Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Kdeže loňské sněhy jsou. V týdnu mezi Vánocemi a Silvestrem se konal tradiční futsalový turnaj rozhodčích – Memoriál Milana Bartoška. Tentokrát se jednalo už o 23. ročník této populární akce. Pravidelně se ho účastní výběry rozhodčích různých úrovní. Předchozím vítězem se stal tým krajských arbitrů, jenž přerušil čtyřletou nadvládu ligáčů. Letos však bylo výsledkově všechno naopak. Prvenství uzmuli sudí z Řídící komise Morava, obhájci skončili předposlední... „Po minulém vítězství měli opět ty nejvyšší ambice...,“ komentoval neúspěch favorita Petr Antoníček, jenž měl celý turnaj na starost a dodal: „Prvenství Moravy bylo zasloužené.“

Turnaj fotbalových rozhodčích měl tentokrát jednu premiéru. Pozvání do týmu složeného z členů Výkonného výboru OFS, partnerů a novinářů přijal i PROSTĚJOVSKÝ Večerník. V původní nominaci figurovalo šest členů redakce, nakonec se aktivně zúčastnili pouze čtyři. Přispěli však k úvodní výsledkové bombě, když porazili obhájce – výběr krajských rozhodčích. Nalomili tak až přehnané sebevědomí tohoto výběru, jenž nakonec obsadil až předposlední pozici.

Od prvních dotyků s míčem bylo jasné, že celek Moravy jde tentokrát za prvenstvím. V prvním duelu si Morava poradila se žlutými Ligáči a už ji nikdo nezastavil. Právě ligoví rozhodčí přezdívající se Brazilci z Hané se po úvodní porážce oklepali a došli si suverénním krokem pro zaslouženou druhou příčku.

Boj o zbývající medaili byl hodně dramatický. Rozhodovalo se až v posledním utkání, ve kterém se team VV, partnerů a novinářů rozešel smírně s do té doby bezbodovými sudími z okresu. Tento výsledek stačil největšímu outsiderovi ke konečné třetí příčce, což bylo největším překvapením turnaje.

Celkově v kostelecké hale panovala uvolněná atmosféra. Vložené dovednostní soutěže i bohatá tombola přispěly k dobré náladě všech přítomných. Ta se posléze přenesla i na závěrečný raut do Restaurace U Hudečků.

„Letos jsem byl poprvé pověřen vedením celé organizace. Je to tradiční turnaj na počest legendárního rozhodčího Milana Bartoška, kterého jsem bohužel neměl možnost osobně poznat. Z mé strany spokojenost, rozdělili jsme si úkoly a fungovalo to. Z ohlasů mohu soudit, že se to líbilo i účastníkům,“ hodnotil Petr Antoníček, jenž hrál za ligový výběr a doplnil k výsledkům: „Morava byla nejlepší. Z našeho pohledu je druhé místo super. K výkonu obhájců titulu se nemá cenu moc vyjadřovat... Ono není těžké jednou vyhrát, ale kvalitu potvrdí až opakovaná výkonnost.“

Partneři 23. ročníku Memoriálu Milana Bartoška:

RESTAURACE U HUDEČKŮ, RESTAURACE PROSTĚJOVSKÝ ŠNYT, OFS PROSTĚJOV, PROSTĚJOVSKÝ VEČERNÍK, OL KFS, PETR MÚDRÝ – CHLADÍCÍ A MRAZÍCÍ ZAŘÍZENÍ, ORTOPEDICKÁ AMBULANCE MUDr. HOFEREK, MUDr. MACHÁČEK.

VÝSLEDKOVÝ SERVIS MEMORIÁL MILANA BARTOŠKA 2016

1. Rozhodčí ŘK Morava 12 bodů/skóre 18:0 (- Ligový výběr 2:0,- VV+partneři 3:0,- KFS 8:0,- OFS 5:0). 2. Ligový výběr – Brazilci z Hané 9/10:5 (- VV+partneři 4:1,- KFS 4:1,- OFS 2:1). 3. VV+partneři, novináři 4/4:8 (- KFS 2:0,- OFS 1:1). 4. Výběr KFS 3/5:14 (- OFS 4:0). 5. Výběr OFS 1/2:12.

NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ:

TOMÁŠ ŘEZNÍČEK (Rozhodčí ŘK Morava)

NEJLEPŠÍ STŘELEC:

RADEK BĚHAL (Rozhodčí ŘK Morava)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...