Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO V sázce bylo „šest“ bodů. Střetnutí Konice s Beňovem mělo záchranářské parametry se vším všudy. Před utkáním dělilo oba celky pouhých pět bodíků a v případě konické ztráty by se hosté nebezpečně dotáhli. Domácí však v sobotním podvečeru potvrdili, že mají na jaře výtečnou fazónu, načež soupeře ve druhé půli zlomili třemi góly a zajistili si I.A třídu Olomouckého KFS i pro příští sezónu.

Sokol Konice – FC Beňov 3:0 (0:0)

Branky: 66. Tichý, 69. z pen. Kamený, 85. Bross. Rozhodčí: Habermann – Dokoupil, Spurný. Žluté karty: 59. Rus, 83. Paš - 39. Ďopan, 44. Machač, 70. Hrabal. Diváků: 68.

Konice: Vévoda - L. Bílý, Rus, F. Bílý, Drešr – Kamený, Kaprál, Tichý, Antl – Bross, Žondra. Střídání: 62. Blaha za Žondru, 75. Paš za Kaprála, 84. Jurník za L. Bílého, 85. Cetkovský za Brosse. Trenér: Petr Ullmann

Beňov: Judas – Ďopan, Novosad, Vyhňák, Andrlík – Dýčka, Dohnal, Machač, Hrabal – Navrátil, Zbořilák. Střídání: 46. Chromčík za Navrátila. Trenér: Richard Švehlík.

Stav před výkopem

Konické mužstvo se nachází v pohodě, ale trochu vrásek dělala trenérovi absence stěžejního hráče Kořenovského. Přesto byli domácí ve čtyřiadvacátém kole skupiny „B“ pozici favorita, protože síla Beňova je především v domácím prostředí. Na straně Sokola byla také lepší fyzická kondice a momentální rozpoložení, což se nakonec na hřišti projevilo.

Vývoj zápasu

O osudu utkání rozhodla pravděpodobně lepší fyzická kondice domácího týmu. Koničtí se snažili hrát po celých devadesát minut ve velkém tempu, a přestože na první gól museli dlouho čekat, ve své aktivitě nepolevovali. Díky neustálému pohybu nutili hostující plejery k chybám, kterých s postupujícím časem přibývalo. Právě vinou únavy pravděpodobně hostující stoper Novosad netrefil centr Kaprála, po kterém se zrodila vítězná konická branka. Chybějící krok pak stál hostující obranu i třetí inkasovaný gól, kdy byl Bross na malém čtverci zcela opomenut.

Zásadní okamžiky

Domácí mohli inkasovat hned v úvodu, kdy vyrobili velkou minelu v rozehrávce. Machač se pokusil vysoko stojícího brankáře Vévodu přehodit, ale míč přeletěl i horní tyč. V dalších minutách pak byla Konice více na míči a pokoušela se o častou střelbu. Nebezpečně pálil z pravé strany Bross, jehož jedovku vytěsnil brankář Judas na roh. Tentýž domácí hráč pak poslal volný kop z dobré vzdálenosti nad. Blízko otevření skóre byl domácí Kamený, ale jeho pumelici zastavila tyč. K úspěchu pak nevedly ani pokusy Brosse a Franty Bílého. Nejhezčí akci první půle pak předvedli domácí v závěru. Krásné vyšachování beňovské obrany mohl korunovat Kamený, ale z malého čtverce pálil pánubohu do oblak! 

Druhou půli zahájili Koničtí aktivně, střela Františka Bílého však mezi tři tyče neletěla. Vzápětí zahrozili dvakrát hosté. Nejprve netrefil zařízení Ďopan. Následně hosté přečíslili obranu, Machač vypálil bez přípravy, ale míč se odrazil od spojnice ven! Domácí borci ale nezpanikařili a hnali se dál směrem dopředu. Po Antlově centru chyběly Brossovi centimetry. Diváci se dočkali až po více než hodině hry, když se po chybě stopera dostal k míči Tichý - 1:0. Vedení mohl vzápětí navýšit Bross, ale jeho bombu Judas vyrazil. Pojistku ale přidal Kamený z pokutového kopu za faul na Petra Tichého – 2:0. Koničtí se uklidnili, soupeř začal hrát vabank a začaly se rodit šance jako na běžícím pásu. Během pár minut mohlo být klidně 5:0, ale Tichý ani Kamenný své šance neproměnili. Podařilo se to až pět minut před koncem Brossovi, jenž zužitkoval přesný centr Kameného - 3:0. Do listiny se mohl zapsat i střídající Cetkovský, ale jeho pokus vykopl před čárou jeden z obránců. Oprávněnost své nominace pak prokázal i mladičký gólman Vévoda. Nejprve vychytal sólo Ďopana, aby si následně stejně poradil i s Machačem. Po této akci však hráč hostů přes brankáře přepadl a asi oprávněně volali po penaltě, která se ovšem nekonala. 

