Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pověstný „anglický“ týden čeká po Velikonocích účastníky Fortuna národní ligy. Ve středu je totiž na programu vložené 23. kolo a hned v sobotu následuje čtyřiadvacáté dějství. Zatímco uprostřed týdne přijede do Prostějova divácky atraktivní Opava, o víkendu cestuje eskáčko přes celou republiku až do severočeského Ústí nad Labem.

Opava zažívá v aktuálním soutěžním ročníku pohádku především na půdě domácího poháru. Nejenže bez problémů postoupila do třetího kola, v něm ale v prodloužení přehrála prvoligové Slovácko na jeho půdě, poté doma senzačně vyřadila mistrovskou Plzeň a po nečekaném přezimování si ve čtvrtfinále vyšlápla i na třetího prvoligistu, Zbrojovku Brno. Týden po utkání v Prostějově svěřence trenéra Romana Skuhravého čeká pohárové semifinále v Mladé Boleslavi!

V lize to Slezanům už tolik nešlape. Přestože tým chtěl promluvit do postupových bojů, z šesti jarních zápasů zvítězil pouze dvakrát, a to pouze venku. Rozhodující v postupové matematice se ukázala především domácí porážka od konkurenčního Baníku. Připomeňme, že v zimní přestávce tým znovu opustil prostějovský rodák Tomáš Machálek, který v rámci hostování tentokrát pomáhá svému otci, trenéru Miloslavu, zachraňovat brněnskou Líšeň v MSFL.

V zatím posledním kole v pátek naopak Opava zachraňovala doma aspoň bod proti žižkovské Viktorii. Pomohla jí k tomu tři minuty před koncem penalta a vlastní branka v poslední minutě. Na hřišti nastoupila sestava Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, T. Čelůstka (72. Puškáč) – Schaffartzik – Jursa, Mozol (61. Janetzký), Zapalač – Jurečka, Kuzmanović (46. Smola).

„Opava je soupeř, který kluky namotivuje, na rozdíl třeba od Vlašimi. Nesmíme každý další zápas odcházet zbití a poražení, s ostudou. Musíme bojovat a doufat, že po Opavě přijdou soupeři, s nimiž bude možné uhrát přijatelnější výsledek,“ věří trenér Petar Aleksijević.

Dá se očekávat, že na trávník vyběhne zase trochu jiná sestava. „Už ve Vlašimi jsme brali v potaz středeční utkání a některé posty jsme obsazovali s tím, že ti nehrající nastoupí ve středu, u některých jsme zkrátili jejich pobyt na hřišti. Kromě Kroupy bychom měli mít k dispozici všechny ostatní hráče,“ poznamenal k sestavě eskáčka prostějovský lodivod.

Ústecká Arma na jaře zrovna úspěšné období neprožívá. O to větší šance pro Prostějov zkusit na severu Čech uspět. Polovina zápasů skončila remízou, třikrát Arma prohrála. V posledním kole přijel do města nad Labem Třinec a odvezl si bod za remízu 1:1. Za domácí nastoupili Zacharda – M. Zeman, L. Vaněk, Pimpara, Šnirc (84. Pícha) – J. Peterka, Martykán (65. P. Výborný) – Moulis, Kateřiňák, Leibl (65. Pouček) – Jindráček.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...