Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vrásky nad úsměvy převládaly na tváři kralického trenéra Ivo Gottwalda po sobotním souboji se Smržicemi. Jeho tým sice dokázal výsledkově uspět proti soupeři trénovaném jeho synem Petrem, avšak kromě konečného skóre převládalo zklamání. Naopak na druhé straně byly pocity opačné, byť oba stratégové shodně upozorňovali, že ještě nejde o body.

FC Kralice na Hané – TJ Smržice 3:2 (1:2)

Branky: Cibulka 2, Novotný – Vařeka, Los.

Sestava Kralic: Klimeš – Novotný, Dočkal, Prokop, Martinka – Dostál, Vincourek, Hlačík, Cibulka – Nečas – Kováč. Střídali: Adamík, Valtr, Němčík, Neoral. Trenér: Ivo Gottwald.

Sestava Smržic: Martinek – T. Studený, Gottvald, Los, Sedláček – V. Studený, Klus, T. Gottwald, Kotlár, Vařeka – Vaca. Střídali: Kalandřík, Procházka, M. Studený, Tomiga, Kovačevič. Trenér: Petr Gottwald.

„Soupeř podal sympatický výkon a my jsme neproměnili velké množství šancí. Nehráli jsme moc dobře, nepodařilo se nám navázat na předešlé souboje, přestože jsme i tento chtěli odehrát stejně, a byla tam spousta chyb, nepřesností, špatných nahrávek,“ bilancoval starší z trenérského dua.

Favorit, jemuž vinou zranění scházeli Števula, Troneček i Blahoušek, se prosadil teprve po přestávce a zásluhou dvou branek Josefa Cibulky a jednoho zásahu Ondřeje Novotného dokázal zvrátit stav 0:2 ve vítězství 3:2. To v bráně vychytal David Klimeš, jeden z adeptů na post budoucí jedničky. „Števula nám odchází k vojákům a v dubnu nastupuje na přijímač. David s námi chodí trénovat, a pokud se dohodneme, mohl by u nás od léta chytat. Je jedním z kandidátů,“ přiznal Ivo Gottwald.

Kralický soupeř zahájil teprve na počátku týdne přípravu a po úterním seznamovacím tréninku měl v nohách páteční nabírání fyzičky, i proto se už s přibývajícím časem začal vytrácet. Dlouhou dobu ale trápil celek nacházející se o dvě soutěže výše. „Potřebujeme se dostat do zápřahu. Kralice byly o chloupek lepší v kombinaci, nabíhání i tvorbě šancí, ale jejich střelecká nemohoucnost nám dodávala odvahu, takže jsme se po pěkných akcích ujali dvougólového vedení. Jim se podařilo do pauzy snížit, poté jsme stále běhali a posouvali se, do gólovek jsme se už ale nedostávali,“ popisoval Petr Gottwald. Navzdory ztrátě náskoku tak mohl být spokojen, měření sil s účastníkem krajského přeboru se vydařilo. „Už na startu přípravy jsem klukům říkal, že nyní nehledím na výsledky. Nemáme příliš možností zahrát si v tuto dobu na tak kvalitním terénu, který je větší než naše umělka ve Smržicích, a zápas jsme pojali tréninkově s cílem vyzkoušet si spoustu věcí. To se nám podařilo,“ liboval si.

V další prověrce se Smržice představí v sobotu od 14.00 hodin na konické umělé trávě, kraličtí fotbalisté nastoupí o dvě hodiny později v Prostějově proti Plumlovu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...