Dobrý večer, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Skromnější časy zasáhly vedle mužských turnajů v malé kopané také dívčí kategorii. Tradiční klání Hanácká kopačka organizované oddílem FC Kostelec na Hané se skrz malý zájem z dvoudenní akce smrsklo do jediného dne při aktuálním šestém ročníku. Ten si všechny aktérky přesto náramně užily, přičemž v sobotu 15. července nakonec vítězně uspělo částečně domácí družstvo TJ Spartak Bukvice. Večerník, jakožto tradiční mediální partner, u toho nemohl chybět.

Předchozí ročníky se pyšnily jak velmi početnou, tak i kvalitní účastí s mezinárodním přesahem. Pravidelně startovaly kolektivy z České republiky a dokonce též ze Slovenska, na což tentokrát museli pořadatelé zapomenout. Zájem ze strany vzdálenějších oddílů bohužel opadl. „Proto chci moc poděkovat všem, kteří k nám přece jen dorazili a podíleli se na zdárném uskutečnění letošního turnaje,“ uvedl hlavní pořadatel Hanácké kopačky 2017 Stanislav Píchal.

Původně hrozila dost nízká účast, posléze to vypadalo na sedm kolektivů a hrací systém každý s každým. Nakonec ale FC Vsetín ochotně postavil hned dva své celky, čímž se definitivní počet mančaftů rozrostl na osm. Logicky tedy byly rozděleny do dvou základních skupin, ze kterých postupovaly úplně všechny a šlo tak vlastně jen o určení čtvrtfinálových dvojic. Zároveň se tím otevřel prostor k případným překvapením ve vyřazovací části, která se opravdu urodila.

Například domácí Morgan Team vyhrál grupu A, leč v úvodním kole play-off nestačil poslednímu z béčka Štramberku vysoko 2:5. Nebo Držovice jakožto druhé z áčka po vyrovnané bitvě podlehly třetímu týmu skupiny B z Nových Sadů těsně 2:3. Tím pádem do semifinále postoupily všechny soubory z béčkové grupy, neboť roli favoritek splnily holky oranžového Vsetína (v klubovém derby přemohly kamarádky bílého Vsetína 4:2) i Spartaku Bukvice (smetly Komety Brno 6:1).

V závěru pak celý podnik správně gradoval jak fotbalovou úrovní, tak zápasovou dramatičností. Už první semifinále bylo nadmíru rovnocenné, přičemž Vsetín Orange udolal Nové Sady 2:1. Druhý semifinálový mač dokonce dospěl až k penaltám, když spoustu šancí Bukvic složených převážně z kosteleckých odchovankyň skvěle vychytala štramberská brankářka. Po remíze 1:1 si na ni favoritky přišly až v rozhodujícím rozstřelu, což je poslalo do bitvy o zlato.

Závěrečnému duelu ještě předcházelo utkání o třetí pozici, ve kterém nepadl žádný gól, a vítěze tedy musela znovu určit teprve penaltová loterie. Štramberk přitom ani napodruhé z bílého puntíku neuspěl, takže bronz urvala novosadská družina. Načež finálové střetnutí se před osmou hodinou večerní stalo skutečným vrcholem turnaje. Spartak bleskově odskočil do náskoku 2:0, když dokázal využít mdlého nástupu soupeře včetně jedné dost kuriózní vlastní trefy. Vsetín se však postupně zvednul, ještě do přestávky vyrovnal na 2:2 a během druhého poločasu se rozpoutal vskutku krásný souboj o celkový triumf. S přibývajícím časem bylo stále jasnější, že kdo skóruje, ten velmi pravděpodobně zvítězí. Příležitosti se střídaly na obou stranách, ovšem dlouho nic. Až minutu před koncem se ofenzivní tahounka Bukvic Lucie Tomešová umně obtočila kolem obránkyně a přesnou ranou k tyči podél vyběhnuvší brankářky nádherně rozetnula vyrovnané finále. 3:2 a trofej pro TJ!