Osobnost utkání

O tom, že je Petr Antl na konické poměry nadstandardním fotbalistou, se na místním stadionu nikdo přít nebude. Divák-laik si jeho přínosu pro tým až tolik nevšimne, ale borec, který dokáže obětovat své individuální ambice ve prospěch týmu je pro každého trenéra nedocenitelný. Antal jezdil nahoru dolů a byl jedním z motorů dobře šlapajícího stroje.

Zajímavost duelu

Mládí vpřed. Delegace rozhodčích na tento důležitý duel jistě mnohé překvapila. Nejstarším z trojice arbitrů byl pětadvacetiletý asistent Petr Dokoupil. Píšťalku měl na starost o tři roky mladší Lubomír Habermann a třetím do party byl ještě ne osmnáctiletý Dominik Spurný. Ke cti jim slouží, že se dokázali přes určité chybky povznést a duel odřídili na solidní úrovni. 

Atmosféra střetnutí

Sobotní slunné odpoledne není regionálnímu fotbalu nakloněno. Většina českého národa využije nepracovního dne spíše k výletům nebo práci na zahradě. Vcelku zajímavý fotbal tak viděla pouze hrstka nejvěrnějších fanoušků a to je vzhledem k dobrým jarním výsledkům a hernímu projevu Konice škoda. 

Pozápasové hodnocení trenérů

Petr ULLMANN – Sokol Konice:

„První půlka byla z naší strany hodně nervózní. Akce jsme řešili zbrkle. Měli jsme šance, ale výkon nebyl dobrý. Zlomová byla ta jejich tyč, kdyby dali gól, bylo by to ještě těžší. Jsem rád, že jsme to přečkali a po pěkných akcích vstřelili i góly. Zdálo se mi, že soupeři pak došly síly. Výhrou mi spadl velký kámen ze srdce. Zachránili jsme se a s tím jsem do toho šel. Cíl jsem splnil a uvidíme co dál. Ten tým nepatřil tam, kde byl! Byla jen otázka času, kdy se zvedne.“ 

Richard ŠVEHLÍK – FC Beňov:

„Ve druhém poločase nám došly síly a Konice byla lepší. Při tom prvním gólu jsme udělali obrovskou chybu. Stoper měl balón na noze... Ten gól rozhodl. K penaltě se vyjadřovat nebudu, pořádně jsem to neviděl. Výkon rozhodčího byl ale tendenční ve prospěch domácích, což jasně potvrdila poslední minuta. Když za stavu 3:0 nepískne penaltu poté, co hráče podrazí brankář… To ale nebyl důvod naší porážky. Byli jsme horším týmem než soupeř.“ 

FGP studio 1.A třída skupina „B“

24. kolo: Konice – Beňov 3:0 (0:0), Kamený Roman, Tichý Petr, Bross Petr, Lipník n./B. – Slatinice 7:0 (4:0), 2x Rouček Jiří, 2x Zelenay Tomáš, 2x Hotěk Jakub, Kovařík Martin, Lipová – Bělotín 1:1 (0:1) Pen: 3:4, Dostál Martin – Lhotský Marek, Mostkovice – Plumlov 2:2 (0:2) Pen: 4:2, Kamenov Jiří, Zapletal Lubomír – Spáčil Michal, Hladký Adam, Brodek u Přerova – Opatovice 1:1 (1:1) Pen: 3:5, Mádr Michal – Janásek Radim, Čechovice – Všechovice 1:5 (0:2), Hatle Matěj – 3x Přikryl Marek, Merta Zdeněk, Seidler David, Náměšť n./H. – Slavonín 0:3 (0:1), Pejřimovský Jan, Alka Tomáš, Konečný Tomáš (vl.)

Průběžná tabulka po 24. kole:

1.         Lipová            24       15       0          9          61:34  49       1

2.         Všechovice   24       16       0          8          70:43  48       1

3.         Brodek u Př.  24       16       0          8          74:43  47       2

4.         Čechovice     24       16       0          8          49:36  46       5

5.         Opatovice      24       16       0          8          44:33  45       4

6.         Bělotín            24       15       0          9          54:42  41       4

7.         Plumlov          24       12       0          12       43:49  39       1

8.         Konice            24       12       0          12       60:44  37       2

9.         Slavonín        24       12       0          12       44:45  37       1

10.      Náměšť n./H. 24       11       0          13       60:67  32       2

11.      Beňov 24       9          0          15       54:63  29       2

12.      Mostkovice    24       10       0          14       42:56  29       2

13.      Slatinice         24       4          0          20       33:96  13       1

14.      Lipník n./B.    24       4          0          20       34:71  12       1

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...