Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dalších sedm kousků si na své konto obdržených branek připsali v jednom utkání fotbalisté 1.SK Prostějov, tentokrát na půdě vzdáleného Varnsdorfu. Přestože dvakrát skórovali, na tragičnosti výsledku to nijak neubralo. Branka Skwarczeka v prvním poločase dala naději, gól do šatny ale rozhodl.

A to gólman Halouska zabránil ještě mnoha dalším jasným brankám... Toto představení ve Fortuna národní lize se eskáčku krutě nevyvedlo!
Jestliže první jarní kolo dalo prostějovskému druholigovému fotbalu jakousi naději, pak to druhé jej vrátilo zpět do neblahého podzimu. Naivní, až amatérský výkon na šikovné hráče Varnsdorfu, kteří se pod staronovým trenérem Frťalou nadechli ke zlepšeným výkonům, nemohl stačit.
Hodně toho bylo špatně ještě před samotným výkopem. Sobotní výsledky Pardubic a Vítkovic Prostějovu vůbec nenahrávaly, o to víc bylo třeba také bodovat. Cesta na sever Čech trvala s přestávkami včetně oběda téměř šest hodin, možná bylo na místě nešetřit a zvolit variantu nocování na místě...
Trenér Petar Aleksijević provedl drobné úpravy v sestavě, do níž kvůli čtvrté žluté kartě v samotném závěru zápasu se Sokolovem nemohl zařadit Pančocháře. Jeho místo defenzivního štítu tak zaujal Skwarczek, v základní jedenáctce se objevil také Fládr a na hrotu operoval pouze Kroupa. Domácí disponovali nebezpečným balkánským útočným duem Dordič - Durdević, kteří se také postarali téměř o polovinu branek svého týmu.
Jestliže byl vstup do zápasu naprosto katastrofální a první čtvrthodina mohla zcela rozhodnout, nakonec přece jen zazářila pověstná jiskřička. Po nějakých dvaceti minutách se obraz hry srovnal, a když se zcela nečekaně ujala Skwarczekova nenápadná střela, vypadalo najednou vše znovu otevřeně. Kontaktní branka vždycky povzbudí a Hanáci jako kdyby zapomněli na totálně prospaný úvod.
Jenže místo srovnání do poločasu padla naprosto zbytečná branka v posledních sekundách prvního dějství a všichni dotázaní aktéři se shodli, že právě toto byl rozhodující moment utkání. Z tohoto úderu se už eskáčko nevzpamatovalo a závěr druhého poločasu je potřeba hodně rychle zapomenout. Celý tým totiž naprosto zkolaboval a na Halousku se valil jeden útok za druhým.
„Sice jsem si hodně zachytal, ale takové výkyvy se stávat nesmějí,“ pokýval hlavou vytížený gólman s narážkou na předchozí vychytanou nulu. „Na takové kolapsy je třeba úplně zapomenout a do domácího zápasu s Frýdkem-Místkem jít stejně koncentrovaně, jako v prvním jarním kole,“ vidí recept na nadcházející víkend.
Svěřenci trenérů Takáče a Aleksijeviće jsou tedy opět v hodně ponuré situaci, protože z posledního místa se na Pardubice dívají znovu s osmibodovým odstupem. Jak se popasují s přemožiteli Baníku, se dozvíme tuto sobotu od 15.00 hodin.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...