Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Se střízlivým optimismem a současně drobnou nervozitou, která se může změnit v hluboké vrásky na čele, hledí vstříc jarní části krajského přeboru Ivo Gottwald. Trenér Kralic na Hané dokráčel na podzim se svým mužstvem k celkem sedmi výhrám a devatenácti bodům, což stačilo na deváté místo. A ve středu tabulky by se chtěl udržet i nadále. Radost mu udělaly slibné výsledky proti týmům z nižších soutěží, naopak s napětím sleduje, jak se v následujících třinácti kolech projeví úzký kádr.

„Zimní příprava se vyvíjí dobře, sestava je stabilizovaná. Mužstvo máme již nějaký pátek pohromadě a v létě se nám ho podařilo doplnit mladými kluky z ´eskáčka´. Většina jich u nás zůstala, odešel pouze Makowski, který uspěl v divizních Kozlovicích. Hrajeme sice se slabšími soupeři, ale abychom posílili sebevědomí kluků a zastříleli si úplně všichni, pracuji totiž s hrozně velkým počtem mladých hochů,“ vysvětlil zkušený stratég, proč volil převážně soky z I.A nebo I.B třídy Olomouckého KFS. A zatím je navýsost spokojen, hráči plní, co po nich požaduje. „Až na maličké časové výjimky jsme každému ukázali, že jsme sehrané a konsolidované mužstvo z vyšší soutěže, že víme, co děláme. Naše hra má smysl, kluci drží kázeň a herní disciplínu. Kdo naše zápasy viděl, musí uznat, že máme sílu,“ libuje si Gottwald a neobává se zkresleného pohledu daného slabšími protivníky.
Větší starosti mu ovšem dělá pohled na šíři soupisky, Kralice totiž opustila hned pětice fotbalistů. „Jakákoliv marodka v průběhu jarní části nebo pracovní či jiná absence bude pro mě velice problematická. Když pominu brankáře, mám do hry třináct maximálně konkurenceschopných hráčů, zbytek se buď učí hrát, nebo je pracovně vytížený. To platí pro Ondru Petrželu, který je u policie a má rodinu, Peťu Dostála, který má dvanáctky a třeba dva týdny ho nevidím na tréninku, i Honzu Petráska, který preferuje roli rozhodčího,“ sdělil Gottwald. Právě posledně jmenovaný je jediným novicem, jinak hráči pouze odcházeli.
V Kralicích se vyjasnila alespoň pozice gólmanské jedničky, kterou plně obsadil Petr Števula. „Sice odchází v dubnu na vojnu a bude se vracet jen na víkendy, neboť je odvelen do jižních Čech, ale má své kvality. Na lavičce máme sedmnáctiletého Adamíka, který je úžasně pracovitý, šikovný, ale potřebuje fyzicky vyspět,“ popsal kralický kouč. Naopak někdejší opora David Krejčí se už s mužstvem nepřipravuje. „U Davida je to škoda. Je výborný brankář, ale z kádru se vyřadil tím, že po svém vyloučení přestal komunikovat ani nechodil na tréninky. V lednu jsme si volali, řekli jsme si, že si k tomu sedneme a vyřešíme to, ale pravděpodobně si to rozmyslel... Je mi jasné, že upřednostňuje práci, to musím respektovat,“ poznamenal na adresu prostějovského odchovance.
V Kralicích skončili rovněž Vyškováci Surala s Horváthem. Prvního vyřadilo zranění, druhý dal přednost práci a studiu. A na odchodu je i bývalý kapitán. „Pivín má zájem o Valtra, také on by tam chtěl jít. Trénuje sice s námi, ale domluva je taková, že bychom si ho nechali jen na první dva zápasy, protože I.B třída startuje až později, a pak bychom ho do Pivína pustili,“ představil Gottwald další odchod.
Nabízí se tedy otázka, proč Kraličtí kádr nikým neposílili a spoléhají na stávající tváře. „Na to vám odpovím úplně jednoduše, v regionu je hrozně těžké vytáhnout hráče ze zajetých partií. Oni už jsou tolik spjati se svými kluby, že nemají zájem jít o soutěž výš. Jsou tam rádi, mají své kamarády. Jediným naším dodavatelem hráčů je tak 1.SK Prostějov a musím počkat opět do léta,“ vyhlíží už nyní příští přestupové období.
V tamější mládeži si už vytipoval několik šikovných hráčů. „Mám tam velice dobré vztahy a opět ze tři kluky dovedu. Jsou zvyklí trénovat a věnují se fotbalu odmala, dáváme jim možnost rozehrát se v krajském přeboru,“ vypíchl Ivo Gottwald důvody. Záměry kralického vedení se ale navzdory výše popsaným patáliím nijak výrazně neliší od předešlých sezón. „Chtěl bych zachovat postavení ve středu tabulky, jak se nám to daří každoročně. Letos však půjde o hodně obtížný boj, protože i mužstva na desátém místě musí boxovat o každý bod a nad každým visí Damoklův meč. Naše parta kluků je ale natolik silná, že když nás nepostihne nějaká absenční katastrofa, tak bychom nemuseli mít problém. Ale respekt ze druhé půlky sezóny máme velký, to musím uznat,“ zmínil před startem prvního jarního zápasu Ivo Gottwald.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...