Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zajímavou novinku zavedli v letošním ročníku svazoví funkcionáři v dorostenecké kategorii. Akutní nedostatek hráčů v tomto věkově obtížném mezistupni vedl k dlouhodobému snižování účastníků okresních soutěží dorostu. Sousedé z Přerovska se ocitli v tak kritické situaci, že měli přihlášené pouze čtyři týmy, z nichž se jeden musel navíc spojit. Světlo světa tak spatřila dohoda, že se obě soutěže spojí dohromady. „Myslím, že se jednalo o smysluplný krok,“ poznamenal před startem sezóny Milan Elfmark, předseda prostějovského OFS.

Spokojení účastníci

Jakákoliv novinka a zvláště v tradicionalismem prodchnutém fotbalovém prostředí budí nedůvěru. S počátečními porodními bolestmi se potýkala i myšlenka na spojené soutěže dvou regionálních svazů. Nejvíce se účastníci z jedné i druhé strany obávali navýšení finanční zátěže, vzhledem k vyšším vzdálenostem. „Rozhodli jsme se, že klubům uhradíme cestovní náklady z hranic okresu do místa utkání,“ prozradil Milan Elfmark. V průběhu podzimní části se pak ukázalo, že nový projekt má budoucnost. Hlasy z obou táborů - prostějovského i přerovského - jsou veskrze pozitivní. Kluby si pochvalují větší pestrost a také konfrontaci s jinými než místními soky.

Prostějovsko hraje prim

V průběžné tabulce hrají první housle zástupci OFS Prostějov. V jedenáctičlenném pelotonu zaujímají prvních šest míst a v přímých střetech s přerovskými soupeři vyhrávají. Již před startem jara je tak jasné, že prvenství zůstane v prostějovském regionu. Chválit se ale, že je na dorostenecké úrovni o parník lepší než týmy z Přerovska, by bylo velmi krátkozraké. Tamní oddíly jsou totiž mnohem hojněji zastoupení v krajských soutěžích, kde se hraje přece jenom na trochu vyšší úrovni.

Uhájí Plumlov postavení?

V čele podzimní tabulky jsou tak možná trochu překvapivě mladíci Plumlova. Před sezónou byl největším papírovým favoritem sdružený celek Smržic a Kostelce na Hané, hrající pod hlavičkou Smržic. Oba celky působily v předcházejících letech v krajských soutěžích, ale nedostatek hráčů je přinutil k přesunu do okresu. Plumlov nasbíral pětadvacet bodů a o bod vede před dvojicí Hvozd - Smržice. Právě mezi tímto triem by se mělo na jaře rozhodovat o přeborníkovi OFS. Předem odepsat ale nelze ani čtvrté Nezamyslice, které ztrácejí na vedoucí příčku pouze čtyři body. O tom, kdo nakonec uzme premiérovou trofej, mnoho nenapoví ani výsledky vzájemných zápasů, kdy se vedoucí trio poráželo navzájem. Smržice však mají výhodu v tom, že jak Plumlov, tak i Hvozd hostí v domácím prostředí.

Starší žáci: Klenovice, nebo Brodek?

V soutěži starších žáků kralovaly na podzim výběry Klenovic na Hané a Brodku u Prostějova, zdatně jim sekundoval i Pivín. Klenovičtí v první polovině soutěže sice na zeleném pažitu nepodlehli, ale na druhou příčku je srazila kontumační porážka za prokázaný černý start. Do čela tak poskočili fotbalisté Brodku u Prostějova, kteří dlouhodobě potvrzují příslušnost k absolutní regionální elitě. V těsném závěsu se drží i průběžně třetí Pivín a boj o vítěznou trofej bude na jaře hodně zajímavý. Průběh však výrazně ovlivní odstoupení týmu AFK Prostějov-City 2016. V pelotonu totiž zůstalo pouze sedm celků a tak na jaře na starší žáky čeká pouze šest utkání.

Mladší žáci: Bezkonkurenční Mostkovice

Pelotonu mladších žáků kralují jednoznačným způsobem borci Mostkovic. Zdejší oddíl vytěžil ze spojení s prostějovskou Hanou. Sdružený tým zatím nepoznal hořkost porážky a neztratil jediný bod. O krůček zpět další sdružený výběr, kdy Olšany kooperují v kategorii mladších žáků s Kostelcem na Hané a dle výsledků je to ku prospěchu věci. Na třetí pozici se drží tradiční mládežnická bašta z Pivína a do horní poloviny tabulky patří ještě Nezamyslice s Určicemi.

Celkově má ale soutěž mladších žáků mnohem vyšší úroveň než u jejich starších kolegů.

Solidní přípravky

Velmi solidními účastnickými čísly se mohou pyšnit kategorie přípravek. Ty hrají svou soutěž turnajovým způsobem a ve startovním poli figuruje celkově osmatřicet družstev - sedmnáct ve starší přípravce a jedenadvacet v mladší. Oproti podzimu se jedná o nárůst plus dva výběry, což je povzbuzujícím faktem do dalších sezón.

15 tabulky mladez215 tabulky mladez

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...