Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE + VIDEO: Divácky velmi pohledný zápas přineslo středeční vložené 23. kolo Fortuna národní ligy. Je škoda, že jej vzhledem k pracovnímu dni a mizernému počasí sledovaly pouhé tři stovky diváků, z toho zhruba třetina těch opavských. Po delší době se do zápisu o utkání dostali dva střelci eskáčka, Skwarczek a Rus. Ani obrat z 0:1 na 2:1 ale bodový zisk domácím nepřinesl.

V první desetiminutovce se snažili střelecky prosazovat domácí, první přesná trefa ale přišla na opačné straně: po rohovém kopu se efektním „koníčkem“ trefil hlavou Puškáč. Hosté, kteří od úvodních minut nepůsobili úplně koncentrovaně, po vedoucí brance polevili a najednou tu bylo místo pro rychlonohé Píchala s Hladíkem.

Po individuální chybě Schaffartzika, kterého obral o míč Skwarczek, se řítil do šance Píchal, jeho střelu ale Fendrich odvrátil. Míč se naštěstí pro domácí dostal k dobíhajícímu Skwarczekovi, který se z dorážky nemýlil.
Domácí najednou zjistili, že se s Opavou dá hrát, a bylo jich na hřišti plno. Alaverdašvili vyslal další kolmicí dopředu Píchala, ten ale zleva nechal pouze vyniknout Fendricha. Vzápětí na druhé straně na centr naskočil Jurečka a míč směřující pod břevno vytěsnil Halouska nad branku.
Ještě pět minut před přestávkou musela domácí obrana řešit složitou situaci ve vlastním pokutovém území, do kabin se ale odcházelo za nerozhodného stavu. Po změně stran pokračovali domácí v aktivní hře a to se jim vyplatilo: centrovaný míč totiž na bližší tyči doputoval k Rusovi a ten nezvykle nohou poslal domácí do vedení!
Snaha favorita o vyrovnání vyznívala v následujících minutách platonicky, Jurečkovu střelu zblízka pohotově vyrazil Halouska. V téže minutě se na druhé straně vpravdě rozhodovalo o osudu utkání. Do dalšího brejku se hnal Píchal, mazácky se zbavil stopera, jenže tváří v tvář Fendrichovi nezvedl balón dostatečně a opavský gólman mu tutovku zmařil.
O další dvě minuty později bylo srovnáno. Hosté při rohovém kopu těžili z absence ošetřovaného Schustera a Žídek hlavou překonal domácího brankáře. Ani remíza ale nebyla statečně bojujícím domácím zjevně souzena a kontakt jednoho z domácích z vápna vybíhajícím Kuzmanovićem byl hlavním rozhodčím ochotně posouzen jako penaltový.
Ale i po Schaffartzikově vedoucí brance mohli ještě domácí srovnat. Po Píchalově brejku však Hladík tvrdou ranou netrefil prostor ohraničený třemi tyčemi. Na druhé straně Halouska vychytal Smolu, právě přihrávku tohoto hráče ale dvě minuty před koncem přetavil v gólovou pojistku opět Puškáč.

Pozápasové hodnocení trenérů
Miroslav Takáč - trenér 1.SK Prostějov:
„Dnes jsme viděli nadprůměrné druholigové utkání, z naší strany nechybělo nasazení a bojovnost. Opava nás sice překvapila gólem ze standardní situace, my jsme ale výsledek otočili, vycházely nám protiútoky. Škoda nevyužité Píchalovy šance na 3:1. Nechci tvrdit, že by ten gól byl rozhodující, ale každopádně by hodně zdramatizoval zápas. Místo toho Opava srovnala a vstřelila vedoucí gól, poslední branka už padla z akce do otevřené obrany. Opava byla určitě rychlejší v kombinaci, ale pro naše mladé kluky je povzbuzující zjištění, že dnes sehráli se semifinalistou domácího poháru rovnocennou partii.“
Roman Skuhravý - trenér SFC Opava:
„Domácí nás zpočátku zaskočili svým rozestavením, s Píchalem a Hladíkem nahoře snad ještě nehráli. Ukázalo se, že to byl dobrý tah. My jsme byli zpočátku kombinačně jasně lepší a zaslouženě šli do vedení, bohužel naší bohorovností v rozehrávce jsme domácím dovolili vyrovnat. Od té doby to byl vyrovnaný zápas, domácím narostla křídla, zatímco nám najednou selhávala kombinace. Domácí se snažili těžit z brejků, kdyby dali na 3:1, už by to pro nás bylo těžší. Podle mě dnes rozhodl fakt, že jsme měli na lavičce větší sílu, jíž jsme si pomohli. Vyšly nám dvě standardní situace, penaltu nehodnotím, neviděl jsem ji. Pro domácí to bylo vzhledem k jejich výkonu kruté. Gratuluji jim ke způsobu, jakým se rvali o výsledek.“

1.SK Prostějov - SFC Opava 2:4 (1:1)

Branky: 25. Skwarczek, 63. Rus - 13., 88. Puškáč, 71. Žídek, 75. (p) Schaffartzik
Rozhodčí: Klíma - Poživil, Batík; ŽK: 12. Rus, 54. Alaverdašvili, 69. Skwarczek - 34. Mozol. Diváci: 300.
Statistiky: rohové kopy 5:11, střely na branku 7:7, střely mimo 5:4.
1.SK Prostějov: Halouska – Hirsch, Malý, Schuster, Rus – Alaverdašvili (80. Čtvrtníček), Pančochář (86. Machynek), Skwarczek, Fládr – Hladík, Píchal. Trenéři: Miroslav Takáč a Petar Aleksijević
SFC Opava: Fendrich – Helebrand (67. Smola), Simerský, Žídek, T. Čelůstka – Schaffartzik – Jursa, Mozol (64. Kuzmanović), Zapalač (80. Hrabina) – Jurečka, Puškáč. Trenér: Roman Skuhravý

VIDEO PŘIPRAVUJEME...



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...