Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

S minimálně dvěma odchody se musejí vyrovnat v Kralicích na Hané. K dlouho avizovanému sbohem gólmana Petra Števuly, jehož armáda odvelela daleko od střední Moravy, se musí nově příchozí kouč Ivo Lošťák obejít i bez služeb Jana Dočkala. Třicetiletý zadák si po štacích v Tovačově, Radslavicích, Kralicích, Prostějově, Vyškově, Dubu nad Moravou i Otinovsi vyzkouší další angažmá, stěhuje se totiž do Chropyně, kde si rovněž zahraje krajský přebor, avšak Zlínského kraje.

„Je mi hodně líto, že jsme se nedomluvili, už cítil, že potřebuje změnu. Honza je dobrý kluk, spolehlivý na trénincích i při zápasech, byl naším pilířem a patří mu velké díky za vše, co tu odvedl. Pro klub vykonal roky tvrdé a poctivé práce, znamená to pro nás citelnou ztrátu,“ rozesmutnilo kralického hráče a na jaře i trenéra Martina Neorala, že přednost dostal nedaleký oddíl. „Snad se mu tam bude dařit a bude vzpomínat v dobrém. Doufáme, že do Kralic zavítá aspoň v roli diváka,“ dodal.

Otázkou je zacelení mezery uprostřed obrany, odpověď by mohla být brzy známa. „Potřebujeme vyřešit pozici brankáře, kde máme rozjednaného jednoho kluka, jenž by se mohl stát velkým přínosem. Dále hledáme středního obránce a přijít by měli také jeden univerzál, krajní obránce i záložník, a také podhrotový hráč. Jmenovat však nebudu,“ představil s úsměvem Neoral dlouhý seznam.

Naopak trio Blahoušek, Prokop, Vincourek, které přišlo z 1.SK Prostějov, by mělo v Kralicích i nadále pokračovat. „Hodně si slibuji od spolupráce s ‚eskáčkem' a rýsují se nám i další velice zajímavá jména. Představu o posilách mám, krajský přebor mám dobře zmapovaný. Sítě máme rozhozené a zacílili jsme na velice zkušené a starší hráče a na mladíky z vyšších soutěží, musíme je přesvědčit, aby přišli právě do Kralic,“ pomýšlí hodně vysoko novopečený kouč kralického „áčka“ Ivo Lošťák. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...