Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Favorit potvrdil očekávání. Finálový turnaj starších přípravek o titul přeborníka prostějovského regionu dopadl podle očekávání. Beze ztráty jediného bodu zvítězili borci Kostelce na Hané, druhou příčku si vybojovali kluci z Nezamyslic, třetí pozice patřila Mostkovicím. „Hráli dobře a byli nejlepší,“ prohlásil na adresu vítězů Roman Minx, předseda STK a hlavní organizátor finálového klání.

Do závěrečného turnaje se podle umístění v jarní části okresních soutěží kvalifikovalo devět družstev. Předem se omluvily celky Smržic a Konice, které měly patřit k papírovým favoritům. Vysoké ambice naznačily pozdější finalisté hned v základních skupinách. V „áčku“ si počínali nejlépe benjamínci Nezamyslic, kteří získali plný počet bodů za čtyři vítězství. Obdobně projel „béčkem“ Kostelec na Hané. Do semifinále doprovodily tuto dvojici celky Mostkovic a Němčic nad Hanou.  Nevděčná poslední příčka zbyla na Kralice na Hané, první turnajovou radost si naopak prožili elévové Přemyslovic, kteří přetlačili v zápase o sedmou pozici Horní Štěpánov. Páté místo po výhře nad Určicemi brala prostějovská Haná.

Hodně dramatické byly semifinálové duely. Kostelečtí se nadřeli s bojovnými Mostkovicemi. Nezamysličtí se rozešli s němčickým rivalem smírně a rozhodovaly až pokutové kopy, v nichž byla úspěšnější drobotina z Nezátek. Pohár za třetí místo si ze Ptení nakonec odváželi Mostkovičtí, když přejeli na závěr Němčice nad Hanou. Ve finále pak byl dlouho nerozhodný stav. Střelecké trápení Kostelce prolomil až ve druhém poločase Maxim Mrva - 1:0. Bojovníci v zeleném však dokázali kontrovat - 1:1. Rozhodující gól padl až pár minut před koncem, když se podruhé trefil Mrva - 2:1. Následně pak ještě Kostelečtí přidali dvě branky a zaslouženě se radovali z výhry 4:1 a celkového prvenství.

„Trochu jsem s tím počítal. V posledním období se nám herně i výsledkově dařilo. Protrápili jsme se v semifinále přes Mostkovice. Ve finále držel soupeře dlouho gólman, zvonily tyče. Mohli jsme i prohrávat. Klukům musím poděkovat, moc to chtěli vyhrát. Odměnou jim je výlet do Šumperka na krajské finále,“ prozradil Jakub Zatloukal, trenér malých Kostelečáků. Jeho malí svěřenci vybojovali uplynulou středu na severu Moravy třetí příčku.

Jako úspěch považují druhou příčku i Nezamysličtí. „Druhé místo beru jako velký úspěch, ve Ptení se mi líbilo. Měli jsme trochu obavy. Kvalita hřiště byla horší, ale organizačně klapalo všechno, jak mělo. K tomu nemáme co dodat,“ chválil příjemné prostředí nezamyslický trenér Tomáš Mariánek. Jeho svěřenci se druhým místem taktéž kvalifikovali na finálový turnaj nejlepších krajských týmů, kde však obsadili poslední příčku.

VÝSLEDKOVÝ SERVIS FINÁLE OFS STARŠÍ PŘÍPRAVKY 2017

Skupina „A“: 1. TJ Haná Nezamyslice 12 bodů/skóre 12:4 (- Mostkovice 3:1,- Haná Pv 2:1,- Horní Štěpánov 5:1,- Kralice 2:1). 2. TJ Sokol Mostkovice 9/10:3 (- Haná Pv 3:0,- H. Štěpánov 3:0,- Kralice 3:0). 3. TJ Haná Prostějov 4/5:8 (- H. Štěpánov 1:1,- Kralice 3:2). 4. TJ Horní Štěpánov 2/2:9 (- Kralice 0:0). 5. FC Kralice na Hané 1/3:8.

Skupina „B“: 1. FC Kostelec na Hané 9/22:2 (- Němčice n./H. 7:1,- Určice 7:1,- Přemyslovice 8:0). 2. FK Němčice nad Hanou 4/8:10 (- Určice 2:2,- Přemyslovice 5:1). 3. TJ Sokol Určice 4/8:12 (- Přemyslovice 5:3). 4. TJ Sokol Přemyslovice 0/4:18.

O 7. místo: TJ Horní Štěpánov – TJ Sokol Přemyslovice 1:2.

O 5. místo: TJ Haná Prostějov – TJ Sokol Určice 2:0.

Semifinále: TJ Haná Nezamyslice – FK Němčice nad Hanou 3:2 PK. FC Kostelec na Hané – TJ Sokol Mostkovice 3:1.

O 3. místo: TJ Sokol Mostkovice – FK Němčice nad Hanou 4:0.

Finále: FC Kostelec na Hané – TJ Haná Nezamyslice 4:1.

Nejlepší střelec:         Maxim Mrva (Kostelec) 15 branek

Nejlepší brankář:     Jiří Halík (Nezamyslice)

KONEČNÉ POŘADÍ

1. FC Kostelec na Hané

2. TJ Haná Nezamyslice

3. TJ Sokol Mostkovice

4. FK Němčice nad Hanou

5. TJ Haná Prostějov

6. TJ Sokol Určice

7. TJ Sokol Přemyslovice

8. TJ Horní Štěpánov

9. FC Kralice na Hané

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...