Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V útočný koncert a sedmigólovou nadílku se změnilo nedělní odpolední utkání konických fotbalistů, kteří si ke svému druhému přáteláku pozvali na umělou trávu hráče Protivanova. Papírově lepším týmem měli být domácí jakožto účastníci krajské I.A třídy, avšak hosté potvrdili pozici druhého nejlepšího celku „B“ skupiny I.B třídy a svého soupeře předčili.

Sokol Konice – SK Protivanov 3:4 (1:3)

Branky: L. Bílý, Kamený, F. Drešr – F. Pospíšil, Grmela, Musil, Milar.

Sestava Konice: Laštůvka – L. Bílý, Rus, Žondra, F. Drešr – Blaha, Kořenovský, Antl, V. Bílý – Bros, Kamený. Střídali: P. Tichý, Knoll, Paš, M. Drešr. Trenér: Petr Ullmann.

Sestava Protivanova: M. Piták – Ženata, Dvořák, D. Nejedlý, Z. Pospíšil – D. Sedlák, F. Pospíšil, Milar, Kropáč – R. Sedlák, Grmela. Střídali: Liška, Musil, Mudroch, J. Piták. Hrající trenér: Milan Piták.

„Děkuji Konici, že si nás pozvala. Hrálo se za krásného fotbalového počasí a byl jsem obrovsky překvapen, že se hrálo na tak slušné úrovni. Náš výkon se mi velice líbil a chvílemi mě až mrazilo. Ačkoliv jsme hráli teprve první zápas, takové momenty bychom si měli nechat až na soutěž,“ rozplýval se asistent na lavičce vítězného souboru Josef Pospíšil.

Hostům se vydařil již úvod střetnutí, ve dvanácté minutě otevřel skóre František Pospíšil, rovných deset minut nato zvyšoval Marek Grmela a po čtyřiceti minutách upravoval Patrik Musil už na 0:3. Za domácí ještě do pauzy snížil Laďa Bílý a po změně stran došlo i k další dramatizaci, blíž než na 2:3 a konečných 3:4 se ovšem Konice nedotáhla.

„První poločas byl herně špatný, všude jsme byli pozdě a Protivanov byl lepší. Zkoušeli jsme různé varianty v obraně i útoku, chtěl jsem si otestovat hráče na různých pozicích a splnilo to účel, hosté navíc prokázali, že mají kvalitu a ne nadarmo jsou tak vysoko. Skvělí kluci a předvedli se ve výborném světle,“ chválil protivníka trenér poražených Petr Ullmann. Osobně mu přinesla hlavní spokojenost až druhá půle, v níž se jeho svěřencům podařilo manko téměř zcela umazat. „Prostřídali jsme a vyříkali jsme si chyby, hodně jsme se zlepšili a měli jsme i šance na vyrovnání. Rychle jsme dostupovali a dostali soupeř pod tlak. A spokojen jsem také s tím, kolik kluků chodí na tréninky, scházíme se ve dvanácti patnácti lidech,“ dodal muž, jenž v roli hráče prošel i výrazně vyššími soutěžemi.

Větší dávka pohody však i vzhledem k výhře a vydařenému vstupu do zápasové prověrky panovala na straně Protivanova. „Je to jen příprava, jsem ale rád, že nám to tak vyšlo. Pátek a sobotu jsme trénovali, takže nám už ve druhé půli docházely síly a museli jsme se stáhnout, dokázali jsme si ale skóre uhlídat a byl to krásný zápas,“ těšilo Pospíšila.

V dalším souboji se Konice utká doma se Smržicemi a souboj dvou krajských reprezentantů se výjimečně uskuteční hned v sobotu 18. února od 14 hodin, Protivanov až v závěru února rozehraje zimní turnaj v Boskovicích.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...