Dobrý večer, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Už kvarteto hráčů základní sestavy odešlo v průběhu sezóny z kabiny prostějovského klubu, vedení přesto razantně odmítá, že to znamená začátek konce úspěšného týmu. Koneckonců okamžitě přivedlo nové basketbalisty a hráči se stále snaží o co nejlepší umístnění v české elitní soutěži.
„Takové věci se stávají. Všude a ve všech sportech. Stačí se třeba podívat na hokej. Kolik hráčů během sezóny zatím odešlo z Prostějova? Dvacet? Podobné změny jsou i ve fotbale. To je sportovní život,“ srovnává basketbal s dalšími i místními sporty šéf Orlů Ivan Pospíšil. „Pravdou je, že změny zasáhly náš klub v nepříjemné situaci, kdy bojujeme o co nejlepší pozici před nadstavbovou částí. Ale s tím se nedá nic dělat.“
Nejprve odešel Jan Tomanec, který neodolal vábení Brna. Lukáš Palyza zase neskrýval své nejvyšší ambice a zamířil do Děčína. S tím se Orli vyrovnali, komplikace nastaly až po odchodu Pavla Slezáka a Romana Marka. Působištěm obou bývalých opor jsou Svitavy, což zatím platí pouze v případě zkušeného křídla s reprezentační minulostí.
„Svitavy získaly na příští tři roky silného partnera a normálně nám šli do hráčů. Přeplatili je a s tím se dá těžko něco dělat,“ krčí rameny Pospíšil, podle něhož situace kolem rozehrávače Marka zůstává v patové situaci. „S hráčem jsem mluvil v průběhu minulého týdne, k žádnému posunu nedošlo. Stále platí, že buď se domluvíme na rozvázání smlouvy, nebo skončíme u arbitráže. Necháváme tomu volný průběh...,“ uvedl pro Večerník klubový předseda.
Celému vedení nedávné odchody přidělaly práci. Řešily se přestupy, sháněly posily, teď se už všechno vrací do normálu. „Už to potřebujeme. Čekají nás důležité ligové zápasy, potřebujeme se připravit na pořádání pohárového Final Four. V Prostějově už byli na kontrole palubovky zástupci basketbalové federace. Kolem takového turnaje je poměrně hodně práce, ale určitě všechno stihneme tak, aby to byl pěkný basketbalový svátek pro fanoušky i samotné hráče,“ věří Ivan Pospíšil.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...