Příjemnou noc, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Právě skončená podzimní část fotbalových soutěží se dá z pohledu prostějovského regionu hodnotit rozdílně. V několika případech se může oslavovat a v poklidu přezimovat. V dalších ale zase musí zvonit alarm hodně nahlas. Velký problém mají oba zástupci v krajském přeboru, ze kterého mohou sestupovat i tři týmy. Situace Kralic a zvláště Určic není vůbec optimální. V táboře nedávného účastníka divize se sestupové ohrožení rýsuje v reálných konturách. Jen třináct nasbíraných bodů a předposlední pozice značí momentálně pád o soutěž níže. Kraličtí jsou na tom o něco lépe, ale devatenáctibodový zisk také není bůhvíjaký počin. Pro Kralice však hovoří dlouholeté zkušenosti se záchranářskými boji, což by mělo být jejich jarní výhodou.

V I.A třídě je situace ohledně možného sestupu mnohem příznivější. Pohled na tabulku sice značí, že by měla mít na jaře velké potíže Konice, ale vzhledem k zázemí a kvalitě kádru se to nezdá pravděpodobné. Koničtí by měli bez problémů hrozbě uniknout. Obdobně je na tom i Plumlov s Mostkovicemi. Oba celky střídají dobré a špatné výkony, ale zkušenosti a týmový duch oba výběry zachrání bez větších komplikací. Zbývající dvojice Čechovice a Lipová se naopak rve o nejvyšší příčky. Zvláště Čechovičtí živí postupový sen již na dvě desetiletí. A letos to vypadá, že by to mohlo konečně vyjít, i když takhle rozjetých sezón už v Čechovicích bylo... Parta z Lipové je úplně jiný případ. Už v loňském roce mohli borci z hor celou soutěž vyhrát, ale nakonec jim malinkatý kousek chyběl. Čeřit vodu na špici budou asi až do konce, ale postup se jich týkat nebude.

V I.B třídách má Prostějovsko hodně radosti i starosti. Nejvíce se smějí v Kostelci na Hané, jednoznačné vedení a komplimenty ze strany soupeřů pasují tým na jednoznačného postupového kandidáta. Velmi milým zjevem jsou i Němčice ve druhé skupině. Nažhavený nováček vlétl do ročníku stylem uragánu a dlouho celou tabulku vedl. Postupně přišly ztráty, přesto mají Němčičtí velmi dobrou výchozí pozici před jarními odvetami. Třetím velmi spokojeným táborem musejí být Protivanovští. Dlouhodobá koncepční práce se vyplácí, svěřenci trenéra Pospíšila baví pohledným fotbalem a okupují nejvyšší příčky. Relativní pohoda může vládnout i v Jesenci. Ostřílený kádr se pohybuje v horní polovině tabulky a dokáže zaskočit každého protivníka, zatímco ty pod sebou pravidelně poráží.

Mnohem větší grupou jsou bohužel celky v ohrožení. Zvláště akutní situace je ve skupině B, kde okupují poslední tři pozice reprezentanti regionu. Velmi špatná se jeví situace Nezamyslic, které v jarní části zachrání asi jen zázrak. Obdobně špatně jsou na tom i Pivínští. Jejich postavení je překvapující, protože loni s prakticky stejným kádrem celou soutěž vedli... Absolutně nečekaným adeptem sestupu jsou pak Vrchoslavice. Mužstvo, které není zvyklé hrát dole, by mohlo mít závažné potíže. Ve druhé grupě jsou dole podle předpokladů Smržice a Hvozd. Nováček ze Smržic doplácel na nezkušenost, ale postupně se herně zvedl a dvěma závěrečnými výhrami si výrazně pomohl. To Hvozdečtí měli přesně opačnou sinusoidu. Dobrý vstup vystřídala výsledková mizérie v závěru podzimu.

Při nejčernějším scénáři by se tak mohlo stát, že by do okresního přeboru sestoupily hned tři regionální týmy, což by nepřivítali ani účastníci nejvyšší soutěže OFS. Stejný počet týmů by totiž musel okres opustit. Vzhledem k vyrovnanosti nejvyšší okresní soutěže se tak sestupové obavy týkají hned celé sedmičky týmů. Co se týká postupu, je těžké odhadovat, kdo by nakonec chtěl hrát v kraji. Loni to bylo nabídnuto několika klubům, ale kývly až šesté Smržice... Na jaře tak bude rozhodně o co hrát a vývoj všech soutěží bude rozhodně zajímavý.

V AKTUÁLNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ VEČERNÍKU NAJDETE PODROBNÉ OHLÉDNUTÍ ZA MLÁDEŽNICKÝMI SOUTĚŽEMI VČETNĚ TABULEK A POŘADÍ KANONÝRŮ.  

