Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Jednoznačná záležitost. Poslední oficiální zápasy uplynulé sezóny obstarali nejmladší fotbalisté. Herní i výsledkovou dominancí skončil finálový turnaj mladších přípravek OFS Prostějov. Mezi osmičkou nejlepších výběrů čněl nade všemi výběr Hané Prostějov. Na dalších medailových příčkách se umístily celky 1.SK Prostějov „C“ a Smržic.

Největšími papírovými favority finálového klání mladších přípravek byly celky Smržic a Hané Prostějov. Oba tyto výběry svou roli potvrzovaly v základních skupinách, kdy své soupeře přehrávaly a sázely jim spousty branek. Radost z fotbalu však nechyběla ani všem ostatním účastníkům. Malí klučinové a děvčata se radovali z každé vstřelené branky, i když neměla vliv na konečný výsledek. „O to přece jde v první řadě. V téhle kategorii nejsou výsledky vůbec důležité. Hlavní je, že ty děti fotbal baví a mají z něj radost. Ten zápal a nadšení, které do toho dávají, jsou fantastické,“ poznamenal Milan Elfmark, přihlížející předseda OFS Prostějov. Jeho slova byla jen potvrzena v zápasech o konečné umístění. Duel o poslední místo mezi Jesencem a Konicí měl neskutečný náboj a Jesenečtí se po divoké výhře 5:4 radovali, jakoby celý turnaj vyhráli. Ten samý pohled nabídl souboj o pátou příčku, kdy zvládli penaltový rozstřel Vrahovičtí, domácím borcům tekly po tvářích slzy zklamání.

Největší výsledkovou bombu odpálili v semifinále benjamínci 1.SK Prostějov „C“. Ti se nezalekli vyspělejších Smržičanů a přes dvoubrankové manko nakonec slavili po výhře 4:3 postup do finále. Ve druhém duelu zvítězila Haná s „B“ týmem eskáčka sedm nula. Smržice si zchladily žáhu v boji o třetí místo proti druhému celku 1.SK.

Hezký fotbal nabídlo i finále, ve kterém hrála prim Haná, ale bojovníci z eskáčka to nezabalili ani při narůstajícím rozdílu a proti urostlejšímu soupeři uhráli solidní výsledek – 3:7. „Já jsem počítal s tím, že vyhrajeme. Máme fotbalově vyspělejší kluky než ostatní. Je tam vidět rozdíl v trénovanosti. Kluby nemají peníze na kvalitní trenéry, věnují se tomu tatínci sice s nadšením, ale bez zkušeností. Já mám štěstí, že se mi dostali do ruky kluci, kteří mají skvělé základy, a perfektně se s nimi pracuje. Jsou tvární a není problém z nich udělat super mančaft,“ komentoval vítěznou cestu Hané její trenér Zdeněk Kulíšek, jenž dodal: „Přecházíme do starší přípravky a já vůbec nemám strach, že bychom se tam ztratili. S tím samým týmem jsem byl před týdnem i na finále starší přípravky a skončili jsme pátí.“

VÝSLEDKOVÝ SERVIS – FINÁLE MLADŠÍ PŘÍPRAVKY OFS PROSTĚJOV

Základní skupina „A“: 1. TJ Smržice 9 bodů/skóre 25:1 (- 1.SK Prostějov „B“ 8:0,- Vrahovice 5:1,- Jesenec 12:0). 2. 1.SK Prostějov „B“ 6/10:11 (- Vrahovice 4:2,- Jesenec 6:1). 3. TJ Sokol Vrahovice 1/6:12 (- Jesenec 3:3). 4. SK Jesenec 1/4:21.

Základní skupina „B“: 1. TJ Haná Prostějov 9/31:4 (- 1.SK Prostějov „C“ 11:1,- Olšany 8:2,- Konice 12:1). 2. 1.SK Prostějov „C“ 6/13:14 (- Olšany 6:3,- Konice 6:0). 3. TJ Sokol Olšany 3/11:16 (- Konice 6:2). 4. FKM Konice 0/3:24.

O 7. místo: Jesenec – Konice 5:4.

O 5. místo: Vrahovice – Olšany 4:3 na pen.

Semifinále: Smržice – 1.SK Prostějov „C“ 3:4, Haná Prostějov – 1.SK Prostějov „B“ 7:0.

O 3. místo: Smržice – 1.SK Prostějov „B“ 9:2.

Finále: Haná Prostějov – 1.SK Prostějov „C“ 7:3.

Nejlepší brankář: Adam Kaštil (1.SK prostějov „C“).

Nejlepší střelec: Vojtěch Kimel (TJ Smržice).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...