Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Páteční ráno bylo pro prostějovský fotbal a tenis nadmíru smutné. Předešlý den, ve čtvrtek 23. února 2017, zemřel po krátké, ale těžké nemoci ve věku 68 let bývalý mládežnický trenér a momentálně předseda klubu 1.SK Prostějov Petr Langr. Sportovní příznivci si jej zcela jistě spojují také s tenisovým děním. V místním oddílu působil jako trenér své dcery Petry a vedoucí extraligového družstva TK Agrofert, kterému pomohl k deseti mistrovským titulům!

„Je to pro mě hodně emotivní, poslední roky jsme byli takřka v každodenním kontaktu, byl to můj přítel a kamarád,“ přiznal generální sportovní manažer eskáčka František Jura. „Petr fotbalem žil, byl v klubu nejdůležitější osobou a je zřejmé, že jeho odchod je nenahraditelnou ztrátou,“ dodal na adresu nejbližšího spolupracovníka.
Přestože se v realizačním týmu v pátek ráno spekulovalo o zrušení generálky proti Blansku, na popud Jury se zápas uskutečnil podle plánu. „Petr by chtěl, abychom hráli, já to vím. Je to pro nás o závazek navíc pro jarní sezónu, každý úspěch v mistrovských utkáních budeme posílat tam nahoru,“ řekl Jura v krátkém vystoupení v kabině před zápasem.
Petr Langr byl klíčovou postavou znovuvzkříšení prostějovského fotbalu před osmi lety. Sám dlouholetý mládežnický trenér, který pomohl vychovat několik talentů, patřil spolu s Jurou k tahounům klubu z regionálních soutěží přes divizi a třetí ligu až na profesionální úroveň.
To znamenalo opravdové překročení vlastního stínu. Na tiskové konferenci v lednu 2012 totiž významný partner nejen zdejšího fotbalu Miroslav Černošek poznamenal, že horizontem je špička třetí ligy, s níž koresponduje stávající fotbalový areál. „Nemyslím si, že bychom směřovali k profesionálnímu statutu. Prostějov se špičkovou třetiligovou kopanou a se špičkovou mládeží je to, co by nám slušelo,“ řekl tehdy Černošek.
Petru Langrovi se s okruhem stejně fotbalově nadšených spolupracovníků podařilo tento horizont překročit. Teď pro něj už žádné horizonty neexistují. Je na všech členech prostějovské fotbalové rodiny, aby nadále pokračovali v jeho odkazu...
Svoji nesmazatelnou stopu zanechal pochopitelně i v tenise, u něhož byl od počátku jeho obrody v devadesátých letech minulého století. „S Petrem jsem se potkával čtyřicet let, prakticky každý den. Pokaždé jsme se zastavili a probrali novinky. Deset let dělal vedoucího tenisového družstva v extralize a v této pozici byl naprosto jedinečný,“ zavzpomínal na svého kolegu Jaroslav Navrátil, tenisový trenér TK Agrofert a úspěšný daviscupový kapitán České republiky. „Předně byl absolutně spolehlivý. Co bylo třeba, to zařídil. Nikdy se nestalo, že by nám něco scházelo. O tým se perfektně staral. Byl obětavý a dokázal využít svých zkušeností. Ochotně nabídl svůj názor, tenisu rozuměl náramně. Už od doby, kdy zpočátku trénoval dceru Petru. Často nám pomohl i při určování sestavy družstva. A k tomu všemu byl hodně společenský. Pomáhal tmelit partu, přispíval k pohodně v týmu. Pro prostějovský tenis i pro mě osobně je to obrovská ztráta. Petr byl velký sportovec, stále hrál rekreační debly. A za čtrnácti dní je všechno jinak, s tím se těžko smiřuji...“
Poslední rozloučení s Petrem Langrem se koná ve středu 1. března.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...