Krajský přebor Olomouckého KFS: Závěr dává naději

S velkou výzvou se v ročníku 2016/2017 musí vypořádat všichni účastníci krajského přeboru. Vedení svazu totiž rozhodlo o zúžení soutěže o dvě mužstva, sestup tak v závěru jara potká minimálně tři kluby, vše mají v rukou celky v divizi a výš. Daný je zatím pouze jeden sestupující, a sice Mohelnice „B“, když tento celek ročník ani neodstartoval a po rozlosování odstoupil bez boje.

Po polovině soutěže platí, že v čele se utrhlo kvarteto Ústí u Hranic, Velké Losiny, Zábřeh na Moravě a Šternberk, které si to v jarních kolech rozdá o postup. Zbývající účastníci tvoří relativně kompaktní peloton. Mírný náskok si ještě udržují Medlov, Lutín a Dolany na pátém až sedmém místě, které se srovnaly na dvaadvaceti bodech, poté následuje vyrovnaná šestice od šestnácti do devatenácti bodů. V tomto půltuctu se nacházejí také Kralice na Hané. Naopak druhý regionální zástupce mužstvo Určic je se třinácti body až předposlední, horší bilanci už má pouze Kojetín, který vybojoval ještě o dva body méně.

Ani s Kralicemi to až do poloviny září nevypadalo nijak růžově. Úvodní dvě pětiny podzimu byly výsledkově tristní a od nuly zachraňovala jen výhra 1:0 v Želatovicích, teprve výhrou 3:1 v Holici se začalo dařit. Vydařil se hlavně úplný závěr, když poslední čtyři kola přinesla samá vítězství, tři po penaltách a jedno po devadesáti minutách, což dává v součtu devatenáct bodů a devátou pozici.

Rovněž v případě Určic platilo, že teprve s přibývajícími zápasy rostla spokojenost. Také toto mužstvo potřebovalo čas na sehrání a získání nových zkušeností, pozitivně se projevil i příchod bývalého ligového trenéra Miloslava Machálka do role poradce. Velice důležitá byla výhra v pátém kole nad Kojetínem, výsledek zůstal v platnosti i přes šest střídání domácích, další výhra přišla v devátém kole nad Hněvotínem. A v závěru se podařilo bodovat třikrát v řadě, vytěžit z této série šest bodů a téměř zdvojnásobit svůj celkový bodový přísun. Pro zbytek ročníku tak není nic ztraceno a po dalších dvou výhrách může nastat další posun vzhůru.
SMOOS KRAJSKÝ PŘEBOR OLOMOUCKÉHO KFS

1.         TJ Sokol Ústí  15        13        0          2          46:20   38        1          0

2.         TJ Sokol Lázně Velké Losiny            15        11        0          4          28:12   34        1          2

3.         SK SULKO Zábřeh   15        12        0          3          30:17   34        2          0

4.         FK Šternberk  15        11        0          4          34:18   33        1          1

5.         TJ Medlov      15        7          0          8          30:17   22        0          1

6.         TJ Sigma Lutín           15        7          0          8          29:24   22        1          2

7.         FC Dolany      14        7          0          7          25:26   22        0          1

8.         1.HFK Olomouc B     15        6          0          9          26:28   19        0          1

9.         FC Kralice na Hané 15        7          0          8          19:23   19        3          1

10.       FC Želatovice 15        7          0          8          24:25   18        3          0

11.       FC Hněvotín   15        6          0          9          27:31   18        0          0

12.       SK Chválkovice         15        5          0          10        15:27   17        0          2

13.       TJ Jiskra Rapotín        15        5          0          10        20:43   16        0          1

14.       TJ Sokol Určice        15        4          0          11        19:40   13        1          2

15.       FC Slavoj Kojetín-Koválovice          15        4          0          11        17:38   11        2          1

Nejlepší střelci soutěže:

13 – Lubomír Maléř (Ústí), 11 – Antonín Jakeš (Zábřeh), 9 – Petr Zifčák (Šternberk), Matěj Šinogl (Velké Losiny), Tomáš Los (Lutín), 8 – mj. Radim Vaněk (Určice).

I.A třída Olomouckého KFS, skupina „B“: Všeobecná spokojenost

Hned kvintet zástupců Prostějovska nastoupil do letošního soutěžního ročníku skupiny B v I.A třídě. Nejvyšší ambice měla trojice Lipová, Konice a mohutně posílené Čechovice. S cílem hrát klidný střed šly do sezóny výběry Mostkovic a Plumlova.

