Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Fotbalisté Konice se vrátili zpět na vítěznou vlnu. Týden po neúspěšném měření sil s Hněvotínem si na svou umělku pozvali Haňovice a proti pátému celku paralelní skupiny „A“ I.A třídy Olomouckého krajského fotbalového svazu si spravili chuť. Nejenže vsítili více branek než jejich soupeř, navíc mu nepovolili ani jeden zásah a gólman Karel Laštůvka i všichni jeho spoluhráči se mohli radovat z udržení nuly.

„Zápas se mi moc líbil. Po předešlém výprasku jsme si spoustu věcí vyříkali a zaměřili jsme se na defenzivu. Všichni hráli poctivě dozadu a utkání mohlo skončit ještě větším rozdílem, šance jsme měli a jeden gól neplatil kvůli ofsajdu,“ nešetřil chválou trenér Konice Petr Ullmann.
V sestavě mu tentokrát chyběl kvůli pracovním povinnostem Jaromír Rus, nemoc nepustila do hry Ladislava Bílého. Jinak byl kádr kompletní. „Mám velkou radost, že se nám vyhýbají zranění, a doufám, že to tak bude pokračovat. Na klucích je vidět, že chtějí pracovat, Haňovice byly slušným soupeřem a zápas měl kvalitu. Cením si výhry i nuly vzadu,“ liboval si.
Radost mu udělal rovněž šéf tamější kopané Jiří Kučera, do mužstva se totiž podařilo přivést pětici Bross, Knoll, Laštůvka, Tichý, Žondra, ve všech případech jsou již jednání úspěšně dotažena. „Děkuji vedení, jsem za to rád. Zapracovat tolik hráčů není lehké, všichni ale do týmu zapadli, charakterově i herně zvládli tuto změnu bezvadně a začínají tvořit takovou partu, jakou si představuji,“ pochvaluje si dlouholetý obránce.
O víkendu si vedle trenérských úkolů v Konici plnil rovněž ty hráčské v Jesenci a právě tito dva soupeři se utkají v generálce na jarní část. Stane se tak v sobotu 18. března od 14 hodin na hřišti ve Dzbelu. „Kluci se znají, tak snad se bude hrát fair play, večer pak budeme mít posezení ke zhodnocení přípravy. Domluvil jsem se s Peťou Tichým, že hrát nebudu, musím hráče řídit z lavky. Během jara bych ale při většině utkání měl stíhat obojí, kříží se mi to jen asi dvakrát, třeba hned na úvod to vyšlo dobře,“ těší se Petr Ullmann na úspěšnou štaci v roli kouče i pokračování hráčské kariéry.


Sokol Konice – TJ Doubrava Haňovice 2:0 (1:0)

Branky Konice: 27. Tichý, 58. Kamený. Sestava Konice: Laštůvka – Blaha, Kaprál, F. Bílý, F. Drešr – Kamený, Kořenovský, Antl, Knoll – Tichý, Bross. Střídali: Vévoda, Žondra, Jurník, Cetkovský. Trenér: Petr Ullmann.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...