Dobrý večer, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vedle nejlépe postaveného regionálního dua v „B“ skupině I.B třídy Olomouckého KFS, jímž jsou celky Kostelce na Hané a Protivanova, má i zbývající trio má o co hrát. Jasně nejlépe z něj jsou na tom hráči Jesence, kteří ze čtvrtého místa zaostávají pouze dva body právě za druhým Protivanovem, naproti tomu Smržice i Hvozd se musejí smířit s bitvami v dolní polovině tabulky, přičemž na desáté a třinácté pozici je aktuálně dělí tři body.

Jesenecký oddíl se už delší dobu může spolehnout na stabilizovaný kádr tvořený hráči z blízkého okolí. V podzimní části se mu sice nevyhnula vlna zranění, takže se formou střídání do pole zapojila do jediného utkání až trojice brankářů, avšak na hlavní tváře vepředu i vzadu bylo spolehnutí. O hlavní gólovou porci se postarali Miloš Navrátil, Jiří Tichý a Petr Tichý mladší, toto trio skórovalo hned pětadvacetkrát a postaralo se o téměř tři čtvrtiny všech úspěšně zakončených akcí. I díky jejich produktivitě tak stačilo uhrát jen dvě čistá konta, aby čtrnáct utkání dospělo hned k devíti výhrám. A nepotká-li mužstvo výrazný výpadek, nemusí se o umístění v elitní čtyřce nebo alespoň pětici obávat, další v pořadí Troubelice a Kožušany jsou totiž o plných pět bodů zpět.

To Smržice se na takto klidné jaro ani zdaleka těšit nemohou. Coby nováček soutěže si však jeho fotbalisté s přechodem z okresního přeboru poradili velice dobře, zejména když na jaře obsadili až osmé místo, a přesto se vydali o patro výš. Náročný kouč Petr Gottwald sice nemůže být spokojen s ofenzivou, která se zatím příliš neprosazuje, avšak směrem dozadu si mužstvo vede s průměrem dvě branky na zápas mnohem lépe. Hned čtyřikrát neinkasovalo a zejména závěrečná dvě kola a dílčí skóre 7:0 znamenalo uklidnění před zimní pauzou a únik z posledních pozic. Hlavní otázka však nyní zní, jak se na hře obrany projeví absence exligového Ivoše Zbožínka, který se vydává na trenérskou štaci do čtvrté nejvyšší domácí fotbalové soutěže. Podaří-li se jeho ztrátu zacelit, nebo bude-li moci i nadále hrát, mají na Hané po starostech, v opačném případě může být zbývajících dvanáct kol ještě pořádně horkých.

Nejhorší výchozí pozici má ovšem Hvozd. Jeho vstup do soutěže byl sice vynikající, když v úvodních třech kolech ztratil jediný bod a čeřil vody na špici, od té doby už však získal jen remízu v Jesenci a překvapivou výhru s Nemilany, podzimní část pak zakončil šesti porážkami v řadě.

Aktuálně to dává předposlední místo, není však důvod panikařit, za poslední roky už znají členové tamějšího FC velice dobře záchranářské úsilí a v minulosti se dokázali vyhrabat i z téměř beznadějné situace, zatímco nyní jsou v bezprostředním kontaktu. Pravda, od poslední příčky je dělí pouze skóre, ale stejně tak na deváté Doloplazy jsou to jen čtyři body a na dvanáctou Zvoli pouze jeden bodík.

Pořadí v dolní šestce se tak může každým víkendem výrazně přelévat a nelze dopředu nikoho odepisovat, jasno může být až na počátku června. Je se tedy nač těšit a vyplatí se zajít na jednotlivé zápasy v roli diváka nebo si alespoň následně na stránkách Večerníku přečíst, jak které kolo dopadlo...

Hodnocení klubu najdete v tištěném vydání z pondělí 6.února

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...