Realita až na jedinou výjimku potvrdila výše zmíněné papírové prognózy. Nejlépe vyšel vstup do sezóny Čechovicím. Od samého počátku se tým vedený Evženem Kučerou usadil v čele tabulky a díval se konkurenci shora. S postupujícím časem však začali Čechovičtí ztrácet remízami a v závěru přišly i první porážky. Průběžná čtvrtá příčka jen s dvoubodovým odstupem na vedoucí Opatovice však dává solidní šance před jarní částí.

Stabilním týmem nejužší špičky je v posledních letech Lipová a svou úroveň potvrdila i na podzim. Velezkušený kádr se sice nevyhnul dílčím zaváháním, ale nakonec parta okolo hrajícího kouče Pavla Růžičky vyválčila uspokojující třetí příčku, stejně jako Čechovičtí ztrácí i Lipová na první příčku pouhé dva bodíky.

Třetím do party, která míchá postupovými kartami, měla být Konice. Na úvod zvládnutý penaltový rozstřel v Lipové ambice potvrdil. Následná série smolných porážek, kdy sice Koničtí herně soupeře přehrávali, ale byli na štíru s produktivitou, srazila Sokol až na samé dno tabulky. V kritické situaci pak sice některé duely zvládli, ale poslední dvě porážky s okresními rivaly Plumlovem a Lipovou nedávají rozhodně záruku klidného zimního spánku.

Samostatnou kapitolou jsou Mostkovice. Vhodně doplněný hráčský kádr vletěl do sezóny stylem uragánu. Historický úspěch v podobě průběžné první příčky však jakoby svěřence Jiřího Kamenova uspokojil. Závěr podzimu byl přímo tragický, porážka střídala porážku a průběžná osmá příčka je v tomto kontextu určitým zklamáním.

Na stejné dvacetibodové kótě jako přehradní rival přezimuje i Plumlov. Jeho výsledky však měly zcela odlišnou sinusoidu. Po strastiplném začátku se parta trenéra Petra Kišky musela drápat postupně do klidnějších vod. Konečný zisk je určitě vzhledem k předsezónním cílům solidním základem do jarních odvet.
FGP studio I.A třída Olomouckého KFS, skupina „B“

1.         FKM Opatovice-Všechovice 14        11        0          3          28:16   31        2          0

2.         FK Brodek u Přerova 14        10        0          4          40:25   30        0          0

3.         SK Lipová     14        9          0          5          35:17   29        1          3

4.         TJ Sokol Čechovice  14        11        0          3          30:19   29        5          1

5.         TJ Sokol Bělotín         14        8          0          6          39:26   24        0          0

6.         SK Náměšť na Hané  14        8          0          6          37:34   24        1          1

7.         Tatran Všechovice      14        7          0          7          39:38   20        1          0

8.         TJ Sokol Mostkovice            14        7          0          7          25:30   20        1          0

9.         TJ Sokol Plumlov     14        6          0          8          20:30   20        1          3

10.       TJ Sokol Slavonín      14        6          0          8          22:28   19        0          1

11.       Sokol Konice 14        5          0          9          36:34   15        2          2

12.       FC Beňov       14        4          0          10        27:32   15        1          4

13.       SK Slatinice    14        4          0          10        20:50   12        1          1

14.       FK Spartak Lipník nad Bečvou         14        2          0          12        15:34   6          1          1

Nejlepší střelci soutěže:

14 - Robert Pecha (Bělotín), Bohuslav Hejč (Brodek u Př.), 12 - Zdeněk Merta (Všechovice), 11 - Vojtěch Šoupal (Náměšť), Marek Lhotský (Bělotín), 9 - Daniel Navrátil (Beňov), Martin Liška (Lipová), 8 - Luděk Jahl, Adam Pospíšil (oba Čechovice), Roman Kamený   (Konice), Jiří Kamenov (Mostkovice). 

