Dobrý večer, dnes je středa 2.10.2024
svátek slaví Olívie a Oliver,
zítra Bohumil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jak už Večerník jako první informoval, prostějovský odchovanec David Píchal absolvuje letní přípravu s prvoligovým Zlínem. V jeho dresu poprvé nastoupil v uplynulém týdnu ve vítězném přátelském utkání proti Zemplínu Michalovce, kdy odehrál pětadvacet minut druhé půle.

Přestože „ševci“ nasázeli soupeři z východního Slovenska pověstného „búra“, Píchal se přes veškerou snahu do střelecké listiny nezapsal. „Mrzí mě promarněné šance, moc jsem chtěl dát gól,“ vzkázal ze soustředění v Polsku Píchal. „Jsem moc šťastný, byla to moje první zkušenost s prvoligovým týmem. Měl jsem asi osmkrát balón, takže jsem si každého doteku vážil,“ odkryl exkluzivně pro Večerník stále doznívající emoce. A šance se mu opravdu rýsovaly. „Naskytla se možnost jít sám na branku, ale nezpracoval jsem přihrávku, ve druhém případě jsem podskočil centrovaný balón,“ popsal v SMS zprávě nadějné situace.
Do sobotního utkání s anglickým Fulhamem sice nezasáhl, ale jinak absolvuje v Polsku plnou tréninkovou zátěž. „Máme dvoufázový trénink, takže jsem sice unavený, ale v pohodě,“ vzkazuje domů na Hanou. Je pravděpodobné, že uprostřed tohoto týdne nastoupí při cestě ze soustředění proti druholigovému polskému celku GKS Katowice.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...