Příjemnou noc, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Před úvodním výkopem stávajícího ročníku krajského přeboru byl kralický trenér Ivo Gottwald nesmírně opatrný ve vyhlašování konkrétních cílů a úvodní kola mu dala za pravdu. Prakticky až do poloviny září se jeho svěřenci výsledkově trápili, z úvodních šesti duelů zvládli bodově jen ten na půdě Želatovic a topili se na chvostu tabulky...

Nebyl to tehdy ani trochu příjemný pohled pro fanoušky regionální kopané, oba okresní účastníci se totiž nacházeli mezi nejhoršími, a kdyby v tu chvíli končila sezóna, zřejmě by je potkal sešup do I.A třídy Olomouckého KFS.

Teprve pak, po vítězném mači v Holici na půdě tamějšího „béčka“ se křivka změnila a nastal obrat k lepšímu. Déle než měsíc to trvalo, než začalo mužstvo častěji sbírat body. Právě toto období tak možná chyběli v předsezónním čase k tomu, aby si drobně pozměněné mužstvo na sebe zvyklo.

Ano, zásadních odchodů během letní přestávky příliš nebylo, patří mezi ně prakticky jen Jakub Gottwald a Jaroslav Lehký, avšak místo nich přišli samí mladíci, výjimkou jsou jen Pavel Valtr a Josef Cibulka, jehož ovšem prakticky ihned přibrzdilo zranění. A právě i marodka se projevila, takže se sestava stále měnila a hledalo se její optimální složení.

První vzepětí tedy přišlo v polovině září po výhrách nad zmíněným 1.HFK „B“ a Dolany, blízko bylo i ke třem bodům z Kojetína, avšak nakonec přibyl do tabulky jediný. A mohlo být ještě hůře, po skončení penalt byl totiž vyloučen David Krejčí a jedna z hlavních opor mužstva přišla o zbytek podzimní části. Tento moment mohl mít pro celý mančaft fatální důsledky, jenže nestalo se a naopak vzešlo nové jméno, na něž bylo spolehnutí - z Určic přivedený Petr Števula.

Mladý gólman zatím ve vyšších soutěžích příliš šancí nedostal, ale při angažmá v Lipové o sobě dal vědět, načež nabídnuté šance v krajském přeboru také nepohrdl. Při pohledu na výsledky je patrné, že si vedl obdobně úspěšně jako jeho kolega, a nebýt debaklu 1:6 v Ústí, měl by i lepší čísla. Ve zbylých pěti duelech totiž inkasoval jen čtyřikrát, dvakrát se zaskvěl čistým kontem a vychytal všechny tři penaltové rozstřely, které se od jeho nástupu konaly. Právě závěr úvodní části sezóny se tak Kralickým vydařil po výsledkové stránce na výbornou, rozlosování přitom tak optimistické nebylo. Jenže se podařilo překvapit dvěma body proti Velkým Losinám, vzápětí výsledkem 1:0 na pokutové kopy vyloupit Určice, naplno zdolat doma Medlov a na závěr brát dvoubodové vítězství rovněž ve Chválkovicích.

Současný pohled na tabulku tak již nevzbuzuje tíseň, úzkost a deprese. Dobojováno sice ještě není a zrovna v této sezóně bude „padat“ větší počet celků, avšak na poslední Kojetín mají Kralice už osm bodů k dobru, na předposlední Určice bodů pět. Podle nynějšího stavu ve vyšších soutěžích by mohli být na jaře ve hře právě tito dva Černí Petrové a horší bilanci než Kralice má i další kvarteto týmů. Ani při pohledu na skóre to v útoku není žádná sláva, leč tak tomu bylo i v posledních letech. Podstatné jsou body a ty se hráčům daří získávat.

Udrží-li si tedy ve zbytku ročníku svůj standard, mohli by minimálně střed pořadí udržet, bude-li se jim dařit ještě víc, není vyloučen ani jejich posun do horní poloviny. A třeba i na páté místo, vždyť Medlov má jen o tři body víc...

KOMPLETNÍ ROZBOR KRALICKÉHO PODZIMU VČETNĚ ROZHOVORU S HRÁČI, STATISTIKAMI A INTERWIEV S TRENÉREM NAJDETE V AKTUÁLNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ! 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...