Příjemnou noc, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Fotbal má výsadní postavení. V pořadí druhý Adventní koncert pořádal Olomoucký krajský fotbalový svaz (Ol KFS ) v BEA centru Moravské Univerzity. A byla to velká sláva. V sále se tísnilo na pět set fotbalových činovníků všech úrovní. Od správců hřišť ze čtvrté třídy až po osobnosti působící v ligových soutěžích. „Akci děláme proto, abychom poděkovali funkcionářům pracujícím na té nejnižší úrovni. V minulosti jim nikdy nikdo neděkoval, přitom obětují fotbalu všechen svůj volný čas,“ objasnil záměr Stanislav Kaláb, předseda Olomouckého Krajského fotbalového svazu.

Oficiální program sice odstartoval krátce po devatenácté hodině, přičemž všemu předcházela významná událost, která se dotkla padesáti zasloužilých funkcionářů z celého kraje. Z každého z pěti okresů bylo nominováno deset oceněných. Osobně jim ceny předávali náměstek hejtmana Olomouckého kraje František Jura, předseda Řídící komise fotbalu FAČR pro Moravu Pavel Blaha, předseda KFS Vysočina Mirek Vrzáček a náměstek primátorky statutárního města Prostějov Pavel Smetana.

Z Prostějovska byli vybráni František Hýbl, Pavel Duda, Antonín Vybíhal, František Prášil, Jiří Grepl, Zdeněk Náhlík, Antonín Lázna, Josef Baroš, Ladislav Kluka a Jiří Kresta. „Myšlenka takové akce je hrozně fajn. Chtěli jsme něco podobného dělat v rámci okresu, ale myslím, že takhle je to lepší. Sjedou se sem lidé z celého kraje, kteří se znají jen ze hřiště. Popovídají si, je to úplně o něčem jiném,“ chválil Milan Elfmark, předseda OFS Prostějov. „Výběr oceněných z našeho svazu byl na klubech. My jsme vyhodnotili jejich nominace a schválili výše uvedenou desítku,“ dodal.

Celkově měl večer noblesní úroveň, o čemž svědčí osobní účast hejtmana Olomouckého kraje Ota Košty, faráře poutního kostela v Dubu nad Moravou Jana Korneka nebo přednosty Hemato-onkologické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc Tomáše Papajíka. „Velmi si cením spolupráce s Josefem Tesaříkem, ředitelem BEA centra, jenž nám vyšel ve všem vstříc. Hejtman Oto Košta má k fotbalu velmi blízko, byl lékařem olomoucké Sigmy. Adventu požehnal Otec Jan Kornek a celkově si myslím, že byl program povedený,“ hodnotil Stanislav Kaláb. Právě Hemato-onkologické klinice byl věnován i charitativní šek v hodnotě dvaceti tisíc korun. V průběhu večera pak došlo i ke křtu fotbalového kalendáře, kterého se ujali hejtman Oto Košta a legendární trenér Petr Uličný.

Zajímavá byla i volba moderátora celého večera. Mikrofonu se chopil Jiří Kubíček, někdejší dlouholetý šéf olomoucké Sigmy a také milovník kultury. Na pódium postupně uvedl sólisty Moravského divadla a také hudební skupinu v čele s nestárnoucím Jaroslavem Wykrentem. „Opera, balet nebo smyčcové kvarteto se musely líbit. Hezký koncert na závěr předvedl i Jaroslav Wykrent s doprovodnou skupinou,“ pochvaloval si Kaláb. „Kulturní program byl věnován především manželkám přítomných. Jirku Kubíčka znám tolik let a je jeden z mála lidí, co něco ve fotbale dokázali. Podobných lidí moc nemáme. Navíc rozumí hudbě a dokáže něco nabídnout, mám ho rád!“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...