I.B třída, Olomouckého KFS skupina „A“: Svěží vánek z Němčic

Tak dlouho čekali fotbalisté Němčic na návrat do krajských soutěží, až vlétli do skupiny „A“ I.B třídy jako uragán. Úřadující šampion okresního přeboru prošel úvodními devíti bitvami bez porážky, když za toto období ztratil pouze dva body za penaltové výhry v Kojetíně a Přerově, teprve pak padl v Dubu. Druhá porážka přišla až v úvodní jarní předehrávce na trávníku Želatovic a po podzimní části se tak tým z jižní části okresu drží na druhé pozici jen o skóre za Dubem nad Moravou. „Spokojen jsem já i kluci, podzim musíme hodnotit kladně a před sezónou bychom takovému výsledku nevěřili. Když jsme postoupili, tak jsme se chtěli hlavně zachránit a ideálně pohybovat ve středu tabulky, jsem tedy velice šťastný za to, kde jsme a kolik máme bodů. Jsem rád, že jde němčický fotbal nahoru, zásluhu na tom mají všichni členové ‚áčka‘ i ‚béčka‘,“ radoval se hlavní a v jednu chvíli i lehce hrající kouč Radovan Novotný. Dobře si uvědomuje, že v některých zápasech mělo jeho mužstvo i trochu štěstí a jako příklad uvedl střetnutí na půdě přerovské Viktorie, naopak v bitvě s vedoucím Dubem takový moment scházel. „Hráli jsme, ale nedali tutovky. A proti Želatovicím jsme věděli, že Dub klopýtl, a chtěli jsme získat nějaký bod, jenže nestalo se. Velká škoda, že jsme si neudrželi nějaký náskok na čele, jaro ještě bude hodně těžké. Nesmíme usnout na vavřínech, a proto nastanou i nějaké změny,“ předeslal.

Zbývající regionální kvarteto se srovnalo až v dolní polovině tabulky. Nejlépe z nich jsou na tom zatím deváté Klenovice. Z prvních pěti duelů sice uzmuly jen čtyři body, avšak poté čtyřikrát v řadě zvítězily a po stejně masivní sérii porážek jim pomohla závěrečná výhra nad Tovačovem, která se zrodila až v posledních pěti minutách hrací doby.

A zbylé trio? To okupuje poslední tři pozice. Vrchoslavice jsou dvanácté, Pivín třináctý a Nezamyslice čtrnácté. Vrchoslavice sice dobře začaly a i díky drtivé výhře 7:2 nad Horními Moštěnicemi měly po třech kolech na kontě šest bodů, pak se jim ovšem přestalo dařit v koncovce a až do půli října už zdolaly jen Tovačov 4:2. Došlo tak na výměnu trenéra, když Jaroslava Škrkánka nahradil Miroslav Panáček, tento tah přispěl k dalším šesti bodům ze tří po sobě jdoucích duelů včetně vítězství 5:1 v Pivíně. Na závěr ale Sokol opět padl 0:1 s Troubkami.

Velké zklamání přinesla úvodní část sezóny v Pivíně. Jednomu z čelních týmů uplynulého ročníku se částečně rozpadla sestava a ani příchod exdruholigového Martina Svozila nemohl vše zachránit. Pouhé dvě výhry v řádné hrací době a celkem deset bodů značí velké starosti do příštího kalendářního roku. „Myslel jsem si, že uhrajeme více bodů, když si ale promítnu zpátky, co nás na podzim potkalo, tak jsem něco takového během své kariéry ještě nezažil. Počítal jsem, že v létě zůstane Valtr se Špačkem, pro zranění skončil Filka, ve druhém kole se zranil také Martin Sedlák, vypadl nám gólman, po druhém kole se urazil útočník Makoš,“ popisoval podzimní strasti Jaroslav Svozil, lodivod „Turků“. Na řadu tak přišlo látání sestavy staršími nebo nedoléčenými hráči, což platilo pro Viktora Švédu, Romana Nakládala, Vladimíra Krče a vlastně i Martina Svozila, který trochu uspíšil svůj návrat na trávníky. „Přesto si ale myslím, že jsme mohli bodů uhrát víc. S Vrchoslavicemi a Troubkami jsme vybouchli, jindy nám ale nepřálo štěstí,“ domnívá se Svozil, jenž nyní vyhlašuje konkurz na pivínského útočníka.

Se ziskem sedmi bodů za jednu normální výhru, jednu na penalty a dvě porážky v rozstřelu uzavírají pořadí Nezamyslice. U tohoto týmu bylo v létě dlouho nejasné, jestli se dobrovolně nevydá zpátky do okresu, tudíž nebylo až takovým překvapením, že se Haná dlouho a výrazně trápila. První výhra přišla až v desátém kole po remíze 0:0 a následných pokutových kopech v Pivíně, hned týden nato přibyl další bod s Vrchoslavicemi a kapičku optimismu dodala ještě výhra 4:2 v posledním kole úvodní poloviny proti Troubkám. Zatímco tedy prvních devět kol přineslo jediný bod, tak závěrečná pětice soubojů přinesla šestibodový zisk.
Král sportovní trávníky I.B třída Olomouckého KFS, skupina „A“

1.         TJ sokol Dub nad Moravou   14        11        0          3          35:14   33        0          0

2.         FK Němčice nad Hanou      14        12        0          2          30:17   33        3          0

3.         TJ Sokol Újezdec       14        10        0          4          36:20   29        2          1

4.         FC Želatovice „B“     14        10        0          4          32:19   29        1          0

5.         TJ Sokol Ústí „B“      14        8          0          6          30:26   25        1          2

6.         FC Slavoj Kojetín-Koválovice „B“   14        8          0          6          29:29   22        3          1

7.         TJ Sokol Horní Moštěnice     14        7          0          7          28:28   22        1          2

8.         1.FC Viktorie Přerov „B“      14        5          0          9          25:28   18        1          4

