Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tomu se říká happy end. Fotbalové Němčice nad Hanou jsou od minulého čtvrtka v euforii. Vzhledem k odmítnutí postupu několika týmů a dalším odhláškám přišla z Olomouckého krajského fotbalového svazu nabídka k posunu o patro výš. „Ta zpráva byla perfektní. Celý rok jsme se o postup pokoušeli, nevyšlo to. Svým způsobem se mi splnil sen.

Já sám jsem v Němčicích I.A třídu hrával. Po tom všem, čím jsme si prošli, je to krásný pocit,“ neskrýval euforii Radovan Novotný, trenér němčického týmu.
Přece jen se to povedlo a „Němčičáci“ tak slaví již třetí postup v řadě. Po ovládnutí třetí třídy a okresního přeboru se v předminulé sezóně vypořádali i s většinou soupeřů v I.B třídě.

„Chtěli jsme skončit druzí, pPoslední zápas s Klenovicemi nám ale nevyšel. Seděli jsme pak v šatně tři čtvrtě hodiny jako zařezaní,“ popisoval smutnou atmosféru po ztrátě druhé příčky Radovan Novotný, jenž dodal: „Kluci chtěli, dřeli, ale nedařilo se. Celkově jsme byli se sezónou spokojení. Něco jsme dokázali, ale ten červík tam hlodal...“

Třináct dní po konci sezóny se však do Němčic nad Hanou vrátila radost. „Já už jsem v to ani nedoufal... Moc dlouho jsme se ale nad nabídkou nerozmýšleli, kluci berou tuto příležitost šťastně a pozitivně. Je to pro ně další výzva. Samozřejmě že kdybychom byli první, tak jsou ty pocity jiné. Ale i tak jsme šťastní, že se po tolika letech bude v Němčicích opět hrát I.A třída,“ předesílá jasně Radovan Novotný.

Klub FK Němčice nad Hanou tak rozšířil počet regionálních zástupců v I.A třídě Olomouckého KFS na osmičku. Ve skupině „A“ bude v příštím ročníku startovat Konice. V „béčku“ pak vedle Němčic nad Hanou také Čechovice, Lipová, Určice, Plumlov, Mostkovice, Kostelec na Hané a Protivanov. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...