Dobrý večer, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Další přípravné utkání se odehrálo v němčickém fotbalovém areálu, kde své síly změřilo klenovické mužstvo proti hráčům Určic. Po bezbrankovém poločase se přeci jen dvakrát dokázali prosadit svěřenci Pavla Zbožínka, na což Klenovičtí nenašli recept, i když šance se zrodily i na jejich straně.

Úvod byl zpočátku poněkud nervózní, ani jedno z mužstev nechtělo dát svému soupeři nic zadarmo. Více mělo míč na svých kopačkách přeci jen zkušenější určické mužstvo, prosadit se proti pozorné obraně soupeře ale nedokázalo. Udeřit tak mohlo na straně druhé. Proti Štěpánkově střele však bylo břevno určické svatyně. Svou největší šanci pak nedokázal zužitkovat klenovický kapitán Tomáš Rozehnal, který pláchl určické obraně, ale tváří v tvář nedokázal svůj průnik proti dobře vyběhnuvšímu Hýblovi využít. Na druhé straně nepřekonali Klimeše Trajer, Halouzka ani Zapletal.
Do druhé půle poslal kouč Zbožínek čerstvou krev a odměnou mu bylo brzké vedení. Prostřídání vneslo svěží vítr do určické hry, Klenovice se horko těžko bránily častým výpadům. Branku svému soupeři ale Klenovičtí víceméně darovali, když namísto odkopu zvolili konstruktivní rozehrávku ve vápně, kterou ale zachytil Ondřej Halouzka a usměrnil míč ke vzdálenější tyči Klimešovy svatyně – 1:0. Když zůstaly další určické šance nevyužity, osmělila se také klenovická ekipa. Dobrou šanci měl útočník Štěpánek, střela Popelky mířila nad. Svěřenci trenéra Horáka tak svůj tlak střelecky zužitkovat nedokázaly, a tak v samém závěru udeřilo opět na straně druhé. Zdánlivě ztracený míč dokázal Trajer zachytit a poslat centr na osamoceného Zapletala, jenž se hlavou nemýlil a stanovil tak konečný stav 2:0 pro Určice.
Klenovice se před nedělním pohárovým kláním s Kralicemi představí již ve středu na hřišti ve Smržicích proti domácím plejerům, Určice se utkají v dalším pohárovém zápase proti Mostkovicím.

Vladimír HORÁK – Klenovice na Hané:
„Utkání splnilo účel nad očekávání, mohli jsme sledovat kvalitní zápas. Třicet minut jsme byli lepším týmem, pak se projevila větší zkušenost soupeře. Nebyli jsme stále kompletní, odehráli jsme zápas pouze ve dvanácti lidech. Alespoň jsem měl možnost vidět, jak na tom hráči jsou, a musím říct, že jsem byl s přístupem naprosto spokojen.“
Pavel ZBOŽÍNEK – Určice:
„Přístup hráčů, nasazení, to vše mělo vliv na celkovou hru, která byla od obou mužstev velice kvalitní. Hrál se běhavý fotbal na kvalitním hřišti. Zpočátku jsem zkoušel hráče na různých postech, ve druhé půli jsme se vrátili k rozestavení, které hráčům svědčí a to se také na hře hned projevilo. Chtěli jsme si vyzkoušet různé varianty kvůli sezóně, kdy se musí vinou zranění reagovat na změny.
FC Klenovice na Hané – Sokol Určice
Sestavy týmů:
Určice: Hýbl – Fréhar, Zelina, Mohelník, Plajner – Menšík, Halouzka O., Krajíček, Halouzka P. – Zapletal, Trajer. Střídali: Dračka, Mohelník, Nakládal.
Klenovice: Klimeš – Spálovský, Šlézar, Pospíšil, Grepl – Frys, Dreksler, Rozehnal, Popelka – Štěpánek. Střídal: Cibulka.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...