Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Fotbalové jaro odstartovalo o uplynulém víkendu i v nižších soutěžích a tím pádem se rozjela i populární FOTBALOVÁ DEVÍTKA. Celoroční tipovací soutěž PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku je určená především sportovním fajnšmekrům nejčtenějšího regionálního periodika a co se týká pravidel, nedoznala prakticky žádných změn. Nejvýraznější novinkou a z pohledu soutěžících velice lukrativní je nárůst celkové odměny pro nejúspěšnější soutěžící.

Vedle spousty zajímavých cen se celkový vítěz může těšit i na finanční hotovost ve výši DVACET TISÍC KORUN! Speciální odměny čekají i na triumfátory jednotlivých kol, ve vybraných dějstvích budeme dokonce odměňovat hned první trojici! Další prémie pak čeká na experta či expertku, kterým se podaří trefit všech devět utkání z nabídky daného klání. Jako bonus pak připravujeme prémie, které budou souviset s počtem soutěžících. Jestliže se vás při dvacátém výročí Večerníku sejde minimálně 200, dostane se v tu chvíli s odměnou na každého z vás. Řekněte tedy sousedům, kamarádům i spoluhráčům, odstartovali!

Tipovat se bude celý rok
FOTBALOVÁ DEVÍTKA VEČERNÍKU je naprosto originální dlouhodobou soutěží svého druhu. Jelikož se jedná především o projekt věnovaný našim nejvěrnějším čtenářům, rozhodli jsme se pro celoroční zápolení. Tipovat se tedy bude jarní část soutěží, přičemž výsledky budou přeneseny do podzimní části a budou se sčítat, načež absolutní vítěz bude vyhlášen po posledním kole podzimní části sezóny 2017/2018! Po skončení jarní části bude vyhodnocen a oceněn takzvaný „půlmistr“, který svoji pozici bude muset obhájit i v následné druhé polovině roku. Jistotou mu však bude PADESÁTILITROVÝ SUD černohorské dvanáctky

Víkendový rozjezd
Přestože se fotbalové jaro rozběhlo v některých kláních již v průběhu března, jako oficiální start premiérového kola byl určen až poslední březnový víkend. V něm se totiž rozjely všechny nižší fotbalové soutěže s výjimkou třetích tříd, čímž už existuje větší možnost výběru zajímavých utkání. Jelikož se na podzim 2016 na fotbalových kolbištích šturmovalo a počasí kopané přálo, vychází nám nynější tipování jarní části DEVÍTKY na dvanáct hracích víkendů. Každé číslo tak budete moci ve Večerníku nacházet tiket s aktuální zápasovou nabídkou, včetně kompletního pořadí i výsledků jednotlivých kol.

Jednoduché zapojení
Systém FOTBALOVÉ DEVÍTKY VEČERNÍKU je velice jednoduchý. V pondělním vydání najdete ve sportovní části Večerníku (z větší části v rámci výsledkového servisu na prvních stranách druhé knihy) předtištěný tiket s nabídkou devíti vybraných zápasů. Jediným úkolem ho bude vyplnit a doručit na adresu redakce Olomoucká 10, Prostějov. Další možností je zaslat vyplněný originální tiket i elektronicky e-mailem. Nutné je ale ofotit vyplněný originální tiket z tištěného vydání. Jiná možnost tipování než formou vyplnění originálního předtištěného tiketu neexistuje! Kontaktní e-mail je Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

JAK SE BODUJE?
Vybraných devět utkání se tipuje jednoduchým způsobem - 1 (výhra domácích), 0 (remíza), 2 (výhra hostů). Bodové ohodnocení přesných tipů pak bude následující: správně odhadnutá výhra domácích - 1 = 1 bod, správně odhadnutá remíza - 0 = 3 body, správně odhadnutá výhra hostů - 2 = 2 body. V případě bodové rovnosti více tipujících bude o vítězi týdenního kola rozhodovat vyšší počet trefených remíz, případně dvojek - výher hostů.

JAK SE HODNOTÍ?
Dle výše popsaného bodovacího systému pak bude v každém kole vyhodnocen nejúspěšnější tipující s největším počtem bodů v daném kole. Získané body se pak budou započítávat do celkového pořadí, které bude vyhodnoceno po skončení jarní, resp. podzimní části regionálních fotbalových soutěží. DEVĚT NEJÚSPĚŠNĚJŠÍCH EXPERTŮ se může těšit na hodnotné odměny od partnerů naší soutěže.

O CO SE HRAJE?
Nejúspěšnější trojice druhého dějství se může stejně jako trio z premiérového klání těšit například na multipack výběrových piv od partnera naší soutěže PIVOVARU ČERNÁ HORA, permanentní vstupenku na domácí mistrovská utkání 1.SK PROSTĚJOV, dárkové poukazy od partnerů DEVÍTKY a různé drobné předměty!


FOTBALOVÁ DEVÍTKA VEČERNÍKU - 2. KOLO:
1. Rapotín - Kralice
2. Kojetín - Určice
3. Všechovice - Mostkovice
4. Újezdec - Němčice n. H.
5. Otaslavice - Olšany
6. Čechovice „B“ - Brodek u Pv
7. Skalka - H. Štěpánov
8. Přemyslovice - Haná Prostějov
9. Vrahovice - Výšovice




Premiéru rozhodl LOS: Štěstěna se smála na KLÁRU!
Premiérové soutěžní kolo naší fotbalové tipovačky – DEVÍTKA VEČERNÍKU – nepostrádalo nádech dramatičnosti. Z více než stovky tipujících se však může smát jen jeden, lépe řečeno jedna, a to Klára Knápková. Nasbírala sice stejně jako další čtyři tipující jedenáct bodů, ale právě lístek s jejím jménem byl vytažen losujícím grafikem Josefem Popelkou.
Na vítězném tiketu Kláry Knápkové byla základem úspěchu trefená nula v utkání Němčic s Ústím. Dále odhadla venkovní výhry Šternberka, Čechovic a Vrchoslavic, k tomu pak domácí triumfy Plumlova a Slavonína. Celkově to udělalo jedenáct bodů z šestnácti možných. Smolařem prvního dějství byl Metoděj Hloušek, jenž uhodl pouze výhru Slavonína s Konicí.
Jak jste tipovali? Na úvod se nevyskytla žádná stoprocentní tutovka. Nejvíce jste věřili Plumlovu, Čechovicím a Vrahovicím. Naopak vás nejvíce zaskočila plichta Němčic a venkovní výhra Vrchoslavic.
Výsledky: 1. Kralice – Šternberk 2:4 (47 správných tipů), 2. Lipník – Čechovice 0:1 (78), 3. Plumlov – Slatinice 5:3 (82), 4. Mostkovice – Bělotín 2:0 (42), 5. Slavonín – Konice 4:3, 6. Klenovice – Pivín 2:3 (18), 7. Němčice – Ústí B 2:2 (11), 8. Vikt. Přerov – Vrchoslavice 2:4 (13), 9. Olšany – Vrahovice 1:3 (70).
Pořadí 1. kola: 1.-5. Klára Knápková, Evžen Holub, Tomáš Lakomý, Ladislav Šťastný a Pavel Kucharčuk, všichni 11 bodů. 6.-9. Petr Müller, Miloslav Ondrouch, Michal Lužný a Tomáš Gottwald, všichni 10. 10.-18. Eva Mičková, Antonín Daněček, Květoslav Lužný, Pavla Maliňáková, Martin Hlavinka, Jiří Horák, Zdeněk Pazdera1, Petr Zajíček, Ladislav Pírek, všichni 9. 19.-34. Adam Vičar, Renáta Benešová, Miroslav Pluháček, Miroslav Růžička, Jan Buigl, Zdeněk Pazdera2, Lukáš Král, Jaroslav Kouřil, Oldřich Trávníček, Stanislav Konupka, Martin Lužný, Roman Cibulka, Lukáš Antl, František Sedlák, Drahomír Duchek, Vladimír Krč, všichni 8. 35.-46. Jitka Vlachová, Josef Trubka, Miloslav Brázda, Aleš Rus, Karel Štěpánek, Jaroslav Drábek, Roman Ryba, David Gryglák, Miloslav Coufalík, Radovan Vičar, František Patz, Lukáš Frys, všichni 7. 47.-63. Zbyněk Lošťák, Ladislav Frňka, Lenka Karásková, Magdaléna Vránová, Oldřich Horák, Oldřich Lošťák, Michal Polehla, Jakub Jamrich, Bob Hála, Zdeněk Halenka, Tereza Kučerová, Květoslav Nejezchleba, Rudolf Trefený, Richard Vaverka, Jiří Spáčil, Pavel Novák, David Karhan, všichni 6. 64.-79. David Blahák, František Grulich, Zdeněk Majer, Vladimír Kaštyl, Vladimír Staněk, Michal Petržela, Jaroslav Procházka, Anna Svobodníková, Radek Motal, Vladimír Kouřil, Jiří Hájek, Petr Musil, Libor Doležel, František Vysloužil, Jiří Kočař, Kristián Spartakus, všichni 5. 80.-92. Dušan Vrána, Josef Václavík, Jan Vymazal, Kamil Kohoutek, Petra Halousková, Eva Halousková, Jaroslav Jordán, Zdeněk Langr, Karel Brachtl, Jiří Svoboda, Edvard Drtil, Libor Nakládal, Jaromír Seidler, všichni 4. 93.-103. Jana Klusová, Ivo Zmeškal, Jan Vysloužil, Petr Přibyl, Miluše Musilová, Martin Kučera, Jiří Paul, Jaromír Přecechtěl, Roxana Müllerová, Miroslav Slezák, Tomáš Frňka, všichni 3. 104.-105. Josef Soldán a Rostislav Spáčil, oba 2. 106. Metoděj Hloušek, 1 bod.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...