Ještě v průběhu základních skupin přitom trenér pozdějších premiantek Marek Jelínek neochvějně tvrdil, že jeho svěřenky vyhrají. „Asi jsem měl nějakou předtuchu. Ale hlavně jsem věděl, jak dobré fotbalistky naše družstvo tvoří a že na konečný triumf zkrátka mají. Holkám jsem věřil a zůstával docela klidný, byť to v semifinále i ve finále bylo pořádné drama. Celý mančaft zaslouží pochvalu, že všechno zvládl,“ dával kouč průchod zasloužené radosti plejerek nesoucích originální název Spartak Bukvice. Hrály v této sestavě: Kristýna Pikartová, Věra Smičková, Eliška Živilová, Lucie Šenková, Tereza Tichá, Tereza Strouhalová, Lucie Tomešová, Sabina Pavková, Kristýna Lokajová a Denisa Břenková.

Spokojenost po celodenním soupeření zavládla nejen u dalších medailistek Hanácké kopačky 2017, ale sympaticky také u všech ostatních účastnic a rovněž u hlavního pořadatele akce. „Myslím, že v rámci možností se turnaj nakonec vydařil velice dobře. Tradičně v našem areálu panovala mezi veškerými přítomnými výborná atmosféra i nálada, za což jsem dvojnásob rád. Hrál se kvalitní ženský a dívčí fotbal, každý si to tady mohl dosyta užít. Především chci ještě jednou poděkovat všem těm, kdo měli zásluhu na přípravách turnaje i jeho bezproblémovém průběhu. Za rok jsme tu zase již se sedmým ročníkem,“ uzavřel Stanislav Píchal za organizátory z FC Kostelec na Hané.


HANÁCKÁ KOPAČKA 2017 V KOSTELCI NA HANÉ – VÝSLEDKY

Základní skupina A
Morgan Team – TJ SK Držovice 1:0, - Komety Brno 4:2, - FC Vsetín bílá 1:3.
TJ SK Držovice – Komety Brno 6:2, - FC Vsetín bílá 5:2.
Komety Brno – FC Vsetín bílá 3:2.
1. Morgan Team 2 0 1 6:5 6
2. Držovice 2 0 1 11:5 6
3. K. Brno 1 0 2 7:12 3
4. Vsetín b. 1 0 2 7:9 3

Základní skupina B
FC Vsetín oranžový – TJ Spartak Bukvice 3:1, - FK Nové Sady 4:2, - Kotouč Štramberk 2:0.
TJ Spartak Bukvice – FK Nové Sady 7:1, - Kotouč Štramberk 4:0.
FK Nové Sady – Kotouč Štramberk 3:1.
1. Vsetín o. 3 0 0 9:3 9
2. Bukvice 2 0 1 12:4 6
3. Nové Sady 1 0 2 6:12 3
4. Štramberk 0 0 3 1:9 0
Čtvrtfinále
TJ SK Držovice - FK Nové Sady 2:3, TJ Spartak Bukvice - Komety Brno 6:1, Morgan Team - Kotouč Štramberk 2:5, FC Vsetín oranžový - FC Vsetín bílý 4:2
Semifinále
FC Vsetín oranžový - FK Nové Sady 2:1, TJ Spartak Bukvice - Kotouč Štramberk 1:1 (na penalty 3:2)
O 7. místo: Komety Brno - FC Vsetín bílý 6:3
O 5. místo: Morgan Team - TJ SK Držovice 8:2
O 3. místo: FK Nové Sady - Kotouč Štramberk 0:0 (na penalty 2:0)
FINÁLE: TJ Spartak Bukvice – FC Vsetín oranžový 3:2
Rozhodčí: Bašný, Petrásek, Somr

INDIVIDUÁLNÍ OCENĚNÍ
Nejlepší hráčka: Věra Smičková (TJ Spartak Bukvice)
Nejlepší brankářka: Kristýna Hegrová (Morgan Team)
Nejlepší střelkyně: Lucie Tomešová (TJ Spartak Bukvice) 9 gólů

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...