9.         TJ Sokol Tovačov       14        6          0          8          23:30   18        1          1

10.       TJ Sokol Klenovice na Hané           14        6          0          8          21:25   17        2          1

11.       FK Troubky    14        5          0          9          23:34   16        1          2

12.       TJ Sokol Vrchoslavice         14        5          0          9          27:30   15        1          1

13.       TJ Sokol Pivín          14        3          0          11        24:36   10        1          2

14.       TJ Haná Nezamyslice          14        2          0          12        16:43   7          1          2

Nejlepší střelci soutěže:

12 – Tomáš Fikr (Újezdec), 11 – Jan Horák (Němčice nad Hanou), Josef Kašpárek (Želatovice „B“), 10 – Tomáš Hradil (Vrchoslavice), 9 – Petr Kolečkář (Němčice nad Hanou), Josef Šálek (Dub nad Moravou).

I.B třída, Olomouckého KFS, skupina „B“: Kostelecká sólo jízda

Na severnější ze skupin I.B třídy se kouká fanouškům regionálních mužstev o poznání lépe. Trio Kostelec na Hané, Protivanov a Jesenec se nachází mezi nejlepší čtyřkou, díky vydařenému závěru si výrazně polepšily také Smržice. Naopak Hvozd se propadá a stejně jako v předešlých sezónách na něj čeká boj o záchranu.

Aktuálnímu pořadí de facto vévodí „nováček“, neboť v případě fotbalistů Kostelce platilo, že předešlé ročníky sváděli líté boje v „A“ skupině. Přechod do „olomoucké“ grupy jim společně s úpravami kádru svědčil, dokládá to nejlepší útok, nejpevnější obrana, nejvyšší počet vítězství a suverénně nejbohatší sbírka bodů. Mužstvo se mohlo spolehnout na špičkového gólmana Jana Vítka, který pětkrát udržel čisté konto, v útoku se pak činil zejména David Preisler se sedmnácti zásahy nejlepší kanonýr soutěže.

Na záda dýchá Kosteleckým nejvíce dobře sehrané a dlouhé roky po kupě držené mužstvo Protivanova, které se rovněž mohlo v drtivé většině případů spolehnout na údernou ofenzivní sílu podpořenou navíc velice pevnou defenzivou. Za zmínku stojí dvanáct branek stále ještě benjamínka Ondreje Milara a deset tref Marka Grmely. Nebýt ztraceného vedení 2:1 nad Velkou Bystřicí a lehkého domácího zaváhání s Libinou, mohla být jeho ztráta nižší než šestibodová.

Třetí pozice patří se stejným bodovým ziskem Nemilanům, které zatím berou buď vše, nebo nic, dva body zpět jsou hráči Jesence. V první polovině podzimu tento tým pravidelně vítězil doma a prohrával venku, změnu přinesl teprve říjen a v něm výhra v Libivé, kterou poté v listopadu napodobily tři body z Libiny a dva ze Zvoli. Jeho zápasy končily maximálně o dva góly, výjimky představují pouze domácí výhry 5:1 nad Zvolí, 5:2 nad Doloplazy a prohra 3:6 v Nemilanech.

Nováček ze Smržic se díky první jarní předehrávce přeci jen vměstnal do elitní desítky. Sezónu sice začal třemi body z Nemilan, pak však pětkrát za sebou nebodoval a zlepšení přišlo teprve v sedmém kole po zdolání Libiny v poměru 3:0. Poté už byl tým Petra Gottwalda doma téměř stoprocentní a zlepšení korunoval výhrami 5:0 nad Hvozdem a 2:0 nad Nemilany.

Výtečný úvod, mizerný závěr, takový scénář platil v případě Hvozdu. Tým ze severu Prostějovska ztratil v úvodních třech kolech pouze bod, když porazil Libinu, Zvoli i Velkou Bystřici, dokázal přivézt i bod ze silného Jesence. Pak už uspěl pouze proti Nemilanům, které doma zdolal v závěru září 1:0, následně prohrál zbývajících šest podzimních soubojů a při skóre 4:22 z nich nebral ani bod. Ve výsledku je tak předposlední o skóre před Libivou, na druhou stranu však ztrácí jen bod na Zvoli a tři na Smržice s Libinou.
Clean4you I.B třída Olomouckého KFS, skupina „B“

