskočil na zadní tyči na střelu Hatle, jeho pokus z voleje Laštůvka zázračně vyrazil. Odražený míč však našel Maděrka a pohodlně ho uklidil do sítě – 1:1.
Vyrovnání opět probralo domácí borce, kteří viditelně nebyli s remízou spokojeni. Již fungující defenziva Čechovic jim toho však mnoho nepovolila. S výjimkou centrů do pokutového území si domácí toho již moc nevytvořili. To hosté byli při svých útočných snahách mnohem nebezpečnější. V úplném závěru pak mohli nakonec hosté i šťastně zvítězit. Po jednom ze závarů vyběhl Laštůvka vysoko z brány, míč se dostal ke Kolečkářovi, ten neváhal a poslal ho z první na bránu. Jeho pokus však skočil kousek vedle levé tyče. Tečku udělal Kolečkářův pokus bodlem vysoko nad a šlo se do penalt.

Zásadní okamžiky
Rozhodujícím okamžikem celého mače byl penaltový rozstřel. Zatímco domácí střelci Kořenovský a Žondra své pokusy bezpečně proměnili, hosté se moc nevyznamenali. Nejprve poslal míč slabě k tyči Kolečkář, aby ještě hůře provedl exekuci Koláček. Oba pokusy tak Laštůvka snadno chytil. Potvrdit postup mohl domácí Knoll, ale poslal míč vysoko nad. Ve hře mohl udržet svůj tým Maděrka, ale napálil pouze horní tyč. Pokus Petra Tichého pak lapil čechovický brankář Polák a přišla řada na Hatleho. Hostující lišák se při rozběhu zastavil, poslal míč do sítě, ale rozhodčí Bašný jeho provedení neschválil a byl konec čechovických nadějí…

Osobnost utkání
Nepřehlédnutelnou a nepřeslechnutelnou postavou na hřišti byl hostující stoper Lukáš Koláček. Borec, jenž má nepřeberné zkušenosti z vyšších soutěží, se v Čechovicích rýsuje jako vůdce, kterého tento tým dlouhodobě postrádal. V utkání neprohrál snad jediný souboj a navíc své spoluhráče dirigoval až po útočníky.

Zajímavost duelu
Přestože panovalo abnormální horko a dusno, ani jedno z mužstev se nijak nešetřilo. Zvláště Koničtí zahájil v neskutečném tempu, do kterého se posléze dostali i hosté. Celkově to bylo ku prospěchu věci a diváci se rozhodně nenudili. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a hráči se vydali ze všech sil. Po závěrečném hvizdu toho měli také očividně plné kecky…

Atmosféra střetnutí
Koničtí doma v Jesenci! Tak tomuhle by nikdo z fotbalových znalců před rokem nevěřil ani náhodou. Dva nesmiřitelní rivalové našli po desetiletích společnou řeč a tak se pohárový duel hrál na trávníku SK. V hledišti pak byli příznivci obou klubů a bylo vidět, že Jesenečtí fandí svým parťákům z Konice.

Pozápasové hodnocení trenérů
Petr ULLMANN – Sokol Konice:
„Oboustranně kvalitní utkání, ve kterém se hrál dobrý fotbal. První poločas jsme byli maličko lepším týmem my. Ve druhém nás Čechovice zatlačily a po zásluze vyrovnaly. Zápas mi ukázal, že musíme ještě zapracovat na fyzičce. Posledních dvacet minut jsme už trochu tahali nohy a soupeř mi připadal živější. Myslím, že zápasu ta remíza slušela. Penalty jsou loterie, Karel tři chytil. Postup bereme. Byla to dobrá generálka před soutěží.“

Evžen KUČERA – TJ Sokol Čechovice:
„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním byla Konice suverénně lepší. Vytěžili z toho naštěstí jen jeden gól. Druhou půlku jsme zachytili začátek a chvilkami byli i lepším týmem. Vyrovnali jsme, mohli dát i druhý gól. Ta remíza byla ale zasloužená. Bohužel jsme zklamali na penalty. Nedat čtyři po sobě je katastrofa. Byla to velmi dobrá generálka. Soupeř byl velmi kvalitní a v první půlhodině kluky přesvědčil o tom, že mistráky budou úplně něco jiného.“

Sokol Konice – TJ Sokol Čechovice 2:1 (1:0) PK
Branky: 22. Kamenný - 50. Maděrka
Rozhodčí: Bašný – Halenka, Horák. Žluté karty: 33. Knoll, 90. Tichý - 31. Š. Hanák, 35. Lakomý, 41. Kolečkář, 53. Chmelík. Diváků: 100
Konice: Laštůvka – Knoll, L. Bílý, Rus, Drešr - F. Bílý, Tichý, Kořenovský, Kořenek – Kamenný, Širůček. Střídání: 56. Žondra za Kořenka, 72. Oščádal za Drešra, 76. Jurník za Širůčka. Trenér: Petr Ullmann.
Čechovice: Polák – Veselý, Koláček, Lakomý, Maděrka – Chmelík, Kolečkář, Hatle, Š. Hanák – Walter, Haluza. Střídání: 65. Frys za Chmelíka, 88. F. Halouzka za Haluzu. Trenér: Evžen Kučera.
DALŠÍ VÝSLEDKY 1. KOLA:
TJ Jiskra Brodek u Konice - TJ SOKOL Plumlov 1:2, TJ Sokol Mostkovice - TJ Sokol Určice 3:1, TJ Sokol Klenovice n. H. - FC Kralice na Hané 0:6.
PROGRAM 2. KOLA – ČTVRTEK 28. ZÁŘÍ 2017:
TJ Sokol Plumlov – FC Kralice na Hané, TJ Sokol Mostkovice – Sokol Konice. 
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...