Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Vrcholem zimní přípravy lze nazvat předposlední přípravné utkání 1.SK Prostějov proti klubu druhé rakouské ligy SC Wiener Neustadt. Podle předpokladů se střetli dva rovnocenní soupeři, přičemž ve druhém poločase měli navrch jednoznačně hráči vedení koučem Aleksijevičem. K jejich škodě však proměnili pouze jedinou šanci a remizovali tak 1:1. PROSTĚJOVSKÝ Večerník sledoval mezinárodní vystoupení eskáčka v Rakousku pěkně zblízka.

Utkání, které se původně mělo hrát na trávě domácího stadionu, přesunuli na poslední chvíli hostitelé do blízkého Eggendorfu na umělý povrch. Prostějovští trenéři postavili mezi tyče na celý zápas Halousku, což svědčí o výběru brankářské jedničky, a do pole všechny tři nové posily, tedy Malého na stopera a Elšíka s Alaverdašvilim na kraje zálohy.

V první čtvrthodině viděly dva tucty diváků pouze dvě nepřesné střely domácích a brejk Rakowitze, který kromě Halousky obstřelil i branku. Druhou dobrou příležitost měl Freiberger, který po centru na zadní tyči usměrnil balón těsně mimo. A do třetice nechal Gschweidl vyniknout Halousku, který konečky prstů vytěsnil jeho střelu nad břevno.

Stavem zápasu pohnula až poslední akce prvního poločasu. Po faulu si míč k exekuci přímého kopu postavil Schicker, Halouskovi v okamžiku střely přeběhli ve zdi dva hráči a míč skončil přesně u tyče jeho branky - 1:0.

Do druhého poločasu nastoupil na pravém beku uzdravený Hirsch, který začal výrazněji podporovat ofenzivu. Hned po třech minutách vypálil Alaverdašvili a gólmanem vyražený míč neusměrnil přesně právě Hirsch. Po dalších pěti minutách předvedli hosté vydařenou kombinační akci, kdy Alaverdašvili poslal vpřed Hirsche, ten naservíroval balón Čtvrtníčkovi, který měl však vychýlenou mušku.

A tak se eskáčko radovalo až po půlhodině hry. Hýbl zleva posadil balón přesně na hlavu Kroupy na malém vápně, který přesně k tyči srovnal skóre - 1:1. Chuť Prostějova zvítězit postupně sílila. Hladíkovu střelu domácí obrana zblokovala, Píchal z otočky trefil jen připraveného gólmana. Čtvrthodiny před koncem poslal pěkný centr do vápna Sečkář, Rusovu hlavičku vytáhl domácí brankář nad břevno. Ten zlikvidoval i střelu agilního Alaverdašviliho.

Oba celky se tak nakonec rozešly smírně a byť měl brněnský trenér domácích René Wagner o čem přemýšlet, po duelu s původně plánovaným soupeřem, olomouckou Sigmou, by měl po zápase hlavu zřejmě o hodně zamotanější...


Pozápasové hodnocení trenérů
René WAGNER
-trenér SC Wiener Neustadt
„Pro oba týmy to byl velmi dobrý test. V prvním poločase jsme měli malinko navrch a hru pod kontrolou, ve druhém poločase byl lepší a určitě nebezpečnější soupeř. Z tohoto pohledu byla remíza jistě spravedlivá. V Rakousku se cítím jako doma, v týmu panuje pohoda, máme mančaft, který má svoji budoucnost, s nímž se velmi dobře pracuje. Cílem sezóny je čtvrté či páté místo v lize, což odpovídá reálným možnostem týmu.“

Petar ALEKSIJEVIĆ
-trenér 1.SK Prostějov
„Soupeř byl opravdu kvalitní a bojovný. Pro nás byl tento zápas dobrou prověrkou, jsem rád, že jsme ji mohli absolvovat. Konečně jsme odehráli zodpovědně celých devadesát minut bez individuálních chyb. Měli jsme dobré herní pasáže, stále však přetrvávají potíže při návratu, z nichž rezultovaly dvě dobré šance soupeře. Zvlášť dobře jsme odehráli druhý poločas s množstvím příležitostí. Kluci prokázali vůli, kterou jsme v předchozích zápasech marně hledali.“


10. PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ
SC Wiener Neustadt - 1.SK Prostějov
1:1 (1:0)
Branky: 45. Schicker - 65. Kroupa
Sestava 1.SK Prostějov: Halouska - Machynek (46. Hirsch), Malý, Rus, Hýbl (65. Píchal) - Elšík (55. Hladík), Pančochář (55. Skwarczek), Fládr (46. Sečkář), Čtvrtníček, Alaverdašvili - Kroupa. Trenéři: Aleksijevič, Popelka


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...