1.         FC Kostelec na Hané           14        12        0          2          44:15   36        1          1

2.         SK Protivanov          14        11        0          3          42:17   30        4          1

3.         FK Nemilany  14        10        0          4          37:21   30        0          0

4.         SK Jesenec    14        9          0          5          34:25   28        2          3

5.         TJ Sokol Kožušany    14        7          0          7          36:31   23        0          2

6.         TJ Sokol Troubelice    14        8          0          6          34:31   23        1          0

7.         FK Nové Sady „B“    14        7          0          7          51:35   21        0          0

8.         SK Velká Bystřice     14        8          0          6          29:40   20        4          0

9.         TJ Sokol Doloplazy    14        5          0          9          28:37   16        0          1

10.       TJ Smržice    14        5          0          9          23:29   15        0          0

11.       TJ Libina         14        5          0          9          28:38   15        1          1

12.       TJ SK Zvole   14        3          0          11        24:37   13        0          4

13.       FC Hvozd      14        4          0          10        15:41   12        1          1

14.       Celtic Líbivá   14        4          0          10        28:56   12        0          0

Nejlepší střelci soutěže:

17 – David Preisler (Kostelec na Hané), 15 – Petr Andrýsek (Nové Sady „B“), 13 – Jaroslav Kožela (Libivá), 12 – Ondrej Milar (Protivanov), Jakub Ošťádal (Troubelice), 10 – mj. Marek Grmela (Protivanov).

Okresní přebor PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku: Okysličení nováčky

Elitní mužská v rámci OFS Prostějov doznala před startem nového ročníku výrazné účastnické obměny. Hned trojice nováčků nahradila postupující Němčice se Smržicemi a sestoupivší Držovice. Nejmilejším překvapením se staly Výšovice, které dokonce v úvodu podzimu celou soutěž vedly. Postupně se však boj o čelo zúžil na dvojici nejzkušenějších, a to týmy Haná Prostějov a Horní Štěpánov. Právě zelenobílí přezimují na čele se čtyřbodovým náskokem před mužstevm z cípu regionu. Základem tohoto stavu bylo vzájemné měření sil, ve kterém sice Štěpánov vedl o dvě branky, ale nakonec o jeden gól padl.

Velmi dobrý podzim prožili i borci Určic. Záložní soubor účastníka krajského přeboru těžil z mixu zkušenosti a dravého mládí. O kvalitě mužstva svědčí i skalpy obou vedoucích celků.

Velmi dobře si vedl po letech strádání i Brodek u Prostějova. Trenér Vykopal, zdá se, našel s hráči společnou řeč a výsledkem je nečekaná čtvrtá příčka. Až na páté pozici pak přezimují Vrahovice, které měly před sezónou rozhodně vyšší ambice. Nevyrovnané výkony, především však ztráty s papírovými outsidery tým odsunuly níže, než se čekalo.

Zcela jinou kapitolou jsou již zmíněné Výšovice. Družstvo, které postoupilo až ze třetího místa třetí třídy, se prezentovalo agresivní hrou a také výraznou produktivitou. Dvě rekordní výhry (8:0) a nejlepší střelec soutěže Kristián Koukal jsou toho důkazem. Posledním mužstvem lepšího středu jsou Čechovice. Mladý rezervní výběr se fotbalově mohl měřit s každým. Psychická labilita však zapříčinila některé ostudné porážky a nebýt jich, solidní čtyřiadvacetibodový zisk mohl být ještě hojnější.

Na osmé a deváté pozici přezimují další dva nováčci. Před ročníkem všemi odepisované Ptení a jeho nejbližší rival z Vícova. Právě výsledky Ptenských jsou překvapivé i pro ně samotné. Bojovnost a nasazení však kolikrát převážily fotbalovost soupeřů, kterým chybělo to, co právě Ptenské zdobí - srdíčko! Velmi špatný vstup měli Vícovští, nepřidala jim ani domácí porážka s Ptením. Mužstvo se však postupně rozehrálo a nasbíralo veledůležité body. Jedinou kaňkou je asi postavení v tabulce až za nemilovaným sousedem...

Zklamáním musí být pro všechny otaslavické patrioty postavení jejich týmu. Velmi dobrý rozjezd byl vystřídán několika ostudnými debakly a ponurou náladu nezlepšila ani poslední výhra nad oslabeným Zdětínem. Za očekáváním zůstala i další dvojice. Přemyslovičtí se po vydařeném jaru cítili rozhodně výše, než je průběžná jedenáctá pozice. Obdobné pocity ovládají i „Skaloně“. Mužstvo, které dvě sezóny atakovalo samotnou špici tabulky, se dlouho nemohlo dostat do tempa. Z poslední příčky se odpoutalo až ve druhé polovině podzimu, ale patnáct bodů je pohříchu málo.

