Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Solidní podívaná. Sobotní přípravák na prostějovské umělce nesl velmi vysoké parametry. Účastník krajského přeboru z Kralic si s houževnatým odporem Plumlova nevěděl dlouho rady. Na nohy favorita postavila až slepená polovlastní branka v závěru poločasu. Postupně pak Kraličtí navýšili svůj náskok až na čtyři góly, ale vyhlášený plumlovský snajper Hladký upravil na konečných – 4:2.

Oba regionální celky se do utkání pustily zhurta. V kralické brance stál opět z Klenovic zapůjčený David Klimeš, za Plumlov pak vyběhli premiérově možné posily Michal Spáčil a Patrik Zapletal.

V první půli se oba celky soustředily především na defenzivu a mnoho šancí nebylo. Nejblíže zásahu byl Spáčil, ale včasným vyběhnutím tomu zamezil Klimeš. Branka tak padla až v poslední minutě poločasu, kdy se po několika odrazech dokutálel míč až za brankovou čáru Plumlova – 1:0.

Co nebylo k vidění v první, přišlo ve druhé části. Kraličtí podnikali rychlé výpady a soupeř, jemuž evidentně docházely síly, nestíhal. Dvakrát tak skóroval Cibulka a proměněnou penaltou se blýskl Martinka – 4:0.

O tom, kdo zvítězí, tak bylo rozhodnuto a Kralice polevily v ostražitosti. To byla chvíle pro Adama Hladkého, jenž nejprve hlavou a následně průnikem zprava stanovil konečný výsledek na – 4:2, což nakonec braly oba tábory.   

Kralice se v dalším utkání představí opět na umělce SCM v sobotu 25. 2. proti Slavonínu. Plumlov vyběhne o den později proti Klenovicím. Oba zápasy mají výkop v 16:00 hodin.

POHLEDEM TRENÉRŮ

Martin NEORAL – Kralice na Hané

„Nastoupili jsme v kombinované sestavě. Přesto si myslím, že se kluci dokázali s novými pozicemi porvat. Oproti předchozímu zápasu, kdy nám to moc nešlo, to bylo tentokrát výrazně lepší. V první půli nám trochu vázla kombinace, pomohl nám slepený gól. Kluci si začali věřit, vysunuli jsme presink a přineslo to ovoce.“

Petr KIŠKA – Plumlov

„Je to příprava a já jsem s ní spokojený hodně. Trénujeme třikrát týdně a projevilo se to v té pasáži, kdy jsme dostali tři rychlé góly. První půlku jsme odehráli velmi dobře, ve druhé jsme trochu vypadli, ale závěr už byl zase dobrý. Na place se mi líbili oba dva noví hráči, Michal Spáčil i Patrik Zapletal. Teď už jen ať to vyjde…“

FC Kralice na Hané – TJ Sokol Plumlov 4:2 (1:0)

Branky: Cibulka 2, Neoral, Martinka z pen. – Hladký 2.

Rozhodčí: R. Motal. Diváků: 30.

Sestava Kralic: D. Klimeš – Novotný, Prokop, Dočkal, Martinka – Hlačík, Vincourek – Blahoušek, Petrásek – Nečas – Cibulka. Střídali: Neoral, Lexa. Hrající trenér: Martin Neoral.

Sestava Plumlova: Simandl – Ostratický, Fabiánek, A. Klváček, J. Kiška – Křupka, Hrstka, Zabloudil, Zapletal – Spáčil, Hladký. Střídali: J. Klváček, Ševcůj, Vysloužil. Trenér: Petr Kiška. 

REPORTÁŽE Z DALŠÍCH PŘÍPRAVNÝCH ZÁPASŮ NAJDETE V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ VEČERNÍKU Z 20. ÚNORA 2017

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...