Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE + VIDEO: V bouřlivé divácké kulise dokázal outsider z Prostějova vzdorovat bílé ostravské lavině více než hodinu. Arbitr Houdek však svým orlím zrakem postřehl většině diváků neviditelný faul a nabídnutou penaltu ostravský Pekár suverénně proměnil. Uklidněný Baník pak přidal ještě druhý gól a dovedl utkání do vítězného konce. 

1.SK Prostějov - FC Baník Ostrava 0:2 (0:0)
Branky: 63. Pekár (p), 74. Jakubov
Rozhodčí: Houdek – Pelikán, Hájek, Mrázek (4.R); ŽK: 23. Machynek, 38.Rus, 63. Hýbl, 70. Fládr, 90.+4 Pančochář - 33. Breda, 90.+4 Helešic. Diváci: 3650.

Sestavy:

1.SK Prostějov: Halouska - Machynek (75. Čtvrtníček), Malý, Schuster, Rus - Píchal, Pančochář, Skwarczek, Alaverdašvili (66. Fládr), Hýbl (66. Sečkář) - Kroupa. Trenéři: Takáč a Aleksijević

FC Baník Ostrava: Vašek - Breda, Pokorný, Zápotočný (90.+2 Mešchaninov) - Sus (56. Granečný), Hrubý, Hlinka (54. Pekár), Stáňa, Helešic - Mičola - Jakubov. Trenér: Petržela

Poprvé Halousku prověřila dvojice Stáňa – Jakubov, prvně jmenovaný to zkoušel zprava, druhý trefil dobře postaveného gólmana. Další dvojzákrok si strážce prostějovské svatyně připsal po pokusech Hlinky a opět Jakubova. Přesně v polovině prvního dějství přišel náznak úniku Píchala s Alaverdašvilim, gruzínský záložník však se slibnou šancí naložil macešsky. Tři minuty před přestávkou se po rohu opět zjevil v čisté šanci Jakubov, i tentokrát byl Halouska na místě.




Deset minut po změně stran se do průniku opět hnal Alaverdašvili, výsledek byl opět nulový. To už hostující trenér uznal za vhodné začít něco dělat s bezbrankovým stavem a poslal na hřiště dvojici čerstvých hráčů. Po standardní situaci a hlavičce dotlačil pod Halouskovým ramenem jeden z hostí míč do sítě, oslavy ovšem utnul odmávaný ofsajd. Na protější tribuně se ozvalo nesouhlasné hučení, jemuž snad sudí trochu podlehl. O dvě minuty později totiž zcela mimo hru odpískal jeden ze soubojů v šestnáctce a vystřídavší Pekár proměnil pokutový kop. Asi o deset minut později po rohu hlavičkoval Zápotočný, Halouska reflexivně vyrazil míč k volnému Jakubovovi a ten pohodlně dopravil míč podruhé do sítě. Jediná jasná šance domácích přišla po Hýblově centru, Kroupa ovšem nehlavičkoval přesně. Poslední slovo měl Halouska, který se znovu vytáhl proti Jakubovovi.

Hlasy po utkání

Petar Aleksijević na prvním místě Baníku pogratuloval a popřál mu návrat do první ligy. "S takovou diváckou kulisou, kterou mají, tam patří. Všichni, kdo dnes na stadion přišli, vytvořili krásnou atmosféru. Fotbal to nebyl špatný. Chtěl bych dnes odbočit od fotbalového evergreenu, kdy se komentují situace, které se staly nebo nestaly, a zastavit se u toho, že svým hráčům mohu jen poděkovat za výkon a nasazení. Věděli jsme, že hrajeme s mužstvem, které má o 33 bodů více než my, a nemohli jsme hrát jinak než bojovně a agresivně, protože nejsme fotbalovější. Kdybychom to pojali fotbalově, tak se obávám, že bychom do poločasu prohrávali 4:0. Zápas by byl dávno rozhodnutý a my bychom jen čekali, kolik nám Baník dá ve druhé půli gólů. Děkuji všem za pěkný fotbalový zážitek. Pro kluky je to důkaz, že bojovným, zodpovědným a agresivním výkonem jsou schopni hrát s každým rovnocenně. Další porážka je sice nepříjemná, ale můžeme si vzít ponaučení do dalších zápasů se soupeři, kteří nemají kvalitu Baníku,“ hodnotil zápas asistent trenéra, který coby bývalý brankář ještě zašpásoval na dotaz ohledně výkonu brankáře Halousky: "Špatný. Nechytil penaltu, takže špatný." Pak ale vyzdvihl rostoucí kvality naší brankářské jedničky.

Trenér hostí Vlastimil Petržela uznal, že šlo o velice těžké utkání. "Trochu jsme s tím počítali, že to bude těžký zápas. Domácí hráli naplno, chodili do nás na hraně možností, co jim rozhodčí povolil. To byl trošku problém. Místo abychom v první půli dali balón na zem, tak jsme se přizpůsobili hře soupeře, začali jsme bláznivě nakopávat, takže jsem hráče musel po dvaceti minutách trochu probudit, abychom začali hrát fotbal. Od té dvacáté minuty už jsme zápas celkem kontrolovali. Jsem rád, že jsme vyhráli. Ono jen na Bredu byly podle mého názoru asi čtyři penalty. Prostějov, dokud měl sílu, určitě zlobil. Jsou tady stále ještě kluci, které jsem trénoval. Je tady vůbec spousta sympatických lidí, ale pro nás jsou podstatné body, takže s tím jsem samozřejmě spokojený,“ uzavřel vystoupení prostějovský rodák.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...