Poslední dvě místa, znamenající stoprocentní sestup, zatím patří Olšanům u Prostějova a Zdětínu. Velké překvapení vládne především v Olšanech. Tým s nadstandardním zázemím a podmínkami, relativně i solidním kádrem, zkrátka nefunguje. Pouhých deset bodů na kontě není vůbec dobrým počinem a několikrát odmítnutý sestup se stává realitou. V úplně jiném rozpoložení přezimují ve Zdětíně. Mužstvo je sice poslední, ale vedení si z toho těžkou hlavu nedělá. „To, že jsme poslední, přece neznamená, že jsme špatní lidé,“ pronesl po jedné z porážek Tomáš Kučera, hrající trenér. Přestárlý kádr, absence tréninku a nedostatek hráčů dávají jediný vývod: sestup Zdětín tentokrát nemine!
Přebor PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku OFS Prostějov - II.třída

1.         TJ Haná Prostějov      14        12        0          2          47:19   34        2          0

2.         TJ Horní Štěpánov     14        10        0          4          31:19   30        1          1

3.         TJ Sokol Určice „B“   14        10        0          4          31:23   29        1          0

4.         TJ Sokol Brodek u Prostějova           14        8          0          6          38:27   25        0          1

5.         TJ Sokol Vrahovice    14        7          0          7          32:18   24        1          4

6.         FK Výšovice  14        8          0          6          37:26   24        1          1

7.         TJ Sokol Čechovice „B“        14        9          0          5          36:34   24        3          0

8.         FC Ptení         14        7          0          7          21:37   19        2          0

9.         TJ Sokol Vícov           14        6          0          8          22:22   18        1          1

10.       TJ Sokol Otaslavice    14        5          0          9          36:34   17        0          2

11.       TJ Sokol Přemyslovice           14        6          0          8          26:38   16        2          0

12.       FK Skalka 2011         14        4          0          10        27:32   15        0          3

13.       TJ Sokol Olšany         14        3          0          11        16:39   10        0          1

14.       TJ Sokol Zdětín          14        3          0          11        10:42   9          1          1

Nejlepší střelci soutěže:

17 - Kristián Koukal (Výšovice), 14 - Josef Klváček (Čechovice), 13 - Patrik Gábor (Haná Pv), 12 - Pavel Farný            (Vrahovice), 9 - Radovan Světlík (Haná Pv), Karel Gryc (H. Štěpánov), Jan Typner (Brodek u Pv), 8 - Martin Vogl    (Otaslavice), Radovan Cita (Přemyslovice).

III. třída OFS Prostějov, skupina „A“: Obrození Dobrátek

Hlavním kandidátem postupu měl být Tištín. Tradiční soupeř z Dobromilic přes léto nespal a vhodným doplněním získal nad svým rivalem vrch. Dobromiličtí projeli podzimem doslova jako nůž máslem a prohráli pouze v penaltách na hřišti Brodku. Tištín tak ztrácí na vedoucí pozici jediný bod, když ztratil pouze v duelu s Dobromilicemi. Jarní souboj o prvenství tak proběhne mezi touto dvojicí. Silný střed tabulky tvoří kvarteto Bedihošť s béčky Brodku, Němčic a Otaslavic. O nepopulární post nejhoršího týmu okresu bojuje trio Pavlovice, Želeč a Nezamyslice B.
III. třída OFS Prostějov, skupina A

1.         FC Dobromilice          8          7          0          1          40:7     22        0          1

2.         TJ Sokol Tištín           8          7          0          1          25:6     21        0          0

3.         Sokol Bedihošť          8          5          0          3          30:22   15        0          0

4.         TJ Sokol Brodek u Prostějova „B“    8          5          0          3          29:27   14        2          1

5.         FK Němčice nad Hanou „B“ 8          4          0          4          14:18   12        1          1

6.         TJ Sokol Otaslavice „B“        8          4          0          4          13:23   11        2          1

7.         TJ Pavlovice u Kojetína         8          2          0          6          8:18     5          1          0

8.         TJ Želeč          8          2          0          6          9:32     5          1          0

9.         TJ Haná Nezamyslice „B“     8          0          0          8          12:27   3          0          3

Nejlepší střelci soutěže:

16 - Petr Bross (Bedihošť), Jakub Špaček (Dobromilice), 10 - Jakub Kratochvíl (Tištín), Tomáš Bureš (Dobromilice), 8 - Petr Zbořil (Brodek u Pv), 7 - Adam Buriánek (Němčice), 6 - Petr Klobouk    (Brodek u Pv). 

III. třída OFS Prostějov, skupina „B“: Favorit dominuje

Jasným favoritem a kandidátem postupu byl před startem ročníku AFK Prostějov City 2016. Nově založený klub na pozůstatcích Držovic těžil ze zkušenosti svých hráčů, kteří dlouhá léta váleli o patro výše. V „trojce“ nemá City výkonnostně konkurenci, připravit se o postup může jen samo. Na druhé příčce je překvapivě mostkovická rezerva, která pod sebe dostala i velmi ambiciózní Brodek u Konice. Do boje o druhou příčku se zapojuje i záložní mužstvo Protivanova. Vyrovnanými výkony a výsledky se prezentují Kladky a béčko Plumlova. Trochu za očekáváním jsou výsledky Čech pod Kosířem. S vyššími ambicemi pak vstupovaly do sezóny Přemyslovice „B“ a Biskupice, které zatím zápolí o „Černého Petra“.
III. třída OFS Prostějov, skupina B

1.         AFK Prostějov City 2016      8          8          0          0          32:7     23        1          0

2.         TJ Sokol Mostkovice „B“      8          6          0          2          25:12   18        0          0

3.         TJ Jiskra Brodek u Konice     8          6          0          2          17:9     17        1          0

4.         TJ Sokol Protivanov „B“       8          5          0          3          23:16   16        0          1

5.         TJ Sokol Kladky        8          4          0          4          13:17   11        2          1

6.         TJ Sokol Plumlov „B“            8          3          0          5          15:22   9          1          1

7.         TJ Sokol Čechy pod Kosířem            8          2          0          6          11:27   7          0          1

8.         TJ Sokol Přemyslovice „B“    8          1          0          7          7:20     4          0          1

9.         TJ Biskupice   8          1          0          7          9:22     3          0          0

Nejlepší střelci soutěže:

10 - Petr Zahradníček (Prostějov City), 6 - Patrik Musil (Protivanov), 5 - David Křeček (Kladky), Radek Burget (Brodek u K.), Oldřich Tomášek (Mostkovice).

MSDŽ, skupina B: Ústup z pozic

V ženské divizi se přes léto výrazně obměnilo obsazení. Loňské vítězky z Kostelce na Hané dostaly silnou konkurenci v podobě Nových Sadů, Holešova a Kotvrdovic. Děvčata z Kostelce tak musela po delší době trávit porážky a obsadila až pátou příčku, což je rozhodně za očekáváním. Pět porážek z deseti zápasů, to je bilance, která trenéry každopádně nemůže uspokojovat.

Jiná nálada naopak může panovat v Mostkovicích. Věčný otloukánek, kterého navíc hodně pronásledují dlouhodobé zdravotní absence, se hřeje na průběžné sedmé příčce. Důsledný obranný systém, který Mostkovičanky dodržují, jim přinesl hned tři výhry!

Třetím do party je nováček z AFK Prostějov. Absolutně nezkušená parta teprve začínajících fotbalistek byla hozena do rybníka plného žraloků. Zvláště truchlivá byla téměř třicetibranková porážka v Kostelci. Už jen těsné porážky v závěru podzimu však vlévají do žil trochu optimismu.
MORAVSKOSLEZSKÁ DIVIZE ŽEN, skupina „B“

1.         Holešovské holky       10        9          0          1          85:7     27

2.         FK Nové Sady           10        9          0          1          64:10   27

3.         Sokol Vlkoš    10        9          0          1          49:6     27

4.         Rakovec Kotvrdovice            10        7          0          3          36:19   21

5.         FC Kostelec na Hané           10        5          0          5          56:20   15

6.         FK Mutěnice 10        3          1          6          16:38   10

7.         TJ Sokol Mostkovice            10        3          1          6          5:40     10

8.         Slavoj Velké Pavlovice          10        3          0          7          19:38   9

9.         Sokol Podivín             10        2          2          6          12:33   8

8.         FK Šardice     10        2          2          6          8:55     8

11.       AFK Prostějov City 2016    10        0          0          10        0:84     0

Nejlepší střelkyně soutěže:

26 – Monika Šilhárová (Holešovské holky), 20 – Michaela Mokrušová (Nové Sady), 17 – Tereza Strouhalová (Kostelec), 14 – Romana Čtvrtníčková (Kotvrdovice), 13 – Jaroslava Krčmářová (Holešovské holky), 12 – Vendula Kuchařová (Holešovské holky), Kateřina Marková (Nové Sady), Edita Novosadová (Vlkoš), 11 – Iva Rathouská (Velké Pavlovice), Alena       Šustová (Holešovské holky), 9 – Kateřina Lukešová (Vlkoš), 8 – Yvonne Jansová (Mutěnice), Daniela Kocurková (Holešovské holky), Martina Kubová (Nové Sady).  

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...