Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Obavy nebyly na místě. Poctivá a důsledná bezpečnostní příprava na nechvalně proslulé příznivce ostravského Baníku nakonec neměla opodstatnění. Příznivci slezského klubu se na Hané předvedli v tom nejlepším světle a dokázali, že když chtějí, tak patří k nejlepším svého druhu v republice. Atmosféru, kterou vytvořili při ligovém utkání na prostějovském stadionku, naše město ještě nezažilo. Z obou stran pak v týdnu po elektrizujícím duelu přišly děkovné dopisy. Je vidět, že někdy to jde i po dobrém…

Mistrovské utkání Prostějova a Baníku Ostrava se na Hané uskutečnilo po více než pětasedmdesáti letech. V tehdejší protektorátní Českomoravské lize se oba celky SK Prostějov a SK Slezská Ostrava rozešly smírně po remíze 2:2. Tentokrát se utkaly kluby s trochu obměněnými názvy 1.SK Prostějov a FC Baník Ostrava a z dvoubrankového vítězství se radoval slezský tým.
Prostějovští pořadatelé se ale ani tak neobávali fotbalové kvality soupeře, ale spíše fanoušků ze severní části Moravy. Přesto jim vyšli vstříc a umožnili jim vstup na stadion v mnohem vyšším počtu, než jim ukládají soutěžní řády. Ostravští fans se za tento vstřícný krok odměnili vytvořením parádní atmosféry bez jakýchkoliv násilností a excesů. V uplynulém týdnu po zápase pak přišel na sekretariát 1.SK Prostějov děkovný dopis následujícího znění.

PODĚKOVÁNÍ DO PROSTĚJOVA

Po událostech v Opavě, následné mediální hysterii a s ohledem na velikost prostějovského stadionu panovaly v řadách fanoušků FCB obavy, jak se pořádající klub k baníkovcům postaví. Následný vstřícný přístup byl příjemným překvapením, proto se výbor spolku „Baník Baníku“ rozhodl pro nestandardní krok a poděkoval vedení 1.SK Prostějov dopisem následujícího znění:
Vážené vedení 1.SK Prostějov,
spolek fanoušků Baník Baníku by Vám touto cestou chtěl poděkovat za vstřícný přístup před a v průběhu vzájemného utkání s FC Baník Ostrava. Zejména značným množstvím poskytnutých vstupenek nad rámec nutného jste nám ukázali, že se v českém fotbale stále pohybují lidé, pro které není žádná mediální hysterie dostatečně velká a kteří chápou, že se fotbal hraje v první řadě pro fanoušky. Leckteré kluby, včetně těch s prvoligovými ambicemi, by se od Vás mohly učit.
Od vedení prostějovského klubu pak dorazila následující odpověď:
Velice si tohoto vašeho poděkování vážíme, s dovolením jej uveřejníme na našich web stránkách a místních novinách, tak aby veřejnost viděla, že naše cesta byla přes mnohé varování zvolena správně a že fotbal a vše kolem děláme v Prostějově dobře. Poděkování a poklonu je však nutné vyseknout také vám, fanouškům Baníku Ostrava - atmosféra, kterou jste zde vytvořili, byla nezapomenutelná, já sám mám husí kůži ještě teď, když si na to vzpomenu. Díky vám za váš přístup, chování, fandění...
S pozdravem Tomáš Čepa, hlavní pořadatel 1.SK PROSTĚJOV

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...