Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 3.10.2024
svátek slaví Bohumil,
zítra František
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V mrazivém středečním podvečeru odehráli na umělé trávě ve Vyškově první přípravné utkání fotbalisté Prostějova. Stejně jako v létě změřilo eskáčko síly s jihlavskými juniory a tentokrát se oba soupeři rozešli smírně 1:1.

1.SK Prostějov - FC Vysočina Jihlava U21 1:1 (1:1)
Branka PV: 10. Kroupa z penalty.
Sestava Prostějova - 1. poločas: Neoral - Hirsch, Sus, Pančochář, Hýbl - Skwarczek, Čtvrtníček, Fládr, Hladík - Píchal, Kroupa. 2. poločas: Kofroň - Machálek, Sus, Machynek, Hýbl - Langer, Petržela, Zapletal, Nekuda - Schmidt, Sečkář.
Úvod zápasu vyšel svěřencům trenérského triumvariátu Jura, Aleksijevič, Popelka náramně. Po vydařeném průniku jihlavská obrana faulovala Fládra, zákrok sudí ohodnotil jako penaltový. Zkušený exekutor Kroupa pokutový kop s přehledem proměnil - 1:0. Brzy ovšem bylo vyrovnáno. Už za dalších sedm minut po zbytečně ztraceném odraženém míči střelou z dobrých dvaceti metrů mladíci z Vysočiny srovnali krok. Ještě v prvním poločase se výživnou střelou připomenul Fládr.
Také po změně stran mohli oba soupeři přidat po brance, gólmani jim v tom ovšem zabránili. Nejprve Nekudovu vyloženou šanci zmařil včasným vyběhnutím jihlavský brankář, v samotném závěru dostali i junioři šanci kopat pokutový kop. Penaltu v 90. minutě však Kofroň chytil.
Podrobnější reportáž najdetev tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 16. ledna.
A příprava na záchranářské boje 1.SK Prostějov pokračuje dál. Zatímco středeční utkání se na umělém povrchu ve Vyškově odehrálo za umělého osvětlení, druhý duel s Přerovem má v sobotu výkop hodinu před polednem.
Ani Přerov přitom není pro eskáčko neznámým soupeřem, poslední kontakt se datuje z počátku března loňského roku, kdy v předposledním přípravném utkání na jarní vítěznou sezónu vyhrál favorit 3:1 góly Nekudy, Suse a navrátilce Tomáše Machálka. Perličkou je fakt, že Přerov v té době vedl jeden z nynějších trenérů Petar Aleksijević. Viktorce se podzimní sezóna v Moravskoslezské divizi E rovněž úplně nevyvedla, figuruje v silném středu tabulky, ambice míval tento tým ale vyšší.

DALŠÍ PLÁN ZIMNÍCH PŘÍPRAVNÝCH UTKÁNÍ

14. 1. 2017 11:00 1.SK Prostějov – 1.FC Viktorie Přerov (UT Vyškov)
18. 1. 2017 17:00 SK Spartak Hulín – 1.SK Prostějov
21. 1. 2017 11:00 AFC Nové Mesto nad Váhom – 1.SK Prostějov
25. 1. 2017 11:00 FC Hradec Králové – 1.SK Prostějov
28. 1. 2017 16:00 FC Olympia Hradec Králové - 1.SK Prostějov (UT Ústí nad Orlicí)
4. 2. 2017 12:00 MFK Skalica – 1.SK Prostějov
11. 2. 2017 FC Hlučín – 1.SK Prostějov
16. 2. 2017 18:00 SK HS Kroměříž - 1.SK Prostějov
25. 2. 2017 14:00 FK Blansko - 1.SK Prostějov

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...