Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ivo Lošťák. Tak se jmenuje nový hlavní trenér fotbalistů Kralic na Hané. Bývalý hráč 1.HFK Olomouc, Šumperka či Uherského Brodu, který se i v sedmačtyřiceti letech prohání v barvách Velké Bystřice po trávnících I.B třídy Olomouckého KFS, přebírá mužstvo po Martinu Neoralovi s Tomášem Vincourkem. Po krátké pauze se tak v pozici kouče vrací zpět do krajského přeboru.

„Těším se. S některými hráči se znám, hráčský potenciál tu je a práce s mladými mě baví. Kralice mě oslovily hned, když jsem skončil v Hněvotíně, nechtěl jsem ale proti němu hrát ve stejné sezóně, zejména když tam mám syna a oba týmy bojovaly o sestup. Měl jsem i jiné nabídky, ale díky výraznému zájmu Kralic to bylo jednoduché,“ svěřil se Večerníku lodivod nastupující na velitelský můstek jedenáctého celku uplynulého ročníku nejvyšší krajské mužské soutěže.

Od nového angažmá si Ivo Lošťák slibuje navázání na předešlou štaci, tedy vytvoření pevné party i výsledky. „Kdo mě zná, tak ví, že budu chtít hrát útočný fotbal ze zajištěné obrany. Důraz budu klást na fyzickou kondici i kvalitu s míčem,“ sdělil bývalý ligový fotbalista, jenž hodlá i nadále kombinovat hraní s koučováním.

Přípravu na sezónu 2017/2018 zahájí Kraličtí v úterý 18. července, od 17 hodin je na pořadu první letní trénink. A Martin Neoral se bude moci přesunout zpět do pozice klasického hráče, maximálně hrajícího asistenta. „Setkali jsme se s novým trenérem již několikrát a na všem jsme se shodli. Já se budu moci naplno věnovat práci u mládeže 1.SK Prostějov, to je moje priorita. Hlavní je, aby vše zdárně fungovalo, chodilo hodně lidí na fotbal a všichni jsme byli spokojeni,“ přeje si brzy třicetiletý fotbalista.

Naopak v Určicích je vše při starém. Navzdory nucenému opuštění krajského přeboru zůstává mužem s hlavním slovem při sestavování týmu, přípravě i vedení v zápasech Pavel Zbožínek. „Původní dohoda zněla do konce sezóny, ale vedení projevilo zájem a já sám cítím, že zdejší práce dává smysl. Domluvili jsme se tedy na pokračování spolupráce a věřím, že se nám podaří sestavit natolik kvalitní mužstvo, abychom mohli atakovat špici I.A třídy,“ sdělil Večerníku někdejší ligový fotbalista.

Nyní si mohou hráči dopřávat krátkého oddechu, avšak už na počátku července se znovu začnou naplno připravovat, start nového fotbalového ročníku nastane už za necelé dva měsíce. „Času moc není. Kluci dostali tři týdny volna a v pátek sedmého července se sejdeme k prvnímu tréninku. Hned o den později sehrajeme první přátelák s Morkovicemi,“ nastínil Pavel Zbožínek nejbližší program.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...