Dobrý večer, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Čtrnáct dní před startem krajských fotbalových soutěží se pomalu ale jistě rozjíždějí přípravy. Z několika zajímavých prověrek jsme získali i výsledky s krátkými komentáři přímých aktérů. Nejzajímavějším soubojem byl střet Kralic na Hané s ambiciózními Čechovicemi, jenž dopadl jednoznačně ve prospěch účastníka I.A třídy. Němčický nováček druhé nejvyšší krajské soutěže si udělal hodovou radost v souboji s favorizovanými Určicemi.

FC Kralice na Hané – TJ Sokol Čechovice 0:4 (0:1)
Branky: Škrabal, Haluza, Kolečkář, Chmelík.
Sestavy – Kralice: Šarman – Martinka (75. Troneček), Prokop, Moštěk, Neoral – Blahoušek, Kawij, Nečas, Troneček (46. Halenka) – Kováč, Cibulka. Trenér: Ivo Lošťák.
Čechovice: Polák (46. Zápeca) – Veselý, Walter, Koláček, Škrabal – Novák, Kolečkář, Hatle, Chmelík – Bošek, Klváček. Střídali: Haluza, Vinklárek, Š. Hanák, Muzikant, Frys. Trenér: Marek Začal.
„Bylo nás akorát jedenáct, pořád ještě dotahujeme nějaké přestupy. Byl to pro nás prakticky třetí trénink, začali jsme v úterý. Po čtvrtečním zápřahu jsme toho už měli ke konci plné zuby,“ popsal nevydařenou přípravnou premiéru kralický hrající asistent Martin Neoral. „Velice dobře odehraný zápas. Kluci předvedli, co v nich je. Zahráli si s chutí, všechny branky jsme vstřelili po vypracovaných akcích,“ neskrýval spokojenost Marek Začal, zastupující čechovický kouč za dovolenkujícího Evžena Kučeru.
V týdnu sehrají Kraličtí další dvě utkání. V pátek od 18:00 hodin prověří účastníka krajského přeboru tým Kostelce na Hané. Utkání se hraje na půdě nováčka I.A třídy. V neděli pak čeká na kralické 1. kolo poháru OFS proti Klenovicím na trávníku v Bedihošti (17:00).
Čechovice absolvují pouze jedno utkání, a to také pohárové. V neděli 30. 7. vyběhnou od 17:00 hodin v Jesenci proti Konici.

FK Němčice nad Hanou – TJ Sokol Určice 1:0 (1:0)

Branka: Kolečkář.
Sestavy – Němčice: M. Tomek – Pospíšil, Svobodník, Jamrer, Chlud – O. Vévoda, P. Vejvoda, Hamal, Jordán – Kolečkář, O. Tomek. Střídali: Palíšek, Buček, Kopřiva, Vodný, Čala, Buriánek. Trenér: Radovan Novotný.
Určice: T. Hýbl – Mohelník, Vodák, Frehar, Zelina – Dračka, P. Halouzka, Menšík, Plajner – O. Halouzka, Zapletal. Trenér: Pavel Zbožínek.
„Nebyli jsme zdaleka kompletní, navíc jsme hráli na hody po sobotní zábavě, takže toho měli všichni plné zuby. Kluci zápas odjezdili, makali a vydřeli to. Z mé strany tedy spokojenost jak s výkonem, tak i sobotní zábavou,“ poznamenal k nedělnímu duelu Radovan Novotný, trenér vítězných Němčic. „My jsme hráli v pátek s Troubkami a bylo to poznat. V tom horku klukům došly síly, i když šance jsme měli,“ komentoval určický lodivod Pavel Zbožínek.
V týdnu si oba celky zahrají po jednom utkání. Němčičtí se představí opět na vlastním trávníku. V sobotu 29. července hostí od 17:00 hodin Jesenec. Určice čeká pohárová premiéra o den později. V neděli 30. 7. vyběhnou na hřišti Mostkovic, také od 17:00 hodin.

DALŠÍ PŘÍPRAVY:


TJ Sokol Určice – FK Troubky 5:0 (3:0)

Branky: O. Halouzka 2, Vodák 2, Zapletal.
Sestava Určic: T. Hýbl – Plajner, Zelina, Frehar, Mohelník – O. Halouzka, P. Halouzka, Menšík, Krajíček – M. Trajer, Zapletal. Střídali: Vodák, Dračka. Trenér: Pavel Zbožínek.
„Kluci to zvládli velice dobře. Dařila se kombinace, soupeře jsme předčili fyzicky. S tím, co jsme předvedli, jsem spokojený,“ pochválil svůj tým Pavel Zbožínek, trenér Určic.

TJ Sokol Čechovice – Start Brno 3:5 (0:3)

Branky Čechovic: Kolečkář, Skoumal, Chmelík.
Sestava Čechovic: Zápeca (46. Polák) – Veselý, Walter, Koláček, Š. Hanák – Novák, Kolečkář, Lakomý, Chmelík – Haluza, Hatle. Střídali: Frys, Vinklárek, Bošek, F. Halouzka, Skoumal. Trenér: Marek Začal.
„Spokojenost úplná být nemůže, protože jsme prohráli. Soupeř se ale ukázal jako hodně silný, byl více na míči a měl v sestavě spoustu zkušených hráčů. Ke cti mých svěřenců slouží, že to nezabalili a bojovali až do konce a vstřelili i branky. Brno nás prověřilo v defenzivě,“ hodnotil Marek Začal, trenér Čechovic.
TJ Sokol Mostkovice – TJ Sokol Tovačov 4:0 (2:0)
Branky: L. Zapletal 2, Kamenov ml., Křišťan.
Sestava Mostkovic: Kroupa – Dadák, Chmelař, Bureš, V. Vojtíčšek – L. Zapletal, M. Vojtíšek, Doseděl, Křišťan – Kamenov ml., P. Zapletal. Střídal: O. Zapletal. Trenér: Jiří Kamenov st.
„Byl to náš první zápas a byla to jakási odměna za první tréninky. Kluci zahráli dobře, jsem rád, že je zdravý Petr Zapletal, máme tak kompletní naši údernou dvojici. V neděli bychom rádi potrápili Určice, které jsou favoritem. Naskočil po dlouhé pauze i Ondra Zapletal,“ informoval Jiří Kamenov starší, trenér Mostkovic.
TJ Jiskra Brodek u Konice – Sokol Jaromeřice 6:5 (4:2)
Branky Brodku: Z. Koudelka 2, A. Burget 2, R. Burget, Vičar.
Sestava Brodku: Janků – Mach, Adámek, Barták, L. Koudelka – Z. Koudelka, P. Koudelka, K. Grepl – P. Grepl, R. Burget, Kolář. Střídali: Müller, A. Burget, Vičar. Trenér: Patrik Müller.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...