Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hru kočky s myší připomínal nedělní přípravný souboj fotbalistů Čechovic a Klenovic. Na vyškovské umělé trávě bylo až příliš znát, že prvně jmenovaní patří na absolutní špici I.A třídy, zatímco jejich víkendový soupeř patří do horšího středu I.B třídy. Papírově silnější celek jasně dominoval a zpět do západní části Prostějova se vracel s drtivou výhrou o šest branek.

„Od první do poslední minuty jsme byli jednoznačně lepší ve všech parametrech. Sice jsme Klenovicím dovolili vstřelit jednu branku po naší chybě, byla to ale jejich jediná střela na bránu. Dařilo se nám v obraně i útoku a v devadesáti procentech byl balon na našich kopačkách,“ popisoval diametrální rozdíl ve hře obou týmů kormidelník vítězného plavidla Evžen Kučera.
To jeho protějšku z klenovické lavky až tolik do řeči nebylo, své mužstvo nepoznával. „Není co hodnotit. Že mezi námi bude rozdíl, to jsme čekali, ale že až tak veliký, to ne. Čechovice byly lepší ve všech směrech, nepředvedli jsme vůbec nic,“ souhlasil Vladimír Horák a pokračoval. „Byla tam spousta špatných přihrávek, nedůraz a málo pohybu. Hráli presink a nedovolili nám rozehrát, museli jsme nakopávat a přicházely ztráty. Nedokázali jsme se s tím vyrovnat a oni se dostávali do spousty šancí.“
Čechovičtí se tak ani příliš nenadřeli a skóre v jejich prospěch zběsile narůstalo. Celkem se trefili hned sedmkrát, z toho pětkrát po změně stran. „Čekali jsme, že to bude mnohem těžší, bohužel Klenovice nic neukázaly. Mohl bych to přisuzovat tomu, že jsme na jaro tak dobře připraveni, jenže nestál proti nám těžký soupeř, aspoň dneska ne,“ přemítal Kučera.
On sám již v tomto utkání příliš nezkoušel a mohl se tak kochat, jak se celému orchestru daří koncert. „Je pravda, že s přípravou mohu být spokojen. Jen jednou jsme prohráli, dvakrát remizovali a dvakrát vyhráli, generálku sehrajeme o víkendu v Kostelci. Chtěli bychom už na trávě,“ dodal s tím, že o přesném termínu se teprve rozhodne.
Naopak trenér Klenovic má stále o čem přemýšlet, zejména výsledky nepřicházejí. „Trénujeme poctivě a účast je dobrá, už bychom ale potřebovali nějaké utkání vyhrát. Ve Vyškově bylo hřiště dobré, ale foukal až extrémní vítr a byla zima. Nechci se vymlouvat, ale příště už snad bude i počasí lepší,“ přeje si.
Generálku pro jarní část krajských bojů sehrají jeho hráči proti Lipové. Stane se tak buď v neděli na prostějovské umělce, nebo v sobotu na některém přírodním trávníku. 


TJ Sokol Čechovice – TJ Sokol Klenovice na Hané 7:1 (2:0)
Branky: Jahl 3, Kolečkář 2, Chmelík, Novák – Dreksler. Sestava Čechovic: Polák – O. Frys, Jano, Walter, Ján – Chmelík, Kolečkář, Matula, Novák – Jahl, Haluza. Střídali: Halouzka, Hatle, Lakomý. Trenér: Evžen Kučera. Sestava Klenovic: Klimeš – L. Frys, Pospíšil, T. Cetkovský, César – Prokop, Rozehnal, Dreksler, R. Cetkovský, Grepl – Pokorný. Střídali: Cibulka, Spálovský, Popelka, Varga. Trenér: Vladimír Horák.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...