Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Technika chytrost. Že se fotbal nezapomíná, potvrdili účastníci pátečního finálového turnaje výběrů OFS nad čtyřicet let, kteří si dali dostaveníčko v Kostelci na Hané. Klání organizované Olomouckým krajským fotbalovým svazem (Ol KFS) mělo určit nejlepší krajský výběr, který bude následně reprezentovat region na republikovém finále. Suverénním způsobem si dokráčeli pro prvenství borci z Prostějovska startující pod hlavičkou TJ Sokol Plumlov.

Tým z Prostějovska poskládal manažer František Kocourek a netajil se před startem těmi nejvyššími ambicemi. Vítězné choutky ale měli i Olomoučané pod hlavičkou Hněvotína nebo solidně vypadající výběr ze Šumperska. „Právě Šumperk má velmi silnou sestavu, kvalitně vypadá i Hněvotín. Vítěz není rozhodně určený předem,“ konstatoval před turnajem Stanislav Kaláb, předseda Ol KFS.

Na soupiskách trojice největších favoritů se vyskytovala nejen regionálním fanouškům známá jména nedávné fotbalové minulosti. Namátkou jmenujme Zdenu Opravila, Ivo Lošťáka, Petra Gottwald nebo Ivo Zbožínka.

Hned první zápasy pak naznačily, že se o prvenství poperou obdobně jako v loňském rokce výběry z Olomoucka a Prostějovska. Hněvotín si čtyřgólovým rozdílem poradil s Jesenickem, stejně dopadlo utkání Plumlova s šumperskými Chřestýši.

V další rundě pak na sebe narazily dva neporažené celky. V urputném a vyrovnaném boji se Plumlovu podařila odveta za loňskou porážku, když se trefami Růžičky, Zbožínka a Voráče radoval z výhry – 3:1. Závěrečné duely tak už byly pouze formalitou, ale oba nejlepší celky si se soupeři ze severu poradily a tak se oproti minulému ročníku měnilo pořadí pouze na prvních dvou místech. „Všechny jsme porazili, takže paráda. Maximální spokojenost. Postoupili jsme do republikového finále, takže jsme splnili první úkol, který nám manažer Fana Kocourek uložil,“ smál se Vladimír Bárta. Ten právě v místě republikového vyvrcholení strávil dobré sezóny. „Do Lázní Bohdaneč pojedeme samozřejmě s těmi nejvyššími cíly. Pro Fanu je totiž i druhé místo neúspěch. My jsme ale na jeho nároky zvyklí, takže žádný tlak necítíme,“ s úsměvem komentoval Bárta.

S průběhem finálového turnaje byl spokojený i nejvyšší muž krajského fotbalu. „Byl to krásný turnaj. Jednak pořadatelsky, protože to bylo na špičkové úrovni. Za druhé má člověk radost, když vidí ty starší špičkové hráče z jednotlivých okresů. Důležité je, že na takový turnaj rádi jedou, především jsou potěšení tím, že se vidí. Je to zkrátka reklama fotbalu jako takovému,“ hodnotil kosteleckou sešlost Stanislav Kaláb.

S vzornou reprezentací prostějovského okresu byl samozřejmě spokojený i šéf OFS. „Úroveň turnaje byla slušná, myslím, že vyšší než loni. S výsledkem jsem samozřejmě spokojený a klukům gratuluji. Přeju jim, ať co nejlépe obstojí na republikovém finále,“ komentoval Milan Elfmark, předseda OFS Prostějov.

Důležitější než samotné výsledky ale byla radost z fotbalu, která z generačně starších hráčů přímo čišela. Přestože šlo o postup, tak si někdejší spoluhráči společně rádi poseděli a sdělili si novinky ze svého osobního života. Velká spokojenost ze strany hostů pak panovala i s příjemným prostředím, které jim vytvořil kostelecký klub. „Volba byla výborná. Cítíme se tu opravdu dobře. Tak nějak to má být, parádní trávník, krásný a útulný areál. Rádi zase někdy přijedeme,“ poznamenal na rozloučenou Ludvík Žák, šéf šumperské výpravy.

VÝSLEDKOVÝ SERVIS TURNAJ VÝBĚRŮ OLKFS NAD 40 LET

FC Hněvotín – FC Jesenicko 4:0 (3:0), Šulc 2, Kaštyl, Barčík. Chřestýši Šumperk – TJ Sokol Plumlov 4:8 (1:3), Vašata 2, Svedek, vlastní – Voráč 4, Bárta, Ohlídal, Gottwald, Růžička. Chřestýši Šumperk – FC Jesenicko 4:1 (2:0), Komínek 2, Erneker, Vašata – Šťastný. FC Hněvotín – TJ Sokol Plumlov 1:3 (1:2), Lošťák – Růžička, Zbožínek, Voráč. FC Jesenicko – TJ Sokol Plumlov 0:4 (0:2), Gottwald 2, Voráč, Ohlídal. FC Hněvotín – Chřestýši Šumperk 6:2 (2:2), Novák 3, Šulc, Toufar, Kaštyl – Kysučan, Erneker.

Pořadí: 1. TJ Sokol Plumlov 9 bodů/skóre 15:5. 2. FC Hněvotín 6/11:5. 3. Chřestýši Šumperk 3/10:15. 4. FC Jesenicko 0/1:12.

Nejlepší střelec: Pavel Voráč (Plumlov) 6 branek.

Nejlepší brankář: Dušan Romanovský (Hněvotín).

Nejužitečnější hráč: Petr Gottwald (Plumlov). 

SESTAVA TJ SOKOL PLUMLOV

Radim Miler – Vladimír Bárta, Petr Bílý, Petr Gottwald, Petr Kiška, Milan Macourek, Petr Ohlídal, Pavel Růžička, Pavel Voráč, Ivo Zbožínek. Trenér: Přemysl Slouka. Manažer: František Kocourek. 

  

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...