Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Los si hned na úvod pohrál. Narazily na sebe dva suverénně nejlepší celky třetí třídy skupiny „A“ a v sázce tak byl přímý boj o postup. Na podzim slavily šťastnou výhru Dobromilice a v případě domácího triumfu by položily základ k návratu do okresu. To se jim podařilo, když nesoustředěný Tištín nachytaly během úvodní čtvrthodiny třemi góly.



Stav před výkopem

Vzájemná rivalita a také dokonalá znalost předností či slabin jednoho či druhého týmu nestavěly ani žádného z týmů do role favorita. Vzhledem k bodovému náskoku domácích se očekával útočný fotbal zejména ze strany Tištína. Dobromiličtí však odvěkého soka dokonale zaskočili počátečním náporem, kdy skvěle zužitkovali podporu silného nárazového větru. 

Vývoj zápasu

Jako ve zlém snu si museli připadat hostující hráči i fanoušci. Ti, kteří přišli zhruba s pětiminutovým zpožděním, jen nevěřícně kroutili hlavami, když jim domácí příznivci s posměšnými úsměvy sdělovali průběžný stav 2:0. A to nebylo vše. Hned na konci úvodní čtvrthodinky přidaly Dobromilice třetí gól a o osudu zápasu bylo de facto rozhodnuto. O výsledku rozhodla především bojovnost a agresivita na straně vítězů. Domácí tým do utkání vložil přece jen trochu větší zaujetí než fotbalověji vypadající hosté. Dalším důvodem porážky Tištína byla až nečekaná volnost, kterou dostala domácí hvězda Špaček. Přestože o jeho kvalitách a nadstandardní úrovni na danou třídu museli hosté dobře vědět, byl to právě hráč s číslem devět, který rozjel všechny gólové akce svého celku. Ve druhé půli se hosté mocně snažili o obrat, leč fotbalisté Dobromilic byli také nebezpeční a tak se i přes atraktivní průběh utkání se střídáním šancí na obou stranách skóre již nezměnilo.

Zásadní okamžiky

Domácí soubor skóroval hned z prvního útoku. Obávaný kanonýr Jakub Špaček napřáhl, gólman Koutský jen vyrazil do strany a dobíhající Šoc otevřel skóre - 1:0. Pět minut nato rozehrál volný kop z třicetimetrové vzdálenosti šikovně Rochla, Koutský opět míč neudržel a bylo to 2:0. Excelentní čtvrthodinku v podání Dobromilic završil opět Špaček. Ten sebral míč na své polovině, udělal si z několika tištínských hráčů slalomové tyče a přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování Seluckého - 3:0! Hosté byli dokonale zaskočeni a hodně dlouho se z tohoto šoku otřepávali. Poprvé se dostal k ohrožení domácí branky až ve 20. minutě Stančík, ale jeho táhlou střelu z levé strany brankář Nosek vyrazil. Na druhé straně pak opět protáhl z volného kopu Koutského kapitán Rochla, ale tentokrát už byl hostující gólman úspěšnější. Tištín vykřesal jiskérku naděje po půlhodině hry. Po krásném centru z levé strany se prosadil na malém čtverci Bosák - 3:1. Dobromiličtí však nadále hrozili. Špaček opět udělal průvan v obraně soupeře, zbavil se i gólmana, ale jeho střelu z úhlu vykopl na brankové čáře jeden z bránících hráčů. Hosté mohli ještě do půle kontrovat. Bosák šel z pravé strany sám, ale Nosek ho výborným vyběhnutím zpacifikoval. Tečku za pohlednou první půlí udělala hezká střela Seluckého z hranice šestnáctky, kterou Koutský lapil.

Po změně stran zaveleli hosté k očekávanému náporu. Pavelka pálil z dobré pozice nad, Stančíkovu pumelici pak vyrážel Nosek. Kontaktní gól přišel pětadvacet minut před koncem, kdy po sérii chyb dopravil míč do sítě Oulehla - 3:2. Doromilice však nezpanikařily a nadále čekaly na brejky. Šoc střílel z dobré pozice vedle a po krásném přečíslení nepochopitelně selhal Špaček, když poslal míč ze tří metrů vedle... Tištín se nažil zoufale alespoň srovnat, ale kloudnější kombinaci nevymyslel. Hrozil pouze z nákopů do malého čtverce. Dobrou hlavičku Slavíka ukryl v rukavicích Nosek a labutí písní tištínských nadějí byla hlava Hýska z malého čtverce nad břevno.

Osobnost utkání

Jednoznačně Jakub Špaček. Vyhlášený kanonýr čněl nad ostatními hráči nejen svou rychlostí, ale i technikou a výběrem místa. Svými průniky dělal z tištínských beků solné sloupy a k ideálnímu obrazu chyběl útočníkovi s číslem devět pouze vstřelený gól. Nejblíže mu byl čtvrt hodiny před koncem, kdy spálil snad tisíciprocentní „loženku“.

Zajímavost duelu

Slavnostní okamžik provázel nástup obou týmů. Šéf domácího klubu Jaroslav Jordán před zaplněnými ochozy pogratuloval dvojici jubilantů - sedmdesátiletému Františku Klapilovi a čtyřicítku slavícímu Petru Noskovi. „Oba dva patří neodmyslitelně k dobromilickému fotbalu. První byl dlouholetý trenér a funkcionář. Druhý je obětavým pracovníkem, nechybí na žádné brigádě, i když bydlí v Nezamyslicích,“ informoval Jaroslav Jordán.

Atmosféra střetnutí

Kdo očekával nějaké rozbroje či rozepře mezi oběma tábory fanoušků, musel být zklamán. Velmi chladné počasí navádělo většinu přihlížejících k častému občerstvování ohnivou vodou. Místo nesvárů tak byla k vidění spíše přátelská objetí a všudypřítomné úsměvy. Fotbalové odpoledne bylo zkrátka vydařené.

Pozápasové hodnocení trenérů

Aleš OŠKERA – FC Dobromilice:

„Mimořádně se nám povedl začátek, vést po patnácti minutách tři nula je paráda! To jsme vůbec neplánovali. (úsměv) Nakonec to ale bylo nepříjemné drama. Konečný výsledek asi neodpovídá, zápasu by asi lépe slušela remíza. My jsme ale šli výsledku naproti. Bylo poznat, že Tištín musel. Chtěli jsme hrát zezadu a počkat na šance. Rozhodla určitě ta úvodní čtvrthodina. Dali jsme i šťastné góly - jeden po brejku, další dva odražené. Mrzí mě jen, že jsme nevyužili další brejky, když se soupeř vytáhl. Šance byly, mohlo být vymalováno dříve.“

Zdeněk OULEHLA – Sokol Tištín:

„Nevím co k tomu říci... Těch prvních deset minut bylo jasných, pak už to nešlo. Byli jsme nachystaní, řekli si, co chceme hrát, ale těch deset minut jsme se úplně potopili. Za stavu nula tři se už hraje těžko. Převládá ve mně trochu smutek. Domácí byli šťastnějším týmem, fotbalovější určitě nebyli. Daným výsledkem jsme se dostali do situace, že už postup nemáme ve vlastních rukách. Věřili jsme, že zde nějaký bod uhrajeme. Budeme ale bojovat dál, i když kostky jsou vrženy. My ale budeme hrát až do konce.“ 

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ S OHLASY TRENÉRŮ A DALŠÍMI ZAJÍMAVOSTMI V AKTUÁLNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ VEČERNÍK Z 18.4. 2017

FC Dobromilice – TJ Sokol Tištín 3:2 (3:1)
Branky: 2. Šoc, 8. Rochla, 15. Selucký - 30. Bosák, 65. Oulehla.
Rozhodčí: Milar – Procházka, Keluc. Žluté karty: 40. Dokoupil, 85. Špaček – nikdo. Diváků: 90
Dobromilice: Nosek – Jordán, Matoušek, Rochla, Kubíček – Šoc, Dokoupil, Šenkyřík, Selucký – Bureš, Špaček. Střídání: 81. Křivčík za Šoce, 84. Žondra za Dokoupila, 89. Svozílek za Seluckého, 90. Obruča za Bureše. Trenér: Aleš Oškera
Tištín: Koutský – Slavík, Lakomý, Pavelka, Sipěna – Hýsek, Oulehla ml., Kyselák, Stančík – Kratochvíl, Bosák. Střídání: 80. Cetkovský za Oulehlu. Trenér: Zdeněk Oulehla st.


3. třída OFS, skupina A
9. kolo: FK Němčice n./H. „B“ – Sokol Bedihošť 1:3 (1:1), Svozil Jan – 2x Musil Martin, Hrubý Zdeněk, Sokol Otaslavice „B“ – Sokol Brodek u Pv „B“ 3:1 (1:1), Rohánek Jan, Šatný Jaroslav, Liška Zbyněk – Rakáš Patrik, TJ Pavlovice – TJ Želeč 2:0 (1:0), 2x Svoboda Pavel, FC Dobromilice – Sokol Tištín 3:2 (3:1), Selucký Dominik, Šoc Rostislav, Rochla Michal – Oulehla Zdeněk, Bosák David
Průběžná tabulka po 9. kole:
1.         Dobromilice   9          8          0          1          43:9    25       0
2.         Tištín  9          7          0          2          27:9    21       0
3.         Bedihošť        9          6          0          3          33:23  18       0
4.         Brodek u Pv „B“        9          5          0          4          30:30  14       2
5.         Otaslavice „B“           9          5          0          4          16:24  14       2
6.         Němčice n./H. B        9          4          0          5          15:21  12       1
7.         Pavlovice       9          3          0          6          10:18  8          1
8.         Želeč  9          2          0          7          9:34    5          1
9.         Nezamyslice B          8          0          0          8          12:27  3          0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...