Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO+FOTOGALERIE Derby jako řemen. Tak by se dalo nazvat úvodní utkání jarní části I.B třídy, skupiny A Olomuckého KFS, které svedlo proti sobě mužstva Klenovic na Hané a tři kilometry vzdáleného Pivína. Situace po polovině soutěže nebyla ani pro jedno mužstvo příliš lichotivá, lépe na tom byli přeci jen domácí borci, kteří si v podzimním měření odvezli z horké pivínské půdy plný počet bodů za výhru 3:2. Příznivci obou týmů tak byli v očekávání, co jim hráči po zimní přestávce předvedou.

TJ Sokol Klenovice na Hané – TJ Sokol v Pivíně 2:3 (2:2)
Branky: 14. Borovský, 44. Smékal - 2. a 53. Švéda, 11. Svozil. Rozhodčí: Kopečný – Horák, Milar. ŽK: 52. Liška, 83. Pytela, 85. Rozehnal – 29. Švéda, 38. Šišma, 43. Vrba. Diváků: 95.
Sestava Klenovic: Klimeš – Prášil, Cetkovský, Liška, César (58. Pospíšil) – Frys (86. Pokorný), Rozehnal, Smékal, Dreksler – Borovský (61. Varga), Pytela. Trenér: Vladimír Horák.
Sestava Pivína: Krč – Bartoník M. (52. Pospíšil), Svozil M., Sedlák, Šišma (91. Hýžďal) – Hýbl, Vrba, Valtr, Tydlačka (89. Bartoník J.) – Svozil J., Švéda. Trenér: Jaroslav Svozil st.

Kdyby se zápas hrál na některém věhlasném stadionu, mnozí z diváků by zcela jistě byli ochuzeni o první branku, která padla již ve druhé minutě. Domácí obrana nezachytila pivínského Radka Švédu, který se sám řítil na Klimeše a tváří v tvář se hostující snajpr nemýlil – 0:1. O necelou desetiminutovku se skóre měnilo podruhé. A opět v neprospěch domácích se prosadila největší ikona, kapitán „Turků“, Jaroslav Svozil. V malém vápně skluzem dopravil centrovaný míč za bezbranného gólmana Klenovic – 0:2. Domácí byli v tu chvíli zralí na ručník. V těžké chvíli se však po přímáku Rozehnala hlavičkou prosadil Borovský a završil tak první patnáctiminutovku nebývalou přestřelkou – 1:2.

Od té chvíle se hra spíše kouskovala, obě mužstva si byla vědoma důležitosti utkání a nechtěla tak dát svou kůži zadarmo. Až ve třicáté minutě byl v nadějné pozici hostující Tydlačka, jeho střelu dokázala domácí obrana zblokovat na roh. Po jeho rozehře se do protiútoku vrhl Pytela, míč mu však poskakoval natolik, že si s ním nakonec Bartoník poradil. Několikrát to ještě zkoušel agilní Svozil, jeho pokusy ale branku Klimeše neohrozily. Už se zdálo, že si hosté vezmou do kabin jednogólový náskok, když pronikl po pravém křídle domácí Rozehnal, jenž si připsal svou druhou asistenci. Přízemním centrem do vápna našel osamoceného Smékala, ten už měl situaci snadnou – 2:2.
Druhá půle tak začínala za nerozhodnutého stavu. Branka v samém závěru prvního dějství hosty nijak nepoznamenala, naopak to byli oni, kteří se ve dvaapadesáté minutě prosadili potřetí. Po rohovém kopu se po velké skrumáži v malém vápně míč odkutálel ke zcela volnému Švédovi, pro kterého bylo lahůdkou uklidit míč do prázdné brány – 2:3.
Ve zbývajícím průběhu toho již moc fotbalového k vidění nebylo, několik vyostřených soubojů skončilo žlutým napomenutím hlavním sudím. Hostům ještě zatrnulo v pětašedesáté minutě. Brankář Krč vykopával míč pouze do zad Pytely, jehož odraz minul levou tyč. O šest minut později na druhé straně zaváněla situace pokutovým kopem po faulu na kapitána Svozila, píšťalka sudího Kopečného zůstala v tomto případě potichu. Naopak ve dvaadevadesáté minutě zazněla naposledy, v Klenovicích pak vypuklo pivínské šílenství v podobě světlic a dýmovnic.
Hosté tak oplatili domácím podzimní porážku, v součtu skóre na gól přesně, můžeme tedy s nadsázkou říci, že toto měření sil vítěze nemělo. Příznivci obou táborů si tak budou muset, dle situace po konci sezóny, počkat na další vzájemné boje těchto dvou rivalů. Zda potvrdí Pivíští zisk cenných bojů zjistíme nadcházející víkend, kdy mužstvo Jaroslava Svozila staršího hostí Troubky. To na svěřence Vladimíra Horáka čeká těžší oříšek, Klenovice se představí na půdě „B“ mužstva Želátovic.


Pozápasové hodnocení:
Vladimír Horák – TJ Sokol Klenovice na Hané:
„Špatná čtvrthodinka, kdy jsme udělali dvě chyby v obraně a hosté se tak dostali do jednoduchého vedení. Tím jsme ještě více znervózněli, nedokázali jsme hrát kombinační hru, míče jsme převážně nakopávali, byli jsme pozdě a nedůrazní v osobních soubojích, což nás vyřadilo ze hry. Stihli jsme do poločasu vyrovnat, ale po nešťastném závaru v úvodu druhé půle jsme opět inkasovali. Vše bylo zbrklé, v podstatě jsme si nevypracovali žádnou šanci, namísto toho, abychom soupeře zatlačili. Věděl jsem, že utkání bude těžké, bylo to takové malé derby, musíme získávat body i venku, před námi je ještě spousta utkání. Atmosféra byla skvělá, vše se odehrálo v duchu fair play. Pivín byl dnes tím šťastnějším mužstvem, ale štve mě ztráta bodů.“
Jaroslav Svozil st. – TJ Sokol v Pivíně:
„Nám se sezóna odvíjí od toho, jak zahrajeme první utkání, takže tyto body mají pro nás cenu zlata. I když hráči v první půli neplnili to, na co jsme se připravovali, paradoxně jsme vedli rychle o dvě branky. Soupeř ale vyrovnal, a tak jsme si v kabině řekli, že pokud se nebudeme soustředit na svůj výkon, nemůžeme tady uspět a bylo vidět, že si to hráči vzali k srdci. Udělal jsem několik změn, pohlídali jsme si nebezpečné hráče domácích a vyplatilo se. Teď to budeme chtít potvrdit v zápase s Troubkami. Bouřlivá atmosféra k derby patří, ale vše proběhlo tak, jak se na takový fotbal